Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úvod ve vesmíru je skvělý, s výbornou temnou atmosférou. I útěk mimozemšťana a začátek pátrání jsou zajímavé, pak se však snímek přelomí do upírské/zombie apokalyptické akce, která i nadále nepostrádá určitou zábavnost, ale jenom proto, jak velká blbost se z ní postupně stává. Triky, výprava a hudba ale velmi slušné. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Halleyho kométa, posádka prieskumnej lode ktorá natrafí na zabudnutú vesmírnu loď s na pohľad nahými ľuďmi v kryospánku, ktorí sú v skutočnosti mimozemšťanmi a veľa veľa ďalšieho: Sila života vo svojom príbehu kombinuje prvky mnoho hororových subžánrov. A mňa hlavne v úvode a prvej polovici veľmi bavila práve pre svoju dejovú nepredvídateľnosť, funkčnú hutnú atmosféru a na 80ky pomerne slušne zvládnutými trikmi (vysávanie energie) a peknú vizuálnu stránku. No a určite i kvôli Mathilde May, ktorá je tu až neľudsky dokonalá a krásna. Po vyložení kariet na stôl a pochopení o čo vlastne vo filme pôjde, je to v jadre vlastne brakové béčko, ale vôbec mi to nevadilo a užil som si ho. I keď musím uznať, že s blížiacim sa koncom tomu viac a viac dochádza dych: atmosféra vyprcháva, niektoré scény a motívy sa opakujú, herci ukážu svoje limity a nehrajú najpresvedčivejšie a úplný záver mi nesadol najlepšie. Za vynikajúcu prvú polovicu a veľa pozitív však nemôžem ísť pod 4*. Jeden z mála režijných počinov Tobeho Hoopera, ktorý mi sadol, PS: a zároveň spoiler: a veľmi netradičný upírsky horor. 75% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový mix romantické zombie upířiny ve space alien sci-fi horrorovém hávu. Opravdu je tu skoro všechno, včetně blýskavých digitálních efektů, masových scén a nějaké té nahoty v míře větší než malé. A ač si Tobe zřejmě ukousl mnohem větší sousto, než dokázal pozřít a přetavit v bezbolestně koukatelný shit, největším negativem snímku není jeho mišmašovitost, kostrbatý scénář, podivné dialogy a ještě podivnější scény (masochistická sestřička), ale jeho délka. Některé scény jsou zbytečně natažené, některé jsou zbytečné úplně, sestříhat to minimálně o dvacet minut, mělo by to i švih. Asi třikrát jsem u toho usnul. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky mix sci-fi, hororu a kriiminalky. Bohuzial pre mna prim ma kriminalka, takze sa väcsinu casu nudne patra po nejakej vesmirnej upirke, ktora je sice sexy a casto naha, ale to mi uz nestaci, aby som filmu dal nadpriemerne hodnotenie. Vesmirne sceny aj po rokoch vyzeraju celkom dobre. Najhorsie dopadla hororova cast. Napätie alebo strach som ani raz nepocitil a trikova stranka ludi vycucanych doslova do sucha pôsobi dnes uz smiesne. Nenadchli ma ani hlavne postavy, takze mi boli cely cas ukradnute. Je evidentne, ze sa jedna o jeden z tych drahsich filmov Cannonu, ale cas uz bol k technickej stranke neuprosny a dnes nema cim zaujat, pokial vas k filmu neviazu nostalgicke spomienky. Vysledok je tuctovy priemer. 5/10. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jako asi 12letý jsem to viděl v němčině na RTL nebo PRO 7, oči navrch hlavy, moc jsem tomu nerozuměl, ale bál jsem se hrozně. Docela bych to rád viděl znovu, jak bych reagoval teď. Update Hmm, tak jsem to shlédl s odstupem cca 15 let a vidět se to dá, napínavé to sice už moc nebylo, ale ponurá atmosféra je stále slušná. Na svou dobu to má velice slušně natočené vesmírné scény a kromě toho Mathilda May je vybavena slušnou p-p-postavou, ani nevim, proč jsem se zakoktal. Ještě jedna věc zaslouží ocenit, vynikající hudba Henry Manciniho. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Podľa stúh a medailí, ktoré má na uniforme amerického letectva Steve Railsback, vieme, že postava plukovníka Toma Carlsena je veteránom vojny vo Vietname. (Dajman)
  • Snímek byl natočen na motivy románu Colina Wilsona „The space Vampires". (Hans.)

Reklama

Reklama