Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jo, taky jsem na to kdysi na ORF koukal v noci jak puk - kosmická loď, totálně nahá baba s velkýma kozama, a vysává z lidí životní energii. Tož jsem si to sehnal, abych kouknul po letech znovu. A už od začátku mi to nějako neštymovalo. Neměli oni zkoumat kometu? Jako jo, našli mimozemskou loď, ale kometu nechali kometou, ať si ji prozkoumá někdo jiný? A jak vysávají ti ufouni energii? V raketě evidentně nějak na dálku, ale na zemi ji sajou hubou? A pak ji zase nesají, nebo jen napůl? Wtf? A co se stalo s těmi kusy dvou nahých chlapů ufounů? A jako fakt najednou telepatie a vcítění se do myšlenek ufounky? Jak, kurňa? Děláte ze mne blba? Prostě nějak nefungují nějaká pravidla. Každou chvíli je všechno jinak. Jednu chvíli to dokonce vypadá jako požírač hříchů, případně exorcista. A co profesro Fellon? Buď v něm byl ufoun od začátku, pak by asi lidem neříkal, jak se upíři dají zabít, nebo zabil upíra, ale jak ten se dostal do Fellona? A to, když ufouni už od začátku věděli, že chtějí dělat bugr na Zemi, museli čekat za bukem na kometě, až tam lidi přiletí? Už samotný úvod s raketou u komety je neskutečně dlouhý a natahovaný, a i na Zemi je pak spousta vycpávkových scén v interiérech. Mimochodem, taky někoho už napadlo, jak by celý film vypadal, kdyby kapitán té kosmické lodi byl gay? :-) ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Nádherný prsa...jo a film je taky skvělej! Neuvěřitelný mišmaš, ve kterém najdete zombíky, vymítání, vesmírnou bioloď ála Giger, výbuchy, upíry, prostřelený hlavy, mimozemšťany, nádherný prsa, utržený ruce, explodující mumie a celý to dává kupodivu smysl a pálím spokojené 4 hvězdy. Jo a už jsem zmínil ty nádherný prsa? Tak za ty přihazuju tu pátou hvězdu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem spokojenější než kdysi. Příjemná vizuální stránka, mimozemská loď dá vzpomenout trochu na první StarTrek film, ale více na Vetřelce, hlavní prim pak hrají upíři a zdařilé speciální efekty. V závěru poněkud výbušnější a hořlavější příběh se překlopí do zombie apokalypsy. Již první vysávací scéna je působivá, daleko nejlepší je ale ta na pitevním sále. Mathilda May má řádné zbrojní pasy, a protože se po většinu filmu pohybuje nahá, je stále na co koukat. Paprsky, blesky a vůbec optické efekty byly v 80.letech v módě, a tak jich hojně využil i T.Hooper. Jen krve si moc divák neužije, byť Patrick Stewart ztratí v jisté chvíli téměř všechnu... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Už viem, že sa nemôžem nechať odradiť "blbými" pôvodnými názvami, pretože Space Vampires znie určite omnoho viac "sračkoidne" ako Lifeforce. Preto sa mi tento filmík tak dlho vyhýbal. Ešteže som naň po rokoch znovu natrafil a pozrel si ho konečne. A som rád. Animatronika v plnej kráse, plne zrovnateľná s USA produkciou. Netradičný snímok, netradičný príbeh, zvláštny film. Ale na svoju dobu určite pokrokový. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre votrelecké horory (DEEP STAR 6, LEVIATHAN, NETVOR, MUTANT). Od SILY ŽIVOTA som čakal práve toto (scenár písal spoluautor VOTRELCA). A prvé minúty ma skutočne príjemne navnadili. Oproti zvyšku filmu (čo sa ľahko povie, ale sú to DVE smrtiace hodiny) sú atmosférickým zázrakom. Ľudská vesmírna loď, prekvapená posádka, gigantické vesmírne plavidlo nepozemského pôvodu, prieskum jeho temných útrob, nájdenie obrovských netopierov, STRIH a zrazu sme na Zemi. Podvod! Dej je otrasný. Nesympatickým chlapom pomúti krásna mimozemšťanka hlavy a takto to ide 120 minút. Nemyslím si, že môj zážitok by bol lepší, ak by som nečakal VOTRELCA. SILA ŽIVOTA je proste zlý film. Ako sci-fi je to naivné a ako horor to nefunguje, pretože to NIE JE horor. Ako si tak film za filmom kompletizujem dielo Tobea Hoopera, potvrdzuje sa mi, že okrem dvoch kultov (TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU, POLTERGEIST) urobil už len smršť vecí, ktoré nestoja za pozretie (PANOPTIKUM, MÁRNICA, KROKODÍL, SILA ŽIVOTA). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 1985. A John Dykstra si odnesl cenu za Nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Kvôli úlohe Space Girl bolo zvážených alebo vypočutých viac ako tisíc herečiek. Tobe Hooper povedal, že bolo neuveriteľne ťažké nájsť herečku ochotnú hrať túto rolu, pretože to bolo v podstate len to, že ste väčšinu času chodili úplne nahí a potom ste mali sex. Na Blu-Ray disku uviedol, že väčšina anglických herečiek, ktoré sa zúčastnili konkurzu, sa odmietlo úplne vyzliecť. Tým pádom museli rozšíriť pátranie aj za hranice Spojeného kráľovstva. Na jednom castingu sa skupina nemeckej herečky dokonca sprisahala proti Hooperovi tým, že všetci odmietli robiť nahé scény; neskôr zistili, že jedna z nich tú úlohu tak veľmi chcela, že ostatných prehovorila na výtržnosti. Spolupracovník Michael J. Kagan uviedol, prečo si vybrali francúzsku herečku Mathildu Mayovú, ktorá nevedela ani po anglicky. "Bolo to preto, že bola jednou z prvých, ktorí boli ochotní sa úplne vyzliecť, a pretože jej skúsenosti baletky, jej pomohli sa pohybovať rôznorodým a zvláštnym spôsobom." (Dajman)

Reklama

Reklama