Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

LukyHell 

všechny recenze uživatele

Já už jenom čekám na den, kdy bude Bouček moderovat Oskary a jeho kariéra tak dosáhne vrcholu. Jinak, Boyard je klasika 90tých let a tohle je prostě verze s českým týmem. I přes Liborovi "hlášky" je pořád vidět, že spousta komnat vyžaduje fyzickou sílu a je prostě zajímavé to sledovat. Tým v prvním díle byl v pořádku, až na vyžilého alkáče Jakuba Prachaře, kterej na to prostě neměl, ale nuda to nebyla a Prima umí hůř. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

Reklama

adelina8 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude propadák, ale mile překvapilo. Samozřejmě na starou verzi, kterou mám nostalgicky spojenou s dětstvím, to nemá, ale myslím, že se prima za tento počin nemusí stydět. Někteří diskutéři jsou zbytečně kritičtí a srovnávají neporovnatelné. Reklam je během vysílání požehnaně, ale naštěstí jsem sledovala ze záznamu, takže jsem je mohla přeskočit a odsledovat v kuse. Poměr disciplín a kecacích částí je vyrovnaný, hluchá místa (zatím v prvním díle) nebyla, Paklíč výborný. Hodně diskutovaný je Rosák aka otec Fouras. Tam o podobnosti samozřejmě nemůže být řeč, ale na druhou stranu mi nijak extra nevadí. Myslím, že kamenem úrazu bude především výběr "celebrit". První sestava - Prachař, Dolanský, Kotek, Leichtová a Kynychová - byla vtipná, neměla potřebu se předvádět a sebeprezentovat a fakt se snažili. Uvidíme, jak to bude s dalšími týmy, na nich vlastně úspěch a sledovanost dílů stojí nejvíce. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálního Boyardu jsem viděl jen několik dílů, nijak mne to příliš neoslovilo. Primácká verze mi vzhledem k české účasti a tudíž větší autenticitě bez nutnosti titulků či dabingu, přišla koukatelnější. Přestože je to dle mne jen taková zbytečně nákladně natáčená kravinka, u které se pobaví v hlavní řadě soutěžící, mne první díl i pobavil. Nejen některými výstupy, ale i jakousi sebeparodií. Sledovat, jak si další naše "celebrity" hrají, však dále nehodlám. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kromě fantastické znělky mě to nikdy nějak extra nebavilo a v české verzi je to obdobné. Potěší to, že všemu rozumíte, znáte protagonisty i Otce Honzu Fourase Rosáka. Libor Bouček dělá přesně to, co musí a tak, jak ho znáte. Jako kulisa určitě slušné, ale pro pravidelné dívání to pro mně není. Hudba: Paul Koulak, ALP Music Publishing ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama