Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodců náhodou objeví opuštěný bazén a začnou ho pravidelně navštěvovat. Jaké je jejich překvapení, když zjistí, že je začínají opouštět jejich choroby a znovu dostávají chuť do života. Ne, není to zázrak - mají v tom prsty mimozemšťané, kteří v bazénu ukryli to, co jim patří. Nevadí jim, že někdo objevil jejich tajemství. Dokonce jsou ochotni pomoci ještě víc... (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V duchu Spielbergovskej rodinnej zábavy a Amblinu s dobrými mimozemšťanmi natočená komédia. Ak už sme pri rodinnej zábave, nevynechajte pri niektorej repríze v tv ani vašich starých rodičov. Bude ich film baviť viac ako vás. Niečo podobné by potreboval deda Simpson. Ten slovenský preklad Záhadné mušle je fakt prdel. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ron Howard zvykne nakrúcať kvalitné filmy a James Horner skladať výbornú filmovú hudbu. Ale v prípade tohto filmu im to nejako nevyšlo. Film je zaradený do štvorice žánrových kategórií a ja som sa nenašiel ani v jednej z nich. Bolo tam málo sci-fi, málo komédie, málo drámy atď. Všetkého málo iba času neúrekom. Na zostrih filmu bolo treba vziať trimovacie nožnice a odstrániť aspoň pol hodinu. Potom sa všetky dlhé nudné zábery mohli skrátiť a zdynamizovať. Aj keď chápem, že ide o rodinný film typu E.T. určený na víkendové odpoludnie, pri aktuálnej dĺžke sa pri ňom dá pokojne zaspať. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Kdybych ten film viděl už v dětství, nejspíš bych cítil nostalgii a hodnotil bych více. Ale já ho viděl poprvé až nyní, takže mě nic takového nepřepadá. 80. léta v plném proudu, Steve Guttenberg na vrcholu kariéry, krásná hudba Jamese Hornera, který také teprve začínal. Ale příběh už zestárl a nevidím na tom nic, kvůli čemuž bych se na to znova podíval. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příběh plný citu, lidské lásky, ale i zášti a sobectví. Za podklad této podívané pro celou rodinu slouží příběh mimozemské civilizace, která obývala naši planetu a když ji musela před 10 000 lety opustit, zůstalo ještě 20 členů v kamenech (zvaných kokony) v oceánu. Přišel čas je vyzvednout a převézt domů. Když se však do toho vloží partička důchodců, vše se zkomplikuje. Místo marťanů tak odletí do vesmíru důchodci a kokony musí počkat na odvoz do druhého dílu. Je to skutečná rodinná podívaná, která hlásá zájem o člověka a ukazuje sílu skutečného přátelství. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je to podivné, sám se tomu divím. Film jsem viděl dnes v noci opět po letech a působil na mne stejně jako dřív. Samozřejmě odpadlo kouzlo neviděného, ale zápletka o důchodcích a o ,,nich'' byla stáje hřejivě dojemná a vtipná. Holt osmdesátky holdovaly ufounům a mezi haldou braku se točily i hezké rodinné sci-fi komedie. Zámotek mezi ně rozhodně patří ! Outfit hrdinů sice mírně pozamenal čas a móda roku 85, ale přenesete-li se přes to a vpijete-li se do příběhu, bude se vám příběh důchodců líbit ! * * * * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Hume Cronyn a Jessica Tandy byli ve skutečnosti pár let manželé. (HellFire)
  • Wilford Brimley musel být poněkud zkrášlen, aby vypadal starší. V době natáčení mu bylo 50 let. (HellFire)
  • Všichni delfíni byli umělí. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Reklama

Reklama