Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 4
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (31)

Série 1 (2016) (S01) 

Pohodičkový krimi seriál, který se naštěstí až tak moc nezaobírá osobními životy hlavních protagonistů + není tu nějaká ta tajemná linka, která by všechny díly spojovala. Každý díl je uzavřený a vcelku slušný. Osobní život Břízy a jeho okolí sem tam prolnut do jednotlivých dílů, ale v dostatečné míře. Slušný seriál, který je dobře natočen, má sympatické hrdiny a má našlápnuto na více sérií. ()

Probuzení (2016) (S01E01) 

Tak nám to začíná. Matásek podobně jako Seagal v Těžko ho zabít leží zarostlý x (20) let v kómatu, pak dojde mladá šikovná sestra, chce se mu podívat na jeho chloubu a ejhle, náš pacient se probudí. Následuje klasická písničková scéna "dej se do formy" a jdeme na první případ s novým parťákem. Ten pravda není poručíku Břízovi po chuti, ale co už, práce je práce. V osobním životě to taky není žádná sláva, manželka mu žije s policejním patologem Mrázem, čili vztah s dalším kolegou je na bodě mrazu. Ještě že aspoň šéf je kámoš a rozumí jeho starým metodám a je ochoten ho aspoň trochu krýt.  Jinak případ nálezu mrtvého těla v sudu je brzy vyřešen, bohužel pro Mráze jsou v něm zainteresovaní staří kámoši, ale nedá se, právo je právo a je třeba zatýkat. Případ celkem ujde, ale osobní linky mají v tomto díle přednost. Slušný rozjezd dnes už šestisérie. ()

Kurz přežití (2016) (S01E02) 

Máme tu další případ, tentokrát je zavražděným chlapík, který si hrál na vojáčky a někdo toho zneužil a jednu kuličku mu vpálil do oka. Pátrání poměrně složité, Bříza se ale postará o pár oddechových scén. Třešničkou na dortu je nové Břízovo auto - Carevna (Volha). ()

Noční služba (2016) (S01E03) 

Jedeme ve vyšlapaných kolejích. Je tu nový případ nalezené mrtvoly v písku, Bříza má od začátku jasno, že to byl její nadřízený doktor a do toho řeší své city k dnes už bývalé manželce. Většina toho je podána s humorem, tak proč ne. Ujde to. ()

Reklama

Ve stínu feng-šuej (2016) (S01E04) 

Tento díl už je vážně přes čáru. Co všechno Břízovi projde je až neuvěřitelné, v tomto má tento díl velké mínus. Na spojitost nového případu propíchnutého mistra feng-šuej a x let starého případu jakého mladého milence jakési ženské, tak na to by nepřišel ani inspektor Clouseau. Jinak je tento díl sem tam vtipný, ale všechno to kolem Břízy začíná být nebezpečně přitažené za vlasy. ()

Ztracený syn (2016) (S01E05) 

Velmi slušný případ, který oběma detektivům sedl. Potěší Kanyza a taky popichování Kolesárové s Matáskem. Tohle se líbilo. ()

Fotbal nemá logiku (2016) (S01E06) 

Pohodový detektivní příběh, který sice měl nečekaného pachatele, ale očekávaný průběh. V tomto díle ale také jde Břízovi po krku šéf kriminálky, který ho už málem i zbaví odznaku. Ale vše nakonec dobře dopadlo, Bříza začal sekat latinu, udobřil si psycholožku Kolesárovou a ukázal, jak si váží svého parťáka Orozoviče. Prostě díl zalitý sluncem. ()

Alibi na míru (2016) (S01E07) 

Asi zatím nejlepší díl. Bříza s psycholožkou, Orozovič s Břízovou dcerou, šéf Pavelka techtle mechtle s podezřelou agenturou. A jen tak do toho mrtvola na dodávce zloděje počítačů. No prostě dost na to, aby byla zábava a dobrý díl. ()

Hvězda nad Prahou (2016) (S01E08) 

Případ takový nemastný, neslaný, vrah celkem brzo rozpoznatelný. Ale jinak celkem pohodička. Bohužel ten konec se svatbou je ujetý, tohle se scénáristům moc nepovedlo - červená knihovna to nebyla, to nikdo nepotřeboval, ale tak velkou Břízovu sobeckost a povrchnost taky nemuseli ukazovat. No ještě že tu máme další série, kde si to snad Bříza vyžehlí. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Od první série jsme se nikam zásadně neposunuli, osm průměrných či lehce nadprůměrných dílů, krimi případy v pohodě, osobní linky nijak zvlášť zásadní, Matásek s Kolesárovou stále jen špásuje. Lehce nadprůměrná série, dobrá, ale ne skvělá. ()

Poslední tramp (2017) (S02E01) 

Konečně si to Bříza s Mrázem pořádně vyříkali jako chlapi - nejdříve pěstmi, potom chlastem. Eliška se loučí, odjíždí do Kalifornie. A do toho je tu jen tak okrajově vražda chlapíka kulovnicí z posedu. Vrah opět zcela očekávaný, díl bez zásadnějšího překvapení. Průměr. ()

Půlnoční striptýz (2017) (S02E02) 

Zatím jednoznačně nejlepší díl seriálu. Štengrování mezi Břízou a všemi okolo dosahuje magické úrovně, navíc i krimi příběh byl hodně dobrý. Jen je zvláštní, kolik striptýzu tady bylo - na hlavní vysílací čas hodně odvážné. Skvělý díl. ()

Lovci pokladů (2017) (S02E03) 

Tento díl mě svým geocashingem zcela minul, potěšila aspoň Eva Jeníčková v sexy roli Orozovičovi matky, i když určitě se z toho dalo vytěžit víc. Scénáristicky jsem se ztratil hned na začátku, pachatel mě v podstatě vůbec nezajímal. I tak ale Bříza tentokrát opět vtipný. Pro mně spíš podprůměr. ()

Čarodějky (2017) (S02E04) 

Zase jeden z těch fakt lepších dílů. Vtipný, Bříza řeší okolní mezilidské vztahy svým jedinečným způsobem a do toho ještě stíhá vyšetřovat vraždu. Tentokrát tady pátrání moc není, ale to vše kolem ve zábavné. Nadprůměr. ()

Páté přikázání (2017) (S02E05) 

Nebyl to vůbec špatný díl, občas velmi vtipný, ale pro mne jako katolíka jsou neodpustitelné chyby scénáře, který na jednu stranu vypráví případ vraždy z čistě katolického prostředí, ale postavy mluví o kongregaci (to je v katolictví řeholní spolek, ne náboženská obec jako v seriálu), o pastorovi (to se vůbec nepoužívá), o diakonovi (to je jáhen, ale tady je to jakási postava zahalena tajemstvím kdo to vlastně je) nebo když evidentně věřící postavy používají Boží slovo nadarmo. Na druhou stranu parádní zasazení Břízy do církevního prostředí (ministroval, vyzná se v desateru a dalších církevních názvech) a absolutní opak neznalce Křížka. Pak je tu také zápletka s doktorkou a její slovenskou sestrou. Prostě rozhodně podařený díl patřící k tomu lepšímu. ()

Školka života (2017) (S02E06) 

"Obyčejná vražda" a jak to pohne s lidskými osudy. Tentokrát opravdu smutný konec, obzvlášť když máte podobně staré dítě doma. Ale jinak Křížek se rozjel, tohle jsem nečekal, ale kost to byla teda pořádná. Průměr. ()

Láska na klíč (2017) (S02E07) 

Tentokrát zcela tradiční a průměrný díl, ve kterém se jen vyšetřuje a to dost nezáživně. Chybí pořádné Břízovy fórky, i když s Mrázem si sem tam ze sebe vystřelí. Šéf Pavelka to má špatné u své ženy a začíná se zajímat o mladší ročníky. Ale to nás jako diváky moc nezajímá. Chybí pořádná interakce, jakoby už všichni byli unavení. Konec série se blíží a tempo bohužel klesá. ()

Vyhazovy s. r. o. (2017) (S02E08) 

Závěr druhé série přinesl naprosto standardní díl, který vůbec ničím nevybočuje z nastaveného trendu. Krimi případ vraždy mladé ženy vyhazovačky otráveným salátem není ničím extra zajímavým, v osobních linkách se taky nikam nepohneme. Průměr. ()

Manželský trojúhelník (2018) (S03E01) 

První díl nové série pokračuje v naprosto zajetém duchu, nic nového, naštěstí se tu objeví aspoň Marika Šoposká v roli novinářky, která provází detektivy a fotí je v akci. A pomalu podléhá Matáskovu kouzlu, jenže není jeho typ, takže smůla, stále čekáme na vztah Matásek - Kolesárová. Nově vznikající vztah Pavelka - Sedláčková nezajímavý. Průměr. ()

Ve jménu otce (2018) (S03E02) 

Těžký a hlavně vážný případ, naštěstí hutná atmosféra je uvolněna marihuanovým nádechem. Tentokrát humor ustupuje stranou případu vraždy ženy - matky, jejíž dcera leží po vážné autonehodě v nemocnici ve vážném stavu. Pak je tu její otec a další muž s rodinou zapletený víc, než by kdokoli chtěl. Rozhodně jeden z těch zajímavějších dílů, který je navíc umocněn vtipným koncem. ()

Reklama

Reklama