Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Taková “humorná” a naivní pohádková podívaná opírající se o nejznámejší jadernou katastrofu historie. Pokud se na film “Černobyl” (smyšlené jméno CZ distribuce) díváte kvůli Černobylu, budete nadšeni, asi jako ten se zájmem o zkázu Titanicu při sledování filmu Titanic. Vše ohledně samotné jaderné katastrofy je podáno zlehčenou, naivní a okrajovou formou. Jádro filmu je příběh 17ti leté puberťačky jak lásku našla. A to se vší pompézní ruskou debilitou jakou si umíte představit. Vizuální stránka filmu je naproti tomu fenomenální. Kdyby se vzor filmu (4 dílná minisérie) ještě více prostříhala, bylo by to i na průměr. Tak moc je vizuál a výprava dobrá. Obsahově je to ale tragédie. Nejen po dějové, ale i faktické stránce. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Ono vlastně to že ta katastrofa je tu pouze v pozadí a my sledujeme hlavně postavy kterých se tato katastrofa nějak dotýká není špatný nápad a kdyby to dělal někdo šikovnější než soudruh Vorobjov tak by to mohla být vlastně i pecka. Bohužel tohle provedení je špatně natočené, napsané a je neskutečně nezáživné. Hvězdu dávám za ten románek Alyi a Pavla který mě to donutil sledovat. 1/10 ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Dulezite je, videt tento film pred serialem z HBO. Protoze pokud to tak je, zjistite tam mnoho veci, kterre jste nikdy nevideli a nevedeli. Dokonce se domnivam, ze tvurci serialu velmi mirne z tohoto serialu cerpali realie. Plusem je do teto doby zasadit vztah dvou lidi, ovsem kteri se chovaji naprosto nelogicky, naivne, hloupe. Bohuzel na mnoha mistech se takhle chovaji vsichni a dej ma nekolk vyznamnych proc, pres ktere se nejde dost dobre preklenout. -30 minut by tomu skvele prospelo, trosku se zamyslet. Rozhodne ale plus, ze Ukrajinci neco takoveho natocili a skoda, ze trosku neukazali sve rude bratry ve spravnem svetle. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Někteří diskutující jsou zklamáni, že se nekonala žádná pompézní podívaná. Také jsem od toho filmu čekal víc, ale nakonec ve mně tato spíše komornější romance protivné puberťačky, která během katastrofy přichází o rodinu a hledá trochu iracionálním, zmateným a puberťácky nesmlouvavým způsobem pevný přístav v náruči poněkud zabržděného vojáka, dojem zanechala. I pro mě zřejmě první zkušenost s ukrajinským filmem. Podle ohlasů na tento film to vypadá, že nás před televizemi sedělo více, tak doufám, že peoplemetry inspirují televizní stanice k nákupu dalších filmů z východu. PS: Film se ve skutečnosti nejmenuje Černobyl, Prima se zřejmě chtěla svézt na vzedmutí zájmu o toto téma. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že v tomto filmu měli vyloženě skvěle vyvedené kulisy - až jsem si místy říkal, že snad kvůli tomu postavili novou elektrárnu a nechali jí opět řuchnout reaktor. V tomhle směru k filmu nemám výtek. Bohužel je ale jinak celý film vlastně jen jedna velká slaďárna, utopená v typicky východním patosu doprovázeném typicky nevhodnou, rušivou hudbou. Škoda toho. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama