Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarená hra režiséra s divákom na spôsob niečo ako: Tak je lump, či nie je? Inak Cary Grant tu hral fantasticky, myslím, že najlepšie z toho, čo som s ním zatiaľ videl. Ukazuje, aký bol všestranný, teda až na tie komédie, tie mu moc nešli. Aj keď väčšina ho velebí práve za ne. A Joan Fontaine? No bábika, čo budem hovoriť. Celkovo sa na to dobre pozeralo, aj keď príbeh a niektoré udalosti okolo postáv občas skĺzavali k nude. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší šarmantný thriller od Hitcha. Ešte stále typický zmenami žánru, hlavne komediálne ladenie je zo začiatku veľmi cítiť a načrtnutie ľúbostnej romance tiež nemohlo chýbať. To všetko sa však, chvalabohu, neskôr mení s rozohranou, veľmi zaujímavou krimi zápletkou. Na ňu, a na ozaj dusnú atmosféru si však budete musieť dobrú polhodinku počkať. Film sa však potom nečakane rozbehne a ja zisťujem, že celá ta maškaráda predtým, mala nejaký zmysel pre pointu celého príbehu. Využitie hereckej minulosti Caryho Granta zo známych veselohier, je naozaj nečakaným krokom, ale vyšiel stopercentne. Škoda, že tak nevyšiel aj celý film. 75%. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mám radši, když Hitchcock natáčí spletitější příběhy, ale i přesto, že tento film řadím k Alfredovým nejslabším, nemůžu toto dílko zatratit. Někomu by jeho snaha vyvolat pochybnosti mohla připadat naivní, já se přiznám, že jsem se nechal unášet rozehranou hrou a iluzemi. Jelikož Hitche znám celkem dobře, byl jsem si vědom, že může všemožně překvapit. A na tomto názoru nic nezmění ani fakt, že se jednou větou něco naznačí a pak se tak i stane. Konec je rozhodně zajímavý, ale podobný byl i u Ptáků a tam vzhledem k dokonalosti mystična byl přijatelnější. Zde záleží asi na vnímání postavy Johnnyho, ale tady se jednoznačně rozhodnout nemůžu... Herecké výkony standartně profesionální, Cary Grant zase trochu jinak a mile překvapila Joan Fontaine, které to zde navíc hodně sluší (ovšem na zlatou sošku bych to neviděl). Jinak si nejsem jistý, jestli je to jen moje zdání, ale motivy vražd jsou si totožné s italským Tenebre, přijde mi, že se Argento zde částečně inspiroval. || P.S. Původně jsem se chtěl podívat na tento film již před měsícem, kdy jej ČT2 zařadila do nedělního odpoledního programu. Žel, i s tragickým dabingem v čele s neméně špatným L.Hlavicou (nic osobně, je to jen hodnocení zdejšího výkonu), který má znatelně vyšší hlas než Cary Grant. Vypnul jsem po třech minutách. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

V kontexte s doteraz videnými filmami od Alfreda Hitchcocka bol tento zatiaľ u mňa najslabší, aj keď rozhodne nie zlý. Taký "exkluzívny" manželský pár je skutočne exemplár na pohľadanie, len tá zápletka má akúsi pre mňa nemastnú neslanú gradáciu. V tomto prípade preto siaham po nižšom hodnotení. Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kromě zklamání v podobě pointy je tu vláčný děj, který je tak trochu podvodem na diváka od úplného začátku a Alfred to viditelně ví. To mě trochu zklamalo, protože aby se mnou jen tak chvílemi laškoval režisér aniž by mi na plátně nabídl něco víc, než čekání na pravdu a dohady, mě tolik nebavilo. Kvalitní výkon Caryho Granta a Joan Fontaine nejde o nijak záživný ani výjimečný snímek, který by kromě technické stránky stál za druhé shlédnutí. Jinak mě trochu zarazila podobnost s Pochybnou ženou natočenou o pár let později ... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Když ke konci filmu nese Grant Fountainové sklenici mléka, vypadá to, jako by zářila. Není to náhoda. Hitchcock umístil skutečně do sklenice malý reflektor. (Hwaelos)
  • Po jedné z projekcí nařídil producent R.K.O. snímek přestříhat a očistit tak od momentů, které poukazují na Granta coby vraha. Tím se ale stopáž filmu snížila pod hodinu a šéf společnosti dovolil Hitchcockovi vrátit snímek do původního stavu. (Hwaelos)
  • Alfred Hitchcock se objeví ve filmu hned dvakrát, a ne jednou, jak bylo jeho zvykem. Poprvé vede koně na loveckém setkání na začátku filmu, podruhé vhazuje dopis do schránky ve 46. minutě. (Chegi)

Reklama

Reklama