Reklama

Reklama

2046

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Dost možná jeden z nejlépe vizuálně zpracovaných filmů co jsem kdy viděl. Ze scény ve vlaku mi spadla čelist na podlahu a já se ji ani nepokusil sebrat. Byl to naprosto sureální a velmi emoční zážitek, který mi je ještě k tomu svým tématem, bohužel, dost blízký. Nicméně přes tohle všechno sorry všem, ale je to prostě přepálené a opravdu by to chtělo ošetřit nějakým dramaturgem. Po scéně ve vlaku jakoby se film zastavil a pak už jen počítáte minuty do konce. Myšlenku jsem pochopil, pocity jsem dostal, vše mi bylo předáno, ale méně je někdy prostě více. Důvod proč "In the mood for love" tak fungovalo, není kvůli tomu, že je příběh sladší a veselejší, ale protože byl jednoduší (lépe odvyprávěn). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +herci, původní znění -nepopírám, že jsem se v tom ztrácel, svět budoucnosti měl být poodhalen více, měla se v něm odehrávat větší část příběhu/// Na tenhle film jsem se tešil ze všech projektů Kar-wai Wonga nejvíc. Žánr sci-fi je mi blízký, takže se není čemu divit. A možná, že to je jeho nej film. Pro mě je to však poslední ujištění o tom, že tento režisér nebude nikdy pochopen. Žádný z jeho filmů se mi nelíbil, většina mě nudila nebo jsem je vůbec nepochopil. A 2046 se hodně podobá filmu Stvořeni pro lásku. Jen je tam sci-fi motiv, jinak je to to samé a už to vážně otravuje./// Celkem 54%/// ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Navnadený sériou kvalitných filmov, ktoré som videl v poslednj dobe a v presvedčení, že nemôže ma už tretí film Kar-wai Wonga nudiť, som sa pustil do tohto. A stalo sa to, čo som neočakával. Film je síce v mnohom podobný základnej štruktúre jeho predchodcov, no vsadením sci-fi prvkov s nádychom fantasy sa mi stal omnoho prístupnejším. Krásne melodramatické plynutie, s rozprávaním môjho šikmookého obľúbenca Tonyho Leunga, sa mi azda len na chvíľku zdalo nudné, či pomalé. Plus mierna absencia citov mi nedovolí dať viac z hodnotenia. Všetko má ale svoj rozmer, svoj čas, idea je krásna, so symbolikou si konečne rozumiem. Každým ďalším Wongovým výplodom stúpa moje hodnotenie o hviezdičku, takže už len čakám na ďalší a dúfam, že sa nesklamem. 80%. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Wong Kar-wai mozna nekoho nudi, mozna pro nekoho jsou jeho filmy malinko neuchopitelne...a ja to chapu. Chapu ze ne vsichni maji pochopeni pro asijskou melancholii, estetiku a zvlastni zpusob vypraveni. Me je blizka, velmi blizka. Reziser pracuje skvele s hudbou i kamerou a hlavne herci. Tony Leung je vyborny herec ve vsech filmech co jsem ho zatim videl. Mysteriozni Meggie Cheung..., Ziyi Zhang je dobra herecka, ale co z ni tady reziser dostal...to je uchvatne. Zajimave jsou taky navrhy kostymu, hlavne ve futurysticke casti. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Artový film na hranici srozumitelnosti (a možná kousek za ní), ale přesto příliš dobré na tři hvězdičky. Vyjádření pocitů z minulých lásek prostřednictvím románu sci-fi (který hlavní hrdina píše) je dost originální nápad. Stejně pozoruhodná mi přišla i kamera - velmi často je obraz rozdělen na dvě poloviny vertikálně, přičemž děj se odehrává jen v jedné polovině a druhá funguje jako statický doplněk. Vyšší hodnocení je umocněno i velmi solidním zvukem na DVD z kolekce 6+6+6. Poslouchal jsem na sluchátkách AKG K701 a zřetelně dokázal rozlišit množství zvuků (a nástrojů), takže jsem si akustickou stránku filmu doslova vychutnával (ostré klapání podpatků, housle) a nakonec vydržel sledovat až do třetí hodiny ranní. ■ P.S. Jednoznačně nejvyzývavější a eroticky nejotevřenější Zhang Ziyi, co jsem dosud viděl. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)
  • Mnohonárodní produkce si vyžádala 12 mil. dolarů a během prvních třech dnů (5. – 7. 8. 2005) promítání v USA vydělala ve 4 kinosálech 113 074 dolarů. Celkový výdělek v Severní Americe byl 1,4 milionu. (imro)
  • Když Wang Jing Wen (Faye Wong) pláče, vždy jej snímají z levé strany. Jeho pravé oko totiž nedokáže vylučovat slzy. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno