Lovec vetřelců

• USA Alien Hunter (více)
Trailer

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

zelvopyr

Přestože šlo o násilím sloučený plagiát Věci a Propasti (a dalších), byla to o něco menší břečka, než by se dalo čekat. Spader zvedl úroveň o hodně. Překvapivě nejvíc mě prudili nějací divní národové, co dělali, že mluví rusky coby mateřštinou a až na jednoho jim to vůbec nešlo. Výborný začátek, hloupí vědci, přijatelná pointa (tím nemyslím závěr). ()

rubii

tenhle film po dlouhém a zbytečném úvodu prostě skončil. Nic mezitím předtím ani potom tak bezduchý film jsem snad ještě neviděl. Jsem příznivce sci-fi žánru, ale tenhle film mě zklamal. čekal jsem že zápletka s "vetřelcem" bude trochu rozvinutá a ne co to je za schránku a co to dělá a takový ty kraviny. A konec co to mělo znamenat, prostě a jednoduše, radši bych se na to nedíval ()

willis

Mě zaujal v jedné z rolí můj hrdina z dětství osminásobný olympijský vítěz ve sprintu a v dálce Carl Lewis. Jinak je to vcelku příjemný mix Věci, Kmene Andromeda a Akt X i s nezbytným kukuřičným polem. Z mnoha sci-fi filmů to vypadá, že mimozemšťani jsou milovníci popcornu. No alespoň budeme mít s čím obchodovat. ()

e-arthworm

Celkem ucházející film, pohodové dobře koukatelné "béčko", s rozumnou stopáží, díky níž se nezačnete nudit. Nepochopil jsem název díla - mimozemšťan je ve filmu jeden jediný a nikdo jej neloví, natožpak hlavní hrdina, k němuž by se - předpokládám - ten název měl vztahovat. Samotný ufon se příliš nepovedl, připomíná lišku kříženou s faraonem :-) Mimochodem, snímek podle mého názoru obsahuje několik záběru z Věci, zde použité jako fotografie, které si Rome prohlíží v kanceláři děkana. "Co s tím uděláme, až to najdeme ? - Otázkou je, co to stvoření udělá s námi..." ()

Han22

Mišmaš nápadů z různých filmů, z nichž některé fungují a některé vůbec. SPOILER!!! První půlka kdy skupina vědců zkoumá podivný mimozemský objekt v ledu je skvělá, v druhé půlce se z toho stává postupně béčková naháněčka s ufounem, politické a ponorkové drama, vyvražďovačka a nakonec dojde i na Blízká setkání třetího druhu KONEC SPOILERU. Jinak Spader je pořád dobrý, efekty ve finále celkem ujdou, ale na víc než dvě hvězdičky tuhle vykrádačku nevytáhnou. ()

• Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)
  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)