Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven měl tolik ambicí, tolik zajímavých podnětů, kudy se vydat... a nakonec z toho vznikla taková rozjuchaná nenáročná "komedie", kde žádná smrt není konečnou a tak děj postrádá vešekeré napětí. Pár světlých chvil Coven měl (zombíci, Minotaurus, mučení otroků...), ale dalo se z toho vytřískat několikanásobně více. Škoda... ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec překvapený, že se mi líbila i třetí série AHS. Opět skvěle vymyšlený děj a pořád dokáž překvapit. Jsem rád, že seriál pořád neztrácí své kouzlo a je vidět, že nápady ještě nedošly. Zpracování moderních čarodějek tu je podle mě dobré a docela i realistické. Atmosféra tu je dobrá a myslím, že i méně strašidelná a nepříjemná než v Asylum. Líbilo se mi, že je tu více vstupů do minulosti než v Asylum. Ale asi radši zase nebudu moc porovnávat. Příběh skvělý, herci jako vždy přesvědčivý a tady mi dokonce přišlo, že svoje role prožívají víc než v minulých sériích (vím, zase porovnávání). Jen mi tu občas neseděla hudba, ale jen proto, že to není můj styl. Ale i tak se mi některé pasáže líbily. Opět nemůžu dát méně než pět hvězdiček. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voodoo, černá magie, smrtící očarování, probuzení ze světa mrtvých či zaprodání duše. To zní jako skvělý námět na další American horror story a dokonce to má i velký potenciál, ale nakonec z děsivého prostředí čarodějnického covenu vzniká povedený Twilight. .. Škoda, protože to má z velké části našlápnuto na parádní sérii, ale jen našlápnuto. Dávám hodně těsné čtyři hvězdy. .. P.S.: Doufám, že se v nějaké další sérii AHS objeví Papa Legba, protože to byla zajímavá postava :).... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Deyw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tvle jak mela ta baba ty cerny ve sklepe 😂😂 instantni laska dpc..driv jsem to skipnul, ted to dohanim --> vypada to dost dobre, za me bylo AHS vzdy jen Vrazdici dum a Asylum.. tohle jsem podcenil byl jsem kokot. 🤌 pice nebyl to sklep ale puda - okej tak finis, celkem se to rozsypalo a stala se ztoho takova teen kravina...dahmer nevyuzitej coz me mrzi, ale sarah si to uzivala, tak jsem to pretrpel sni, ale tahle season je tak na 3/5 max --> propad o polovinu oproti 1 a 2 sezone 😞 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kam se vydat po fenomenálním Asylum, že... Divněji a rozmáchleji už to nešlo, tak se tvůrci přesunuli na americký jih a nabídli zábavnou a odlehčenější story o čarodějnickém klanu. Což má své velké kouzlo. Z velké části ženský ansámbl v čele se skvělými dámami Jessicou Lange, Kathy Battes a Angelou Basset vypráví příběh o spolku čarodějnic v ohrožení s řadou ozvášťňujích prvků. Máte tu teenage "Frankensteina", ženské kočkování, woo-doo, flashbacky do minulosti... A je to fajn. Šlo to lépe? Určitě. Zvláště ke konci série trošku ztrácí dech, ale televize je to pořád parádní. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (16)

  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama