Reklama

Reklama

Snídaňový klub

  • USA The Breakfast Club (více)
Trailer

Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním prohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť spolužiakov ostane po škole a svoj čas sa rozhodnú tráviť po svojom. Ďalší film, ktorému sa v našich končinách nedostáva zaslúženej pozornosti a pritom ide obrovský kult. Neskorší scenárista Sám Doma sa preslávil najmä ako tvorca tých najlepších a najúprimnejších teenagerských filmov. A táto generačná výpoveď je z nich najlepšia. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Tento v Amerike kultový, u nás prakticky neznámy, film sa mi dostal do rúk náhodou a to 23 rokov od jeho vzniku. A ani neviem presne, čím ma tak dostal. Nostalgiou to zrejme nebude, kedže som 80. roky zažila len v plienkach. Ikeď možno práve tým, že by som rada zažila časy, keď na natočenie filmu pre teens a o teens nepotrebovali tvorcovia kopu fekálneho humoru a zmienku o sexe v každej druhej vete. Tento film je zábavny a zároveň aj vážny a dojemný. Pätica hrdinov si postupne uvedomí, že toho majú spoločného viac, ako si pôvodne mysleli. Z hercov trochu vyčnieva Judd Nelson, ale perfektní su všetci. No a k tomu nám hrá pecka od Simple Minds - Dont you forget about me. Neprávom opomínaný film. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Teen komedie? Mě nejvic komické připadá, že jsem na tohle obětoval dual layer disk za dvacku. Odporná zrůdnost, na kterou jsem se neprozřetelně nechal zlákat, protože high school osmdesátkové filmy prostě můžu. Jenomže tady se neděje zhola nic, až na to, že jejich trucoučebna nápadně připomíná výdejnu brněského MZK. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská komedie s typicky americkým nádechem. Chování dětí a jejich rozdílnost je náhle vystaveno konfrontaci. Školní hvězdy a podivíni se najednou setkávají v jedné třídě a odkrývají svá tajemství a pocity. Musím přiznat, že téma je stále aktuální a i poměrně starší snímek má co říct i mladším divákům. Mně osobně se moc líbil. Takový film k odreagování, který vám i přesto něco dá. Rozhodně stojí za to dát mu šanci. 75% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Pět středoškoláků - sportovec, princezna, lhářka, šprt a gauner jsou v sobotu na 9 hodin po škole. A kromě trestu psaní eseje je čeká poznávání sebe sama, což skončí kamarádstvím i láskou. Mne to nicméně patřičně nezasáhlo... Trailer: http://www.csfd.cz/film/4573-snidanovy-klub/videa/ ()

Galerie (101)

Zajímavosti (69)

  • Ústřední píseň k filmu „Don´t You“ (Forget about Me) odmítli nahrát Billy Idol, Bryan Ferry, Chrissie Hynde a The Pretenders. Nakonec ji tedy nahráli Simple Minds a Billy Idol ji později zcoveroval pro své album "Greatest Hits". (Othello)
  • Andy měl k obědu sáček brambůrek, čokoládové sušenky, tři sandviče, mléko, banán a jablko. Claire si pochutnala na sushi, Allison na sendviči s cukrem a lupínky. Brian dostal nabalenu polévku, sendvič s burákovým máslem a džemem a jablkovým džusem. John neměl nic. (HellFire)

Reklama

Reklama