Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčňáků Scotta Adkinse, ke kterému si dokonce napsal sám scénář. Kromě Adkinse je ještě z herců velmi výrazný Ray Stevenson. Scénář je takový průměr v akčním žánru, ale je důležité, že tvůrci snímku to berou s nadhledem a umějí přidat vtipné vsuvky k tématu. Fajn béčková variace Johna Wicka - 75 %. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčňáků Scotta Adkinse, kterému se opět podařilo ztvárnit nějakou postavu, díky čemuž "Accident Man" nenabízí jen známé bitky, na které jsme u Adkinse zvyklí, ale funguje jako plnohodnotný film. Má smysluplný a funkční příběh o pomstě jednoho nájemného vraha. Není to nic nového pod sluncem, ale je to podáno s nadhledem a spoustou černého humoru. Jemně komiksové prvky dodávají filmu trošku ojedinělou atmosféru, navíc jsem rád, že stále vznikají akční béčka jak z 80./90. let. Hudba hraje po celý film, krásně se poslouchá a akčních scén tu je hodně. Padne pár výstřelů, několik menších explozí, hlavně jsou zde však souboje v pestrém prostředí - jednou v bytě, na ulici během noci, v kanceláři, ve vile, atd... Choreografie nedosahuje kvalit "Neporazitelného", ale je zde spoustu kopů na x způsobů, otočky, je to víc zaměřené na praktický styl boje, takže většinou to jsou lokty, zlomeniny, výměny chvatů. Působí to dynamicky, pěkně sestříhané, kontaktně (i když občas je znát že úder nezapadl či nějaký chvat působí nacvičeně), každopádně ale prostě kdo kouká na filmy se Scottem kvůli soubojům, nebude ochuzený. Jai White se předvede v tělocvičně a v kanclu, pořád na to má, to stejný Ray Park, který mě tu mile potěšil a sakra, ten chlápek by taky potřeboval akční sólovku jak zmrd, Ray Stevenson vyvolává respekt i když jen nadává skrz pult, je tam nějaká pěkná bloncka s katanou, psycho upír, co se snaží lidi otrávit, cápek, který jako jediný člověk na světě používá zlaté stránky a totální magor se sekerou :-) postavy jsem si oblíbil, a několikrát jsem se i zasmál přes celý obývák. Film se jen trochu bere vážně, jinak atmosféra je taková uvolněná, Adkins si svojí roli užívá, a ačkoliv je vizuál klasicky televizní, Jesse V. Johnson odvedl pěknou práci, hlavně že nezprasil akční scény. Nejvíc mě pobavilo zabití s tou sekerou zaraženou v podlaze, náplasti Adkins a každá konfrontace s tím jedním kolegou skrz zlatý stránky, co rád uzavírá i sázky. Za mě supr béčko, které jde s dobou! /80%/ ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zabíjení lidí je pro Adkinse práce jako každá jiná. A po šichtě je ještě tak nakopnutej adrenalinem, že se musí jít někam porvat, aby to ze sebe dostal. Ale jinak je to klaďas a sympoš, charakterní, citlivý, se zásadami. To samý většina jeho kolegů v práci, která se schází v privátním klubu, kde spolu popíjí, i když spolu nemají absolutně nic společnýho, kromě tý svojí "práce". Bože chraň nás od dementních scénářů. Ale rvačky tam jsou skvělý, kvůli nim jsem to taky dokoukal. Nejlepší je rubačka Adkinse s pěknou a zlou blonďatou čubkou v kožených kalhotách. Je srandovní pozorovat, jak je najednou děsně pomalej a neohrabanej a dává si setsakra majzla, aby ji nemajznul doopravdy. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Souboje, snad vyjma toho závěrečného s Jane, příliš nenadchnou, což není pro film podobného typu ta nejlepší vizitka. To okolo nich je překvapivě lepší, i když z větší části okopírované, případně svým způsobem zparodované. Takže, povedl se bar, povedla se velmi originální sestava likvidátorů škod, která se v něm schází a její představení. Samozřejmě tomu sedí i Scott Adkins, akorát mu mohl častěji někdo zavřít hubu, protože on dokáže nahlas přemýšlet i při bitkách. Zdaleka nejlepší je však část z jeho mládí, v niž objasní, jak k této práci přišel. Ono to sice zase něco připomíná, ale je to takové příjemně britské a Ray Stevenson tomu vyloženě sedí. 60% ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

No... malo to napad...malo to ambiciu... malo to potencial. Dokonca prvych 5 minut filmu som mal blazeny usmev a simranie na gulkach. Akonahle vsak zacali dialogy...premisa filmu... slo to do hajzlu. Adkinsovi som najomneho vraha veril asi ako ciganovi vysoku skolu...to jeho "moralne" spravanie najcool zabijaka nad vecou, ktory sa drzi nejakeho super speci kodu a naraz sa na vsetko vysere a ide za pomoci neprijemnej defky patrat po vrahoch svojej ex...no proste kokotina. Na druhej strane vsak chcem pochvalit obsadenie (okrem Adkinsa a Stegmanna), ktore ma celkom bavilo... Stevensona mam rad a bol pre mna aj v tomto filme najsympatickejsou postavou a suverenne charizmov odstrihol mladeho Baryshnikova. Hopsandy a akcne sekvencie boli standard, ktory baletak proste vie... ale tak na jedno pozretie...cert to ber. Nepriestrelny okruhly stol, ktory odolal tazkemu gulometu z piatich metrov radsej spominat nebudem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Kolem času 00:02:50, poté, co Mike (Scott Adkins) kopne do lavičky, se nejprve objeví ve vzpřímené poloze vlevo od plastové židle a v dalším záběru je převrácená a stojí před židlí. (Johnny.ARN)
  • Když se Mike Fallon (Scott Adkins) setká s Charlie Adams (Ashley Greene) v autobuse, je to autobus 150, což je typ Enviro 400, ale když si sednou nahoru, jsou zjevně ve starém autobusu typu Routemaster. (Johnny.ARN)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno