Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám nějaký problém s Jennifer.. Nevím proč, ale přijde mi, že ve všech rolích je stejná a tak trochu namyšlená.. Jinak bych tomu filmu možná věřila i více a více by mě bavil. Líbilo se mi, že člověk celou dobu nevěděl, na kterou stranu tedy opravdu hraje :o) A i přes dlouhou stopáž, se člověk prakticky nenudil. Možná by druhá projekce pomohla pro lepší dojem, ale nějak nemám potřebu to znovu vidět. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Niektore spionazne filmy ma velmi bavia a na tento som sa tesil, ale zial dopadlo to presne takym chaosom, akeho som sa obaval. Teda nie, ze by nebolo zrozumitelne, o co Dominike (J. Lawrence) slo, ale sposob, akym to bolo natocene. Zacal som sa uz stracat v tom, kto koho a vlastne preco sleduje, neskor uz to bolo sice zrozumitelnejsie, ale nestacilo mi to. Thriller bol ale slusne natoceny, bavil ma, len skoda toho chaosu. Sceny mucenia boli natocene dost brutalne, az som tu bolest takmer citil na vlastnej kozi...... Nie je to prva spolupraca rezisera a herecky Lawrenceovych, az by som si myslel, ze su si nejakym sposobom pribuzni, ale nie su. Takze v konecnom dosledku mi tento film utkvie v pamäti, ako jeden z tych priemernych spionaznych filmov, kde bolo malo akcie a nebolo to tak davno, co som videl aj ATOMIC BLONDE (2017) s Charlize Theron, ale s tymto filmom som bol o nieco viac spokojnejsi. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Scénář 7/10/// PLUS: v některých scénách nesmlouvavě drsné, pro fanoušky Jennifer Lawrence film jak stvořený, rád jsem viděl dotyčné herce ve vedlejších rolích (Irons, Hinds, Rampling) MÍNUS: špiónský film je o tom, na čí straně kdo je, nevím jestli jsem v tom měl úplně jasno po celou dobu filmu, protože mi přišlo, že ani postavy v tom nemají úplně jasno, snaha zmást je, by mohla zmást i diváky, nějak to nemá úplně atmosféru a v podstatě žádnou akci, když to srovnám s filmem Atomic Blond, tak tady máme divácky úplně jiný zážitek./// Shrnutí: Vskutku náročnější podívaná, žádný mainstream. Film stavějící na scénáři, dialozích a především uvěřitelném herectví a několika mála drsných scén. Bude to stačit? Váhám mezi 3,4* Chtěl jsem se nechat překvapit a o filmu skoro nic nevěděl, tentokrát by možná stálo za to si něco zjistit. Nicméně, nenudil jsem se./// Celkem 70%/// ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď chcete tročiť film o ruskej tajnej službe tak ho kurva točte v Rusku alebo aspoň s ruskými poradcami. Priehľadné, naivné a hlavne miesto on skôr off. V tej Anne bol aspoň ten чебурашка v skrini, kopa matriošiek a ruskí herci. Čo je tu? Belgičan čo vyzerá ako Putin a hovorí s nejakým dementným prízvukom. A Jennifer ktorú sme videli full frontal už vo fappeningu. U mňa ťažký priemer. 5/10 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka je špionážní krimi thriller, který se snaží převážně šokovat brutálními scénami, což se mu daří. Velmi autenticky pak působí, když spolu rusové v Rusku mluví anglicky a stejně autenticky působí i to, že když hlavní hrdinku "seřežete jako jelito", tak je v další scéně už úplně v pohodě. Celý film tak nějak přemýšlíte pro koho hlavní hrdinka vlastně pracuje a misky vah se s každou scénou převáží buď na jednu, nebo na druhou stranu. Finále jsem tak nějak předvídala, takže mě vyloženě nepřekvapilo. Na tohle budu ještě hodně dlouho vzpomínat, ovšem asi ne v dobrém. 3* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (37)

  • Kritici a diváci si všimli, že belgický herec Matthias Schoenaerts sa vo filme nápadne podobá na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ale podľa režiséra Francisa Lawrencea nebol Schoenaerts obsadený úmyselne kvôli jeho podobnosti s Putinom a režisér si podobnosť medzi nimi uvedomil až na pľaci. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 v Londýně. (Varan)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama