Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců o odlišení se od nádherné Sullivanovy verze se podařila. Je to jiná verze, ale rozhodně ne lepší. Naopak. Nelíbí se mi to ani u jiných zpracování knižních předloh, kdy tvůrci musí nafouknout příběh tak, aby vše bylo dramatické, ještě dramatičtější, nejdramatičtější... Oproti Anně v podání Megan Follows je tato Anna běžná dnešní puberťačka... s opravdu velkou vyřídilkou. Škoda, že tvůrci z knihy převzali opravdu minimum, protože Anna se mnohdy chová jako spratek. A všichni jsou zlí a všechno je špatně. Gilbert se mi navíc nelíbí vůbec. Komentář je jen za první sérii, na druhou a třetí nemám odvahu... S hodnocením jsem na vážkách, nechám to ještě zrát. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sleduji a zatím dobrý, ale je neodpustitelny, že Dianina mladší sestra má místo aspoň slušné napodobeniny starožitné panenky tak hnusnou novodobou panenku s oprsklym ksichtikem, že by se všechny porcelanove panenky 19teho a začátku 20teho století odmítly na ni jen podívat,  natož si s ní hrát.  Tak tohle produkce, jinak obstojná, fakt těžce nevychytala. -------- A teď k Anně. Flashbacky docela dobře vysvětlují Anniny záchvaty vzteku i únikovou představivost, ale jak Anna dospívá, tak místo, aby hysterických scén ubývalo,  přibývá jich. A je tak stále zřetelnější, že nebohá sirota sice furt mluví, ale neposlouchá, nevnímá, co se děje s Dianou a dalšími kamarádkami. Neomaleně a bezohledně si vždy prosazuje svou, svým chováním způsobuje velké problémy ostatním, ale vždy jen řekne: sorry a ve své sebestředné jízdě pokračuje dál.  Tím pádem mi tahle zrzka byla čím dál nesympatičtější a poslední díly jsem dosledovala vyloženě na sílu. SHRNUTÍ: Měj se, Anno, jak chceš, ale do Zeleného domu už na návštěvu nepřijdu. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s adaptáciou Anny naozaj nič.. Radšej by som tvorcov obvinila z diletantstva, že si prečítali zle knihu, obávam sa však, že problém je oveľa hlbší. V podstate vzali z Anny iba tie najpovrchnejšie vlastnosti (ryšavé vlasy, pravda, nesmú chýbať..) a jej skutočné charakterové "ja" odhodili do koša. Toto v žiadnom prípade nie je Anna. Je to tendenčne znásilnená "predloha", pretože chceme byť veľmi moderní, veľmi aktuálni a veľmi psychologickí, zabúdajúc, že dielo vzniklo v inej dobe a tendenčné myšlienky ho urobia akurát tak neautentickým a zbytočným. Ak robiť takúto "adaptáciu", tak ju radšej zasadiť do súčasnosti. To by dávalo aký taký zmysel.. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Kníh, ktoré formovali moju detskú predstavivosť nie je až tak veľa. Okolo dvadsiatky. Pamätám si, ako som milovala cez prázdniny posadiť sa na deku na lúke u babičky a čítala som, že o mne celé dni nevedeli. Krásne sa tam snívalo. „Anna zo Zeleného domu“ je jedným z kľúčových románov, ktoré najmä nám, dievčatám, pomáhali v období dospievania. Predstavovala v období socializmu jednu z foriem „hodnotovej orientácie“, učila o kráse vzťahov na úrovni prežívania mladej slečny. Veľkým plusom tohto seriálu je obsadenie postáv – presne takto som si predstavovala Annu, Marillu, Matthewa či Miss. Stacy. Čo ma však rozčúlilo, (hlavne v druhej sérii) boli nepresnosti voči pôvodnému obsahu, navyše som nadobudla pocit, že zámerné. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama