Reklama

Reklama

Dahmer

Trailer 2

Obsahy(1)

Řezník. Zvíře. Monstrum. Pravdivý příběh masového vraha přezdívaného děs přírody. Mezi jeho narozením v letech 1960 a smrtí v roce 1994, kdy zemřel rukou spolubydlícího ve vězení, Jeffrey Dahmer proslul vraždou sedmnácti mladých mužů. Byl kanibalem, který čtvrtil a konzumoval své oběti, za což byl posléze odsouzen na doživotí. Co se musí stát, aby se z citlivého člověka stalo monstrum? O tom všem vypráví ojedinělý filmový projekt Dahmer. (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že tento film byl natočen podle skutečné postavy – masového vraha Jeffrym Dahmerovi, tak by to byl hodně podprůměrný tuctový thriller. Chvílemi děj velmi nezáživný, zpracování hodně pokulhává a konec se mi zdál hodně nedodělaný. Velmi mě tam chybělo jak vlastně Jeffryho Dahmera dopadly a odsoudily. Oproti dalším zfilmovaným skutečným masovým vrahům Ameriky, jako byl Ted Bundy a Gacy, tak filmový Dahmer z hlediska zpracování a režie, za nimi hodně pokulhává. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu mi chybělo více faktů a hlavně Jeffreyho zatčení. Jeremy Renner výborně padl do role Jeffreyho, ale tvůrci si zřejmě (ne)všimli jeho kvalit a vsadili na nudný scénář a práci si nedali ani s "pitváním" Jeffreyho duše. Se skvělým Rennerem by se z tohoto filmu v případě jiného režiséra a scénáristů mohl stát dost nadprůměrný a mrazivý film. Když jste předtím četli jeho životní příběh, co se svými oběťmi dělal, kam dával jejich pozůstatky, jaké měl dětství (už tehdy se projevila jeho záliba v mrzačení zvířat a jejich následné rozleptávání v kyselině), berete film zase trochu jinak. Dost slabá sonda do nemocné, zklamané, trpící a záhadné duše Jeffa Dahmera. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Dahmer patří mezi jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů. Své oběti - muže a chlapce homosexuálního zaměření, nejčastěji afroamerické rasy - rozčtvrcoval a i dlouhé dny nechával hnít u sebe doma. Tento film nám nabízí pohled do Jeffovy hlavy, ale nesnaží se z něj dělat úchylné prase či chudáčka s psychickou chorobou. Předkládá nám ho takového, jaký byl a naskýtá nám pohled do minulosti a bytu jedné pomatené mysli. Čekáte od toho nervydrásající horor či napínavý thriller? Pak asi chápu zdejší hodnocení 2 hvězd a méně. Mně osobně příběh zaujal a výkon Jeremyho Rennera je skvělý a dokonale přesvědčivý. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Fajn hrajúci mladý Renner, televízne spracovanie a kĺzanie po povrchu. Tri body, ktoré vám po zhliadnutí zostanú v mysli.⚪Tento film je spracovaný nielen veľmi televízne a ,,trošku lacno," ale, predovšetkým, sa na Dahmera zameriava celkom povrchne, nerozoberá ani tak jeho ako vraha, to, ako konkrétne vraždy spáchal, ako ich kryl a pod., skôr chce Dahmera zobraziť ako psychopatického mladíka, ktorý spoznáva, že je gay, vyrovnáva sa s touto skutočnosťou, navštevuje gay bary, zdrogováva iných gayov, potom ich znásilňuje a popritom zisťuje, že sa mu celkom ,,zamlouvá" aj krv, ľudské vnútro, škrtenie a rozrezávanie.⚪Inak však film neponúkne veľa o Dahmerovi ako osobe či jeho živote, celá jeho minulosť dieťaťa sa ignoruje (už vtedy vraj zabíjal zvieratá), hlbšie monológy vedie iba s postavou otca, no i tie divákovi neponúknu hlbší pohľad.⚪Veľmi nešťastné je pre televízny film netypické nelineárne rozprávanie, kedy sa divák ťažko orientuje v tom, čo je retrospektíva, čo sa deje v prítomnosti, scény cez seba zbesilo skáču. Rovnako by sa pred filmom hodilo upozornenie pre epileptikov, keďže sa vo filme objavuje niekoľko dlhších záberov s blikajúcimi svetlami a lá stroboskop.⚪Pre akýsi úvod a zoznámenie sa divákov s problematikou a so životom tohto psychopata uchádzajúce, pre lepší zážitok však poslúži akýkoľvek dokument o ňom.⚪ ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tenhle film - tato sonda do hlouby duše jednoho z nejznámějších sériových vrahů má jen jedinou vadu a to tu že se jedná jen o malou část celého toho "příběhu" o Jeffrey Dahmerovi. Kdyby natočili film od dětství až po jeho smrt ve vězení byla bych naprosto nadšená a mohl by mít klidně 3h a nenudila bych se ani na chvilku. Intenzívně se zajímám o vše co se týká skutečnch sériových vrahů a Dahmer je bezpochyby jeden z těch kteří mě nejvíce fascinují. A rozhodně hluboce smekám nad hereckým výkonem Jeremyho Rennera. Působil nevině a zároveň sexy jako skutečný Dahmer (ačkoli byl Dahmer homosexuál, stovky žen mu psaly do vězení dopisy - šílely po něm) :)....Od té doby co jsem zhlédla tento film Rennera fakt zbožňuju... 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • 15. února 1992 byl Jeffrey Lionel Dahmer v Milwaukee ve Wisconsinu usvědčen z 15 vražd a odsouzen k 937 letům ve federální věznici. (Rodriguez)
  • Sexuálnimi preferenciami Dahmera bol brutálny sadizmus, domosexualita, erotická asfyxia, orgánový fetišizmus, nekrosadizmus a nekrofília. (Carol Pifková)
  • Vo filme používa polícia Milwaukee čiernobiele autá. V tom čase však mala tamojšia polícia iba biele, čiernu farbu pridala až v roku 2008. (misterz)

Reklama

Reklama