Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov Legiend kriminalistiky by som odporučil aj slovenský variant Najväčšie kriminálne prípady Slovenska. Tie sa môžu oproti českému dokumentárnemu seriálu pýšiť pútavým prejavom rozprávača Tomáša Maštalíra, no Legendy naopak obsahujú väčšie množstvo záberov z miesta činu a rekonštrukcií vrážd. Niektoré epizódy sú slabšie a nebude to čistých 5/5, ale zaokrúhlene bez problémov. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že když už se ČT po letech podaří něco zajímavého, tak dojde i na další řadu. Jedná se především o případy z první dekády pro revoluci a jde skutečně o svinstva nejhoršího kalibru. Mnozí lidé si tady vyložili příchod demokracie a kapitalismu opravdu svérázným způsobem. Pojmy jako Orlické vraždy, Kolínský gang, Stodolovi nebo Roubal rezonují společností i po letech a při sledování záběrů rekonstrukcí z místa činu mrazí. Výpovědní hodnotu o stavu doby mají však i tématické díly o vraždách policistů či rodičů. Rozhodně by stálo za úvahu pokračovat i s méně známými případy. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Úchvatný dokumentární seriál, pokud se to vůbec dá takto napsat. Po prvních dvou dílech jsem měl totiž na dlouhou dobu dost a hledal jsem v sobě sílu se koukat dál. Tak syrové a působivé byly záběry z ohledávání místa činu i záznamy z rekonstrukce. Je to něco jiného než sledovat Případy 1. oddělení, které jsou proti tomuto jenom pouhý čajíček. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - 74%. 2. díl - 78% - slunce, seno, vraždy. Nejhorší je, že takové primitivní hovada dokázali dlouhodobě tahat policii za nos a to jen z toho důvodu, že místní buňka PČR chtěla mít klid a dobré statistiky! 3. díl - 76%. 4. díl - hodně tvrdá, osobní rekonstrukce rodinného masakru. V tomto případě zaúřadovala ve vězení boží spravedlnost. 88%. 5. díl - 74%. 6. díl - 80%. 7. díl - vychytralý vrah. 8. díl - 75%. 9. díl - velice známá, podivná a hlavně nebezpečná figurka. 76%. 10. díl - Chomutovská zmije. 81%. 11. díl - Torzo: primitiv, vražda, odpadky, řeka. 73%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohto žánru sú neprekonateľné Najväčšie kriminálne prípady Slovenska s dokonalým komentárom Tomáša Maštalíra a charizmatickou atmosférou, ktorá spája to hovorené slovo s fotografiami. Toto je tiež dobré, len je to poňaté trocha iným spôsobom, tak ľahšie, ale niektoré časti sú ozaj špičkové. Ako plus ale chválim to, že sú zaznamenané rozhovory páchateľov s políciou a že vlastne oni sami často rekonštruujú daný prípad. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Sudca Tomáš Tkačík spomínal, že Biederman na procese neprejavil žiadnu ľútosť: „Súdil som aj iné vraždy, ale niečo tak premyslené, remeselne vykonané a ešte s takým počtom mŕtvych, to som predtým, a našťastie ani potom, už nezažil. Ten človek prejavil neuveriteľnú neúctu k ľudskému životu, ktorý pre neho neznamenal vôbec nič.“ (Arsenal83)
  • Popol Roubala bol rozptýlený na rozptylovej lúčke na Centrálním hřbitově v Karviné-Ráji. (Arsenal83)
  • Roubal sa ešte pár mesiacov pred smrťou v januári 2015 objavil na pražskom súde, na ktorom požadoval po ministerstve spravodlivosti odškodnenie 7 miliónov korún. Tvrdil, že vo väzení nemá zodpovedajúcu zdravotnú starostlivosť a kvôli tomu trpí. Sudkyňa vtedy žalobu zamietla. (Arsenal83)

Reklama

Reklama