Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - 74%. 2. díl - 78% - slunce, seno, vraždy. Nejhorší je, že takové primitivní hovada dokázali dlouhodobě tahat policii za nos a to jen z toho důvodu, že místní buňka PČR chtěla mít klid a dobré statistiky! 3. díl - 76%. 4. díl - hodně tvrdá, osobní rekonstrukce rodinného masakru. V tomto případě zaúřadovala ve vězení boží spravedlnost. 88%. 5. díl - 74%. 6. díl - 80%. 7. díl - vychytralý vrah. 8. díl - 75%. 9. díl - velice známá, podivná a hlavně nebezpečná figurka. 76%. 10. díl - Chomutovská zmije. 81%. 11. díl - Torzo: primitiv, vražda, odpadky, řeka. 73%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že když už se ČT po letech podaří něco zajímavého, tak dojde i na další řadu. Jedná se především o případy z první dekády pro revoluci a jde skutečně o svinstva nejhoršího kalibru. Mnozí lidé si tady vyložili příchod demokracie a kapitalismu opravdu svérázným způsobem. Pojmy jako Orlické vraždy, Kolínský gang, Stodolovi nebo Roubal rezonují společností i po letech a při sledování záběrů rekonstrukcí z místa činu mrazí. Výpovědní hodnotu o stavu doby mají však i tématické díly o vraždách policistů či rodičů. Rozhodně by stálo za úvahu pokračovat i s méně známými případy. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mně jako pro milovníka psychologie sériových vrahů je tohle něco neskutečného. Precizní cyklus, skvostná rekonstrukce a navíc případy porevoluční, tedy relativně čerstvé a tedy s aktéry, kteří mohou podat zajímavá svědectví. A to všechno tady je. Za mně naprostá spokojenost. Asi nejzajímavější pořad posledních let. 85%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Česká odpověď na největší kriminální případy Slovenska dopadla velmi slušně byť pár výhrad by se našlo. Jsou tu určitě perfektní díly. U Stodolových jsem nechápal neschopnost středočeské policie. Zaujal mě i ten případ kdy ta vypočítavá mladá kunda odpravila svou máti a shodila to na naivního blba kterej vyfasoval dvacet let a ona už je dávno venku a vysmátá. No a největší magor byl suverénně Dahlgreen. Tenhle export z USA se moc nepovedl. Trochu víc jsem čekal od zpracování Klučova což je můj top případ a pár dílů je slabších a taky chybí oproti SK verzi Maštalíř a jeho charizmatický hlas. Přesto na domácí poměry určitě vydařená záležitost.80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Silný kafe, jeden díl jsem nedokoukal (Matky vražedkyně), jeden díl mi udělal nevolno (Já, nebohý vrah). Největší psycho byl díl Torzo s vymatlancem, jehož existence na konci 20. století je až překvapivá. Asi nejosobnější byl díl Lesní vrah s kriplem na přesdržku, který kousek od mého bydliště zastřelil jen tak z plezíru naše známé. Díl s Dahlgrenem byl taky velmi nepříjemný. Témata jsou zpracována výborně, žádné trapné filmové rekonstrukce, ale naopak výpovědi vyšetřovatelů a znalců, autentické záběry a sympatický komentář Mirka Vaňury. Velmi dobrý počin. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • K roku 2022 si Biederman odpykával doživotný trest vo väznici Rýnovice. Jeho žiadosť o podmienečné prepustenie po 25 rokoch vo výkone trestu zamietol Okresný súd v Jablonci nad Nisou aj sťažnostný Krajský súd v Ústí nad Labem - pobočka Liberec a verdikt v novembri 2022 potvrdil aj Ústavný súd: "Nedošlo u neho k plnej resocializácii, aby bolo možné vylúčiť, že v budúcnosti sa dopustí trestnej činnosti," zdôvodnila sudkyňa Alena Štěpánová. (Arsenal83)
  • Už pred samovraždou Dahlgrena vo Valdiciach 11. januára 2018 boli s ním vo väzení samé problémy. Američan sa už pri pobyte vo väzobnej väznici pokúsil porezať britom, potom sa strážcovi pokúsil vytrhnúť obušok. Dahlgrenovi potom strážcovia dali putá a Dahlgren následne skončil na psychiatrickom oddelení väzobnej nemocnice. Dahlgren podľa správy z väzobnej väznice povedal, že sa nechcel zabiť, ale snažil sa o vyventilovanie hnevu, vtedy vraj uviedol, že sa nič podobné už nebude opakovať. (Arsenal83)
  • Kajínek o Pecovi povedal, že "Viete, kto zomrel dobre? Pavel Peca. Previezli ho na Pankrác, kde mal miernejší režim, mohol ho tam na cele navštevovať jeho známy z Hradca Králové, tiež väzeň. Tam si mohli sami variť jedlo, a pokiaľ viem, urobili si vtedy "vepřo, knedlo, zelo". Hodovali, napchali sa a Peca hovorí: Vieš čo, mne je nejako ťažko, ja sa natiahnem a schrupnem si. Tak si ľahol a zaspal. Keď ten druhý väzeň musel odísť do svojej cely, chcel ho prebudiť. A nič, nešlo to. Jednoducho ležal a spal. Zavolali najskôr bachara a potom záchranku, nič. Narvali do neho lieky, neprebral sa. Odviezli ho do nemocnice, tam ho tiež neprebudili. No a za tri dni zomrel. To je smrť, že? Také hovado. Keď vidíte, ako normálni dobrí ľudia roky trpia a umierajú v bolestiach, a potom taká sviňa má také šťastie, že sa napchá a zaspí, to je smutné." (Arsenal83)

Reklama

Reklama