Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (205)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři a nestydím se za to :-). Králíček Petr je roztomilej ušatej pohoďák, se kterým je radost strávit hodinu a půl v kinosále. Samozřejmě, že to není ničím nový, ničím převratný, jede to v šabloně nezávadné rodinné podívané, s tím, že i všechno to pomrkávání a meta fórky už člověk bere tak nějak samozřejmě. Ale tady to prostě všechno pěkně šlape, občas to hodí povedenej fór a je to prostě parádní podívaná pro celou rodinu, při které jsem se chvílema smál nahlas. Super. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování podle dětské knížky od Beatrix Potter. Ano, od té Potter, o níž byl v roce 2006 natočen film MISS POTTER s Renée Zellweger v hlavní roli. Po pár kreslených zpracování se tahle kniha dočkala hraného zfilmování. A svým způsobem mi připomíná směsici filmů BABE - GALANTNÍ PRASÁTKO a CADDYSHACK. Odehrává se na venkově, na zahradě, která je rajónem králíků, kteří se chovají jako lidé. Jsou oblečení, mluví mezi sebou, skotačí a zároveň dělají bordel. Jenže vedle je nový soused, který na ně má pifku jako měl Bill Murray v CADDYSHACKU na sysly. K tomu navíc prožije letmý románek s jejich majitelkou. Ve výsledku je to ulítlá komediální romantika s krásnými rozvrkočenými králíčky, kteří se digitálně opravdu povedli. Jenže je to také film pro mladší věkovou skupiny, asi tak 8-15 let. [4055. hodnocení, 159. komentář, 72%] ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je zde fungující situační humor, ale taky vtipy, které byste u takového filmu vůbec nečekali. Vyznačují se především vtipným slovíčkařením. U některých vět typu ,,ten pták má dvě křídla,´´ jsem vybuchoval smíchy. Film se dokonce nebojí pohrát si občas s nějakým klišé a vytasit nějakou překvapivou pointu scény (smutné housle.) Ano, bavil jsem se. Na druhou stranu zde, ale všech možných vtipů jak situačních, tak i slovních a překvapivých mohlo být malinko víc. Prostředek je nacpaný humorem, ale třeba takový úvod byl možná moc dlouhý a závěrečných 15 minut nepochopitelných. Jistě, je to pohádka. Změna chování Petra byla ještě pochopitelná, ale McGregorovův obrat byl nelogický i na pohádku. Samotné boje mohly přece jenom trvat trochu déle, protože byly unikátní a já se při nich skvěle bavil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pán McGregor zomrie a na jeho miesto sa nasťahuje jeho synovec. Ten sa snaží vyhnať králiky, ako starým spôsobom (krompáčom), tak moderným (elektrickými ohrádkami alebo výbušninami). A tu sa objavuje najväčšia vada na kráse tejto detskej rozprávky. Králiček Petr nemá problém s tým niekomu ublížiť alebo ho dokonca zabiť. (Dokonca sa raduje z toho, že pán McGregor zomrie.) Možno to jednoducho tvorcovia trochu prehnali, aby záverečné ponaučenie naozaj vyznelo a aby do filmu dostali pár vtipných scén. Otázkou ale je, či už nie sme v dobe, keď králiček s mrkvičkou už v rozprávke nikoho neohromí a je potrebné, aby z neho bol ľstivý záškodník. Agresivita navyše ostro kontrastuje s podarenou animáciou. Králiky pôsobia ako živí, leskne sa im kožúšok aj oči, pri skokoch sa im pohybujú svaly presne ako živým králikom a navyše sú neuveriteľne roztomilí. Rovnako prirodzene vyzerajú aj ostatné zvieratá. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Při sledování Králíčka Petra jsem si nemohl nevzpomenout na velmi podobně působivého medvídka Paddingtona. Oba dva filmy ovšem nemají společné pouze to, že ústředními hrdiny jsou roztomilá zvířátka, působící neplechu v lidském světě, ale i to, že se jedná o skutečně velice zábavnou podívanou pro celou rodinu. A tak tu máme opravdu veselou záležitost, se sice prostinkým, ovšem v žádném případě nudícím příběhem, plným fungujících komických situací, které i přes svou infantilnost ovšem nevyznívají ani trochu trapně, či dospělému oku nedůstojně, naopak, dokážou pobavit napříč generacemi, dále tu máme i sympatické obsazení lidských postav, kde kraluje především výborný Domhnall Gleeson, nad zpracováním všech zvířátek se pak jen tají dech, oslovila mě i taková celkově úžasně uvolněná, až nakažlivě miloučká atmosféra filmu, má to navíc slušný spád, takže já zde zkrátka nemám tomuto snímku příliš vážně co vytknout, bavil jsem se já, bavili se děti, prostě mohu jen a jen doporučit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Málokterému filmu bylo povoleno natáčení v obchodě Harrods, Králíčkovi Petrovi se to povedlo. Natáčelo se přes noc, když byl obchod zavřený. (griph)
  • Natáčelo se 8 týdnů v Austrálii. (Varan)

Reklama

Reklama