Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V šedesátých letech byl Frankie (Frankie Avalon) slavným surfařem Big Kahunou a Annette (Annette Funicello) neméně slavnou televizní hvězdou. O dvě dekády později jsou dávní idolové náctiletých vzorovou americkou rodinou, on úspěšný prodejce aut, ona elegantní hospodyňkou v domácnosti se dvěma dětmi. I takhle usedlí rodiče se však dokážou řádně odvázat, jakmile přijde správná příležitost – například ta, jaká se objevila, když se rodina vydala na návštěvu dcery, která studuje v Kalifornii.
Po plážovém večírku to poprvé v životě vypadá na jejich rozchod, jenže se nakonec objevil mnohem závažnější problém. Pláž v centru města chce pro sebe zabrat pankáčský gang a o osudu městečka a zdejší komunity má rozhodnout souboj podle starých pravidel, což je průšvih! Od oceánu se kdysi Frankie odstěhoval proto, že se surfingem už nechtěl mít nic společného poté, co ho semlela obří vlna. Tehdy byl dokonce dva týdny v komatu a od té doby se vody bojí. Jak se tedy má teď postavit na prkno a předvést v barelu? (chamonix)

(více)

Recenze (2)

inutihar 

všechny recenze uživatele

Návrat na pláž po více než dvaceti letech se moc nepovedl. Avalon i Funicello si sice dělají ze svých klasických postav docela legraci, ale jinak je vidět, že celá ta kouzelná naivita původních plážových filmů je pryč. Škoda. Hostující celebrity i máničkovský Dick Dale potěšili, ale třeba plážoví pankáči působili, jako by zabloudili z nějakého filmu od Tromy (možná není náhoda, že ze stejného roku jsou Surfoví náckové). A ty neonově zářící neopreny a bizarní účesy... Prostě osmdesátky jako vyšité. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Malibu a v Santa Cruz v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama