Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navýsost potrhlá pohádka v pěkně zdobeném módním kabátku. Nedělá si těžkou hlavu z toho, že jí nadmíru extravagantní model až tak nesedí a že nemá propracované všechny detaily: Střihla ho sice v tvůrčím nadšení, leč bez rozmyslu - a spíchla ho převelice horkou jehlou. Ale co na tom, když se - jím přioděná - skvěle baví ... doslova od první do poslední minuty. Můžete se přidat - nebo jít o dům dál ... myslím, že si vašeho odchodu ani nepovšimne. P.S.: Čtvrtá * je tentokrát čistě subjektivní ... za 96 minut ničím nezkalené radosti, kterou mi "Zakletá Ella" nezištně předala. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// *film JE pohádkový, film JE trapný, film JE taky o hadovy *film NENÍ moc romantický, film NENÍ moc zábavný, a vlastně film NENÍ ani moc pro velké diváky/// Anne jako herečku mám celkem rád, ale bohužel její role pro mě nejsou poslední dobou moc okouzlující. Uvidím jak zapůsobí na vážnější notu, třebas si řeknu: Díky bohu že vyrostla z rolí princezen. Tento film může ohromit zpracováním. To je pěkné (příroda, kostými) a celkově svět ve kterém se příběh odehrává je docela zajímavý (postavičky). Bohužel ale scénář či snad réžije je příliš moderní a díky tomu je film hodně nudný a v některých pasážích opravdu trapný. Je to škoda, příběh je to totiž zajímavý. Mimochodem pomyslnou hvězdičku navíc zaslouží ten had, ten byl skutečně zábavnej, měl správný hlášky a byl dobře nadabovanej./// Celkem 54%/// ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Každému bych doporučovala, aby se na tuto supermoderní pohádku podíval, aspoň by si vážil našich krásných č e s k ý ch pohádek. Upoutávka láká na příběh "moderní Popelky". Jenže tam kromě prince, macechy a dvou přitroublých sester není nic co by mělo s touto pohádkou společného. Lze se na to dívat, vydržíte to, odehrává se v pohádkovém kraji asi tak podle oblečení v 16.století, ale hudba a tance jsou z 21.století. Nechci napsat,že je to slátanina všeho možného. Je to AMERICKÁ pohádka a to mluví za vše. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hrozná blbost, ale musím se přiznat, že docela příjemná blbost :-) Na páteční večer, kdy už toho má člověk po týdnu tak akorát dost, je to příjemná, usměvavá podívaná, která urazí nejspíš jenom zarputilé obhájce klasických pohádek. Sice jsem málem mlátila hlavou o zeď, kdykoli se na scéně objevil princův fanclub, ale ty tři hvězdičky si to určitě zaslouží - za Hugha Dancyho (ne, do fanclubu se ale nepřidávám), za hada a za závěrečné taneční a pěvecké číslo, u kterého jsem se prostě musela přiblble usmívat. ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tvůrci neodvázali ještě trochu víc. Mohla být na světě velmi dobrá hraná konkurence nepřekonatelnému Shrekovi. Mnoho opravdu vtipných scén souvisejících zejména s originálním prokletím Elly ("Freeze!" :)) je zabito trapnými, přeslazenými nebo až hloupými výstupy. Jsou tu zábavné postavy (had, strýc Edgar, vypravěč Erica Idlea, Brumhilda), ale pak také otravné až přehrávající (sestry Hattie&Olive, víla Lucinda nebo zlobři). Hlavním trumfem je určitě Anne Hathaway, kvůli níž stojí za to film shlédnout. Děti nejspíš budou z filmu nadšené, dospělák se pobaví taky, ale jenom si možná povzdechne, že mohlo být líp. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)

Reklama

Reklama