Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

honajz 

všechny recenze uživatele

A docela to ušlo a myslím, že verbal to popsal skvěle. Některé bitky jsou skutečně takové taneční aranžmá pro slečinky, ale občas se objeví i pokus o humor a dvakrát dokonce povedený, je to skutečně přímočaré a dost to zabaví. Škoda, že Ray Stevenson nedostal větší šanci se ukázat. A ten záblesk z minulosti se sem taky až zas tak nehodil, protože roztrhl děj, ale jako fakt jo, překvapivě se na film dívat dá a dokonce některé scény jsou slušně vymyšlené (třeba vražda účetního ze střechy s využitím střepů). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dialogy jak pro úplné idioty, hudba šílená, způsob odvíjení příběhu formou vypravěče - hlavního hrdiny byl vyčpělý už u Deedpoola, nicméně bitky vcelku reálné (to, že hlavní antihrdina vydrží prakticky cokoliv, je už dnes standartní klišé), námět nápaditý a co je hlavní, film se nebere příliš vážně. Místy slušné hlášky, vtipných momentů dost. Není to žádný akční skvost, ale slušná zábava, kterou lehce nadhodnocuji, neb mi zrovna dneska kápla do noty. Za mne 3 a půl hvězdy, tedy tak 70%. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčňáků Scotta Adkinse, kterému se opět podařilo ztvárnit nějakou postavu, díky čemuž "Accident Man" nenabízí jen známé bitky, na které jsme u Adkinse zvyklí, ale funguje jako plnohodnotný film. Má smysluplný a funkční příběh o pomstě jednoho nájemného vraha. Není to nic nového pod sluncem, ale je to podáno s nadhledem a spoustou černého humoru. Jemně komiksové prvky dodávají filmu trošku ojedinělou atmosféru, navíc jsem rád, že stále vznikají akční béčka jak z 80./90. let. Hudba hraje po celý film, krásně se poslouchá a akčních scén tu je hodně. Padne pár výstřelů, několik menších explozí, hlavně jsou zde však souboje v pestrém prostředí - jednou v bytě, na ulici během noci, v kanceláři, ve vile, atd... Choreografie nedosahuje kvalit "Neporazitelného", ale je zde spoustu kopů na x způsobů, otočky, je to víc zaměřené na praktický styl boje, takže většinou to jsou lokty, zlomeniny, výměny chvatů. Působí to dynamicky, pěkně sestříhané, kontaktně (i když občas je znát že úder nezapadl či nějaký chvat působí nacvičeně), každopádně ale prostě kdo kouká na filmy se Scottem kvůli soubojům, nebude ochuzený. Jai White se předvede v tělocvičně a v kanclu, pořád na to má, to stejný Ray Park, který mě tu mile potěšil a sakra, ten chlápek by taky potřeboval akční sólovku jak zmrd, Ray Stevenson vyvolává respekt i když jen nadává skrz pult, je tam nějaká pěkná bloncka s katanou, psycho upír, co se snaží lidi otrávit, cápek, který jako jediný člověk na světě používá zlaté stránky a totální magor se sekerou :-) postavy jsem si oblíbil, a několikrát jsem se i zasmál přes celý obývák. Film se jen trochu bere vážně, jinak atmosféra je taková uvolněná, Adkins si svojí roli užívá, a ačkoliv je vizuál klasicky televizní, Jesse V. Johnson odvedl pěknou práci, hlavně že nezprasil akční scény. Nejvíc mě pobavilo zabití s tou sekerou zaraženou v podlaze, náplasti Adkins a každá konfrontace s tím jedním kolegou skrz zlatý stránky, co rád uzavírá i sázky. Za mě supr béčko, které jde s dobou! /80%/ ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chlapík vletel do uličky príliš rýchlo, stratil kontrolu nad motorkou a zlomil si väz. Takéto nehody sa dnes stávajú bežne. A čo povedať na to rozstrieľané auto? Nuž, som zabijak, nie kazateľ." Ďalšie slušné béčko z Adkinsovej zbierky, tentokrát si k nemu aj sám napísal scenár. A vôbec nie zlý. Síce som sa nechytal na všetky hlášky, ktoré mali byť akože vtipné, ale pár krát som sa vďaka tomu britskému čiernemu humoru zasmial. Po stránke akcie som spokojný, aj napriek nižšiemu rozpočtu sa tvorcovia posnažili a akože ten Jesse V. Johnson je riadne nevypočítateľný režisér, ale tento krát v dobrom slova zmysle. Jediné čo by som vytkol, tak sa mi nepáčili zvukové efekty pri súbojoch a tiež pasáž s mladým Fallonom mi pripadala byť zbytočná, v konečnom dôsledku iba pribrzdila pekne rozbehnutý film. 60 % Najlepšie súboje: Adkins vs. Park & White a paradoxne Adkins vs. Amy Johnston. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle mého gusta a Scott Adkins si u mě tímto snímkem jen potvrdil status současné nejzářivější akční hvězdy, i když bohužel jen v béčkových produkcích, což je ale možná na druhu stranu i lepší, neboť akce zpracovaná na této úrovni je stokrát zábavnější, odvážnější, choreograficky našláplejší, dynamičtější, ale především hlavně přehlednější, než akce co nabízí veškerá soudobá ačková nudná a nevýrazná produkce dohromady. Hodně mě tu každopádně překvapila i poměrně svěží zápletka, která sice nehýří nějakou převratnou originalitou či inteligencí, ale má vážně spád, několik opravdu vtipných momentů a celkově mi zkrátka přišla celkem kvalitní. Každopádně celé to je ale samozřejmě především o akci, a v tomto ohledu je to jednoduše špička. Adkins tu předvádí své vrcholné bojové umění v té nejlepší možné formě, a to navíc způsobem lahůdkově nekompromisním, takže tu láme kosti na počkání a cákance krve létají na všechny strany a ještě při tom stačí trousit ultradrsný hlášky, zkrátka bomba. V soubojích mu zde pak sekunduje několik dalších skvělých bojovníků, kde samozřejmě nejvíce vyčnívá další hvězda Michael Jai White, ovšem na něm je už znát jistá zaoblenost a věk, ale pořád dokáže být slušnou konkurencí, nicméně on je tu celkový casting prostě parádní, plný výrazných postav, které film hodně oživují a díky kterým to má celý takový koule. Accident Man mě zkrátka zatraceně bavil, jde o perfektní akční řežbu, tohle já prostě fakt můžu ve velkých dávkách :-)!////////////////// 24.6.2024 Druhé shlédnutí: Není co dodat, nekompromisní krvavá řežba, vtipné hlášky, výborné postavy, souboje choreograficky nadupané a především úžasně přehledné, no a na čele toho všeho geniální Scott Adkins! Tohle je zkrátka skutečně podívaná za ryzích 5*! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)
  • Zabijak na motorke (Tim Man) použil nemecký samopal z druhej svetovej vojny MP38/40. (Johnny.ARN)
  • V tomto filmu dostal Mike (Scott Adkins) zakázku na zabití skupiny s názvem Satanic Mechanic. Ve filmu Pomsta, dalším filmu režiséra Jesseho V. Johnsona, v němž rovněž hraje Nick Moran (Leonard), je za barem po celou dobu filmu plakát skupiny Satanic Mechanic. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama