Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (286)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevim, jak tohle hodnotit, predlohu jsem nikdy necet, i kdyz nejaky povedomi o ni mam, asi jako kazdej, takze srovnavat nemuzu. Nejvic me asi napada slovo nevyvazeny, nektery dily na sebe navazujou vic, nektery prakticky vubec, v nekterejch se jen mluvi, zatimco nektery jsou docela akcni, nektery pripominaj spis fantasy plny spousty trikovejch zaberu a jiny spis konverzacku z jednoho mista. Atmosfera se tomu sice uprit neda, triky jsou v pohode, i kdyz nic, co by cloveka ohromilo, nektery pribehy jsou fakt super, zajimavy, napinavy, ale obcas je to trochu o nicem. Co se tyce hercu, tak se podarilo slusny obsazeni, nejzajimavejsi je asi Holbrook, kterej si tyhle frajery bude moct za chvili patentovat. Nevim, jak v predloze, ale trochu to tvurci prehanej s tim, ze tam, kde clovek ceka chlapa, je zenska a naopak a nektery ty LGBT sceny by si taky mohli odpustit. No a pak tu je Sturridge, kterej je v roli skvelej, skvele se sem hodi, ale proste jsem mel celou dobu pocit, ze sleduju mix Bernarda Blacka z Black Books a Zoolandera, kterej neustale haze svuj Magnum vyraz. Celkove se klidne na dalsi dily podivam, ale holt to neni takova udalost, jakou by si Sandman zaslouzil. Slabsi 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Problém výpravného seriálu je, že se nikam neposouvá. Vždy je to jen: mám úkol – vyřeším ho – jdu dál. Postava Sandmana je často upozaděná na úkor epizodních postav, moc jsem se s ním proto nesžila. Čemuž nepomohl ani jeho make-up, se kterým vypadal jak vyhozený člen kapely Cure. Otravné také bylo nové a nové přidávání postav a složitého zásvětí, což se neobešlo bez neustálého vysvětlování – a stejně jsem z toho měla zmatek. Ten se pro mě vystupňoval v dílech s Luciferem(ou), která mi vzhledem neskutečně připomínala Gabrielu Osvaldovou, když hrála archanděla Gabriela v Andělu Páně. SHRNUTÍ: Je to opravdu tak trochu pohádka na usnutí. 1. řada ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ano, tvůrci si pohráli s rasou, pohlavím i sexuální orientací vedlejších postav, ale pokud budu brát v potaz především první polovinu série, vůbec mi to nevadilo. U čtvrtého a pátého dílu jsem blahem uslintával. Peklo s Luciferkou v čele je dokonalé a i když jsem si v roli Smrti vždycky představoval Helen Bonham Carter, dal bych nevím co za to, kdyby si pro mě na konci přišla ta místní. Od šestého dílu je to trochu slabší, díky čemuž si člověk víc začne všímat zvýšené koncentrace členů LGBT komunity a nepomáhá ani ne úplně sympatická Vanesu Samunyai, ale i přesto pořád platilo, že jsem se těšil na každý další díl. Ostatně ta je co se herců týče jediným castingovým přehmatem. Sturridge je dokonalý, totéž se dá říct o představitelce Lucienne a Holbrookovi v roli Korinťana a na veterány jako je Thewlis či Joely Richardson je spoleh. Závěr na další řadu víc než jen navnadil, tak doufám, že to Netflix neutne. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedená reimaginace Gaimanova skvělého komiksu, který je předloze mnohem věrnější než jsem sám čekal. Sturridge se do role Sna opravdu hodí a Holbrook si Korinťana vyloženě užívá. Jedinou vadou je obsazení některých podpůrných postav, které vyloženě ruší divácký zážitek. Lucifer, Smrt a Rose Walkerová prostě nedosahují potenciálu předlohy... Smrt přece měla být sympatická gotička na kterou se před koncem každý vlastně těší. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Už nežijeme v dobe, aby sme mali zľutovanie s pičovinami, ktoré nenapĺňajú očakávania, pričom ich jedinou prioritou sa stávajú rúškami zahalené príbehy, v ktorým je absolútne bežné, aby sa "na pódiu" šermovali dva pruhované kokoty. Že sa chce človeku grcať zrovna z tohto, nie je žiadnym prekvapením. Ale toto je horor??? Pojebaný Harry s tým bleskom na čele, je oproti tomuto Jingsaw-om na strednej škole. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (9)

  • Sandman v pekle má oblek z podzimní kolekce roku 2011, který vytvořil britský návrhář Gareth Pugh. Jeho práce je popisovaná jako performativní umění a kostýmy z jeho dílny využila např. Lady Gaga, Kylie Minogue či Beyoncé. (TroiMae)
  • Johanna Constantine (Jenna Coleman), která se v seriálu objeví, je náhradou za Johna Constantina, který byl ztvárněn například ve filmu Constantine (2005) a původně hrál v příběhu důležitou roli. (spacemaster)
  • Úvodní sekvenci pro seriál vytvořil Dave McKean, který má na svědomí obálky komiksových dílů. (spacemaster)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama