Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazené, mizerně zpracované. Film z prostředí kasína, jehož majitel Alec Baldwin se zuby nehty drží svých starých metod, jako je například i smolař, jenž kam přijde, tam se prohrává. Toto téměř pohádkové téma, jsem byl ochoten tolerovat až do poloviny filmu, kdy bohužel dojde filmu dech, a již se jen čeká na konečné vyvrcholení, kdy díky lásce je vše obráceně, a všichni žili šťastně až do smrti. Samozřejmě až na zlého majitele... ale nemusím tady spoilovat celý film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od toho komedii, taky aby ne, když to mělo být o smolařovi, kterej pracuje v kasinu a kam přitáhne, tak všichni hromadně prohrávaj, ale nakonec se z toho spíš vyklubalo drama, né že bych byl úplně zklamanej, přece jenom drama to je dobrý, Macy je naprosto skvělá nula, Alec Baldwin dokonalej hajzl, jakýho umí vystřhnout snad jenom on a Maria Bello ukáže tetování a ještě něco navíc, ale vtipnost to teda nepobralo téměř žádnou. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli ten film funguje do té míry, že sklízí slušnou úrodu čtyřhvězdičkových hodnocení a sympatických komentářů, je to především díky hereckému obsazení hlavních postav, které jsou jednak výborně vybrané typově, jednak i dobře hrají. Maria Bello není jen půvabná, ale navíc i sympatická, a William H. Macy je ideální představitel podobných nešťastníků, kteří odevzdaně čelí nepřízni osudu. A vlastně by mu jen stačilo vysílat své obvyklé utrápené obličeje a nesmělé úsměvy a nemusel by přehrávat, jak se v několika případech stalo. Co pro mě ale film sráží do podprůměru, je scénář, který jednak pracuje se za vlasy přitaženými motivy hráčských mýtů, jednak přináší celkově nepravděpodobnou historku s podivnými hrdiny. Takový šéf kasína v podání Aleca Baldwina není ani dobře zahraný, ani dobře napsaný a ani vzdáleně se neblíží charismatu stejné funkce, jakou zastával v Casinu Robert de Niro. To už mám radši ryze mysteriozní snímek typu Intacta než podobnou splácaninu zakončenou scénou, která je svou pravděpodobností úplně mimo běžná měřítka. Celkový dojem: 45 %. Pokud chcete vidět dobrý film z téhle branže, sáhněte po výše zmíněném Casinu nebo Krupiérovi. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

mam rád příběhy smolařů a notorických outsiderů .. Macy zde odvedl svůj standart, Maria Bello se mi fakt líbí, i ta její dublérka na nejchoulostivější záběry .. na rozdíl od tvůrců filmového South Parku mi nikdy nevadil ani nikdo z rodiny Baldwinů, takže Alec tu odvedl také svůj velmi dobrý standart .. jenže ten celek .. co mi opravdu vadilo - až příliš jednoduchý a předvídatelný děj .. a hlavně - pro mě nestravitelná hudba .. takže trochu zklamání … ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robiť veci starým dobrým spôsobom ešte vďaka nostalgii neznamená, že tento starý dobrý spôsob je aj férový a košér. I keď ten nový spôsob bude asi ešte brutálnejší, lepšie povedané chladnejšie kapitalistický. Smoliar nie je žiadna epická lasvegaská životopisná dráma gangstra, je to vlastne také malé milé fantasy s nejakými tými zopár brutálnymi scénami, pri ktorých vám nebude dvakrát príjemne. Na herecké výkony ústrednej trojice budete ešte nejaký ten deň spomínať, najmä nad určitou ambivalenciou, ale inak dosť naklonenou na stranu zla, v prípade Shellyho v podaní Aleca Baldwina. Film má peknú zovšeobecňujúcu myšlienku, presahujúcu samotný dej a ak nie ste cynik, môžete sa ňou skúsiť nejaký čas riadiť a aspoň sa presvedčíte, či to vo vašom živote nebude náhodou fungovať ako v Smoliarovi. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama