Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robiť veci starým dobrým spôsobom ešte vďaka nostalgii neznamená, že tento starý dobrý spôsob je aj férový a košér. I keď ten nový spôsob bude asi ešte brutálnejší, lepšie povedané chladnejšie kapitalistický. Smoliar nie je žiadna epická lasvegaská životopisná dráma gangstra, je to vlastne také malé milé fantasy s nejakými tými zopár brutálnymi scénami, pri ktorých vám nebude dvakrát príjemne. Na herecké výkony ústrednej trojice budete ešte nejaký ten deň spomínať, najmä nad určitou ambivalenciou, ale inak dosť naklonenou na stranu zla, v prípade Shellyho v podaní Aleca Baldwina. Film má peknú zovšeobecňujúcu myšlienku, presahujúcu samotný dej a ak nie ste cynik, môžete sa ňou skúsiť nejaký čas riadiť a aspoň sa presvedčíte, či to vo vašom živote nebude náhodou fungovať ako v Smoliarovi. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Mno námět ještě jde, herci jsou dobří (ano, Baldwin je asi nejvýraznější,ale i Macy je skvělý). Nevím, jestli je to dabingem, ale celkový scénář je plný dialogů, které jsou nechtěně k smíchu (některé jsou opravdu neskutečně zhůvěřilé), milostná zápletka je nevěrohodná a místy přeslazená a vykalkulovaná... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pěkný oldschoolový snímek o jednom Casinu, které schválně dělá věci pěkně po staru. Pomalé tempo, skvělé herecké výkony s excelujícím Alecem Baldwinem, který byl právem za svou roli na tradicích lpícího ředitele kasina právem nominován na nejednu cenu. Přesto ve filmu nevyčnívá, jelikož Macy je také jako vždy vynikající a role věčně zdeprimovaného smolaře mu sedne jako ulitá. Celé je to dosti podobné starším snímkům, nic vás nepřekvapí, ale celé to skvěle funguje. Jen vám to úmyslně pomalejší tempo musí vyhovovat což by vzhledem k zajímavému ději a slušné atmosféře neměl být žádný problém. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přiblížím se a štěstí je pryč." To já zase svou přítomností zaháním smůlu, ale Bernie je se svým smolařským osudem evidentně smířený. Tedy alespoň do chvíle, než si krásná, veselá a sexuchtivá Natalie vyloží karty a se slovy "Neboj, jeden z nás dvou to už určitě dělal" skočí Berniemu do postele. Bernieho osud se tím změnil, ale zábavnost snímku bohužel nikoli. Zkrátka jsem se přitom chvílemi nudil, ale ani na okamžik mě přitom nepřestalo bavit sledovat Natalii a to bez ohledu na to, co se dělo kolem ní. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Námět k filmu je velmi nápaditý, ovšem šmrnc a hřejivá atmosféra se z filmu nedostavila. Asi jsem čekal trošku něco jiného. Není to sympatický film, je depresivní a neutěšující (tak teda působil na mě). Pro mě trošku nesmyslné sexuální scény a občas nedotáhlé klišé (viz. slečna Bello uroní slzu, když uvidí veselé dítě, řekne, že jí zemřel syn - vzejde to nakonec tak nějak docela doprázdna). Jsou to drobnosti, které ale narušují celkový pocit z filmu. 60% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama