Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

otík 

všechny recenze uživatele

Tohle nemohl nikdo myslet vážně! Borec dostane koňskou dávku ozáření přímo nad odkrytým jaderným reaktorem, pak ještě přinese zpět do krytu svého mrtvého kamaráda a pak, na smrtelné posteli, se zbrchá, aby prožil romanci ve zcela opuštěném městě. A místo toho, aby uprostřed romance umíral, řeší, že po ozáření už nebude mužem. Fakt padlé na hlavu. Jedna hvězda za velmi slušné záběry z elektrárny a zásahy helikoptér. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Dulezite je, videt tento film pred serialem z HBO. Protoze pokud to tak je, zjistite tam mnoho veci, kterre jste nikdy nevideli a nevedeli. Dokonce se domnivam, ze tvurci serialu velmi mirne z tohoto serialu cerpali realie. Plusem je do teto doby zasadit vztah dvou lidi, ovsem kteri se chovaji naprosto nelogicky, naivne, hloupe. Bohuzel na mnoha mistech se takhle chovaji vsichni a dej ma nekolk vyznamnych proc, pres ktere se nejde dost dobre preklenout. -30 minut by tomu skvele prospelo, trosku se zamyslet. Rozhodne ale plus, ze Ukrajinci neco takoveho natocili a skoda, ze trosku neukazali sve rude bratry ve spravnem svetle. ()

Reklama

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Ono vlastně to že ta katastrofa je tu pouze v pozadí a my sledujeme hlavně postavy kterých se tato katastrofa nějak dotýká není špatný nápad a kdyby to dělal někdo šikovnější než soudruh Vorobjov tak by to mohla být vlastně i pecka. Bohužel tohle provedení je špatně natočené, napsané a je neskutečně nezáživné. Hvězdu dávám za ten románek Alyi a Pavla který mě to donutil sledovat. 1/10 ()

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je totální ztrátou času. V hlavní dějové linii se scénář pokouší o napínavé romantické drama, které já tedy hodnotím jako naprosto nereálné a postavy za dost podivné. A mě osobně hlavní ženská postava je silně nesympatická. Lidi se zde chovají opět hloupě, režisér se za pomoci scén a hudby snaží navodit napětí a vyvolat emoce z celého děje, ale u mě se mu to prostě nepovedlo. Spíš jsem spoustu času jen kroutila hlavou, proč na tu blbost vůbec koukám. Nemůžu si pomoct, ale mě prostě tenhle naivní románek s pozadím Černobylské katastrofy vůbec nechytl za srdce. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, když film s názvem Černobyl točí Ukrajinci, tak se toho zhostí tak, jak to skutečně bylo. Ukáží nám pravou realitu, co se stalo po výbuchu, jak na tom město a lidé byli zle, ukáží nám pravou katastrofu. Na filmu si dají záležet a rozhodně jej neodfláknou. Jenže on se stal bohužel pravý opak. Výbuch jaderné elektrárny je ve filmu až v pozadí. Na prvním místě je románek mladé Alye s vojákem Pavlem. A to hlavní, proč se divák dívá na film s názvem Černobyl je totální nelogická sračka, která má s výbuchem pravdivých tak 20%. Na samém začátku dvě ženský stojí kousek od plotu u elektrárny, v tom bouchne reaktor a ony na to koukají jak na ohňostroj, jen vlasy se jim trošku pohnou vánkem. Za takových pět vteřin už tam jsou hasiči.... A evakuace rozhodně také nevypadá jako evakuace Černobylu. Filmařsky nejzajímavější scénou tak nakonec je podle mě úplně vymyšlená scéna, když vrtulník spadne nad elektrárnou. Bohužel kromě nudného romantického příběhu, tak ani příběh o Černobylu se nepovedl. Je to film jakoby z produkce filmového studia Alysum. Snad až na to, že tohle je ukrajinský film a dali si alespoň záležet na kameře a dobových věcech (oblečení, nábytek, auta, autobusy...). [230. hodnocení, 13. komentář, 34%] ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama