Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Trailer

mi-ib

Jedná se o dosti anbilízibl komedii. Kluci si nějak nadpřirozeným způsoben vytvoří ženu a ta pak jakýmsi nadpřirozeným způsobem jim obrátí život vzhůru nohama. Ale to vlastně u komedie nevadí. Jde o to, aby se divák zasmál a myslím, že tady se to celkem povedlo. Čekal jsem asi trochu více, ale v porovnání s některými absolutně nevtipnými komediemi z dnešní doby, jde o celkem povedené dílo. Taková průměrná týnejdžrovská komedie. Z obsazení mě potěšil Downey Jr. a sympatická Judie Aronson. ()

dr.fish

Breakfast Club ve mně vyvolal zájem o režiséra Hughese. Snídaňový klub je ale jen jeden. Weird science je jediný další jeho film, který mne bavil. Je to sice jen nablblá komedie o dvou šprtech co touží sbalit holku, tak si vytvoří jednu kočku na počítači, ta se zhmotní a ukáže jim zač je toho loket, zábava to ale je. 70% ()

Olík

Ještě před tím, než se John Hughes stal uznávaným producentem a scénáristou snímků, které se nesmrtelně zapsali do dějin filmové kinematografie, jako jsou Sám doma, Vánoční prázdniny nebo Beethoven, dal světu svatou čtveřici 80´s teenager´s movies. Šestnáct svíček, Snídaňový klub, Volný den Ferrise Buellera a právě Podivnou vědou stvořenou dokonalou ženu Kelly LeBrock. Ne tak vážně jako Snídaňový klub, ne tak naivně jako Šestnáct svíček, ne tak úspěšně jako Volný den Ferrise Buellera…… Hughes údajně napsal komiksem inspirovaný scénář za pouhé dva dny a je to místy trochu cítit. Z celé čtveřice možná nejslabší, ale pořád kultovní. ()

Kothy

Pro mě naprosto přehlédnutelný středoškolský snímek, ale o to víc mě překvapil. Tohle je snad sen každého 15-ti letého kluka, naprogramovat si holku snů, která udělá všechno, co jí řekne. Přesně tohle se povede dvojici neoblíbených středoškoláků. Tato dívka jim dodá sebevědomí, pomůže jim stát se oblíbenými a najít si holku. Celé je to propletené mnoha vtipnými a ujetými situacemi. Prostě 80ky ve vrcholné formě. Objeví se tu mladý Bill Paxton a Robert Downey Jr. "Máme dům plný mutantů!" ()

animario

V osmdesátýmpátým to musel bejt hit a vlhkej sen všech patnáctiletejch kluků (bodejť ne,Kelly LeBrock je zatraceně sexy ve všech disco modelech,který ve filmu vystřídá). Celý to táhne mladej Hall,jeho sidekicka(s debilním úsměvem a vykleštěným českým dabingem) měl hrát někdo jinej. Čekal jsem jen víc vtipu a míň weird science na takovej námět (pro devadesátky jako stvořenej!) Celkově trochu (u)střelená týnejdž párty. ()

• Stejnojmennou titulní píseň k filmu napsala a nahrála americká new wave kapela Oingo Boingo. Na soudtracku dále zazní například Kim Wilde, Killing Joke nebo Taxxi. (Olík)
  • Snímek vychází z komiksu „Made of the Future“, který vyšel v roce 1951 ve stejnojmenném časopise. (Olík)
  • Od roku 2013 plánovalo Universal Studios remake snímku a v roce 2017 se Ilan Mitchell-Smith (Wyatt) zmínil o pokračování filmu s Channingem Tatumem v hlavní roli. Nakonec se nic z toho nezrealizovalo. (Olík)