Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

juta 

všechny recenze uživatele

Už to bude pár let, co jsem viděl část filmu a dnes jsem ho konečně shlédnul celý. Už minule se mi líbil a nezměnilo se to ani tentokrát. Krotitel duchů Frank, který jako jeden z mála může vidět duchy mrtvých si přivydělává tím, že jeho kamarádi duchové se vloupají vždy do nějakého domu, udělají paseku a Frank má poté za úkol je z daného domu vypudit, i když už jsou dávno pryč. Potom se ale Frank připlete do cesty jednomu zlému duchovi, který zabíjí nevinné obyvatele městečka Fairwater a snaží se zjistit, jak ho co nejrychleji zastavit, než bude pozdě a i on sám se ocitne v nebezpečí. Je to rozdíl přejít z tohodle filmu na Pána Prstenů, přitom tyto snímky od sebe dělí pouze 5 let. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, ve kterých je prostě všechno správně. Peter Jackson překypuje dravými režijními i scenáristickými nápady, Přízraky jsou neustále zábavné a milovníci černého humoru se tady musí cítit jako doma. K tomu Michael J. Fox v hlavní roli, hudba od Dannyho Elfmana a fantastické triky studia Weta, díky nimž je na všechny ty ohnívající mrtvé a povětřím poletující duchy radost pohledět. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale kdyby se Jackson tolik trikově nepředváděl a odpustil si výrazný komediální nádech, dovedl by ten příběh i uspokojivě děsit. Takhle to vypadá, jako by si Marty McFly jenom odskočil na Novej Zéland nezávazně zablbnout s duchy, než zas začne řešit vážné záležitosti s cestováním v čase ... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jacksonovi nepodarilo nakrútiť nový diel eskapád kotolníka Freddyho, vrhol sa na tento komediálny horor. Je to síce už Hollywood a zďaleka to nie je taký masaker, ako to bývalo na Novom Zélande (i keď krvou sa nešetrí), no scenár je dostatočne zábavný a skvelý casting na čele s Michaelom J. Foxom a Jeffreym Combsom zaručujú, že aj keď neide o výnimočný film, ako bol napr. Braindead, stále ide o kvalitnú hororovú zábavu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A podruhé jsem viděl na svátky 2009 aniž bych si film z dřívějška pamatoval. No hezký ... Slušný rozjezd, pak hodina mírně z kopce a pak jsem už skoro chrněl a na finále nebyl ani trochu zvědavý. Jackson musel mít kurně dobré managerské schopnosti, když po tomhle ukecal studio na Pána prstenů! --------- Nůůůůda! Hezký vizualní efekty, fajn herci a pár opravdu povedených fórků. A v čem je teda háček? Zbytek je vata a vykradačka jiných duchařských komedií. Na komedii moc neodvážné, na horor ... hmmm to nemá s hororem nic společného. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)
  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)
  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)

Reklama

Reklama