Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (314)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mckenna Grace byla skvěle vybrána a jí věříte, že je to geniální holka. Ale možná ještě větším překvapením je Chris Evans, který není jen svalnatý hezoun, ale dá i komplikovanější roli. A je, je to dojemné, ale takovým způsobem, že mě film bavil, chtěl jsem vědět, jak to dopadne, a nemohl jsem se od něj odtrhnout. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Captain America vychovává nadané dítě, avšak po čase si tohoto nadání začnou všímat i ostatní lidé, což spouští emocemi a soudy nabitý "kolotoč". Gifted tedy do tohoto bodu zní stejně jako jiné filmy s podobným tématem a ani nepřináší do daného subžánru nic navíc. Takže čím se tedy tak moc odlišuje? Pravděpodobně to bude poklidným tempem, skvěle zvoleným soundtrackem a hereckými výkony ústřední dvojice s mimikrami Chrise Evanse a McKenny Grace, kteří snímek povznáší do výšin filmového nadprůměru. Nebýt emocemi přepáleného finále, neváhal bych snímku Gifted udělit plný počet hvězd. Takto film zůstává "jenom" skvělou nedělní filmovou jednohubkou, která pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. „He's a good person. He wanted me before I was smart.“ ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Chris Evansů protentokrát odložil svuj teploušskej kostým se štítem a místo světa raději "zachraňuje" svou neteř. Gifted má jedno velké plus. Snaží se jít cestou bez trapného patosu, moralizujících keců a citového vydírání, což je obdivuhodné, vzhledem k tomu, že se jedná o film o malé, geniální a samozřejmě roztomilé holčičce. Emoce jsou na správných místech a zcela opodstatněné. Neotřelá dějová náplň s několika vtipnými momenty. Ačkoliv nevyhledávám tenhle druh rodinných filmů, nutno dodat, že Marc Webb se za tento počin určitě stydět nemusí. 75%. . Jenny Slate je luxusní micinda!!! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gifted" je ďalším príjemným filmom tohto roku. Je vždy super vidieť film takéhoto typu, lebo v človeku trošku otvorí iné obzory a ukáže, že svet vie byť aj pekné miesto. Teda... pokiaľ sa ľudia nevláčia po súdoch kvôli tomu, kto sa bude starať o dieťa. Áno. To je asi najväčším problémom tohto filmu, že tu máme opäť aj scénky, ktoré by som radšej nevidel, no čo už narobíme? Ale na druhú stranu tu máme vynikajúce postavy podané skvelými a talentovanými hercami. Chris Evans, Octavia Spencer ale aj Jenny Slate a Mckenna Grace. Všetci sú skvelí. Film je milý, na správnych miestach správne vtipný a veľmi dobre ukazuje vzťah medzi strýkom a jeho neterou. Plus aj to, že nemáme občas hovoriť veci, ktoré možno nemôžeme splniť, lebo môžu ľudí okolo nás zraniť oveľa viac, než by sme si mysleli, že to môže spraviť. Ale Amerika je často o takýchto rozhodnutiach, ktoré vedia veľa vecí zmeniť. Pre mňa je to vynikajúci film. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší americký, na city brnkajúci snímok, no tentokrát aspoň v roztomilom detskom balení v podobe Mckenny Grace. Tento blonďavý anjelik je vtipný, úžasne hrá a tie oči...takým sa odpúšťa všetko. Pri filme som si niekoľkokrát spomenula na štýlovo podobný Ja som Sam, v ktorom hlavnú dvojicu hral Sean Penn a rovnako roztomilá a blonďavá Dakota Fanning. Škoda, že Američania vždy tak tlačia na pílu, pretože si tým len škodia. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Každý z obsazení a ze štábu si adoptoval zvíře z útulku, ve kterém se natáčelo. Chris svého psa pojmenoval Dodger. (Azuko)
  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)
  • Na natáčení měli herci a štáb sklenici za nadávky. Do sklenice přibylo 5 amerických dolarů za sprosté slovo a 10 amerických dolarů za slovo na F. Přispěla dokonce i malá Mckenna a Chris doteď nějaké peníze dluží. (Azuko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama