Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (112)

mira007 

všechny recenze uživatele

Já považuji loutkového večerníčka s Hurvínkem za pětihvězdičkovou záležitost, takže pokud budu srovnávat s tímto digitálním animákem, tak se dostanu na slabé dvě. Není to moc zábavné, scénář podprůměrný a dabing s hudbou ( která je nepochopitelně sotva slyšet ) jsou vyloženě tragické. Ani se nedivím, že jsem vznik tohoto díla nepostřehl. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Mnoho zemí má své národní postavičky - v Americe třeba Mickey Mouse, ve Francii Asterix atd... Každé znovuzrození, nové postupy, nová forma, vzhled poté bolí, protože funguje nostalgie a člověk má vžité to původní. Mi nevadí, že nový Hurvínek je digitální, mě vadí, že se nezachoval duch Hurvínka. Tj. když už se rozhodlo jít digitální cestou, tak měl Hurvínek zůstat loutka jen s animovanými vylepšením pomrkáváním apd., prostě třeba něco jako Pinokio, ač je živý, tak není živý. Co ještě víc mi osobně bije do očí je to, že Hurvínek , Spejibl,... nosí dřeváky a tady Hurvajs má tenisky, proto se Hurvínek nehodí modernizovat, a pokud ho chtěli udělat, měli ho dát do starší doby nebo to hold vymyslet jinak. O vykradení příběhu ani nemluvím. Ještě k těm dřevákům. Je to stejně do očí bijící jako seriýlový kreslený Ferda a jeho tenisky. To že loutka nemá prvázky mi nevadí. Apropos i sá skupa při spolupráci s Trnkou udělalí Hurvínka v cirkusu bez provázků. Když sleduju tento film, mozek uvažuje, dívám se na Noc v muzeu, Barta Simpsona, Hurvínka.... No nevím. Chce to jiný restart, jak se dnes moderně říká. Nebo se hold vrátit k původnímu. Ještě jednou k evoluci Hurvínka. Kdysi velice dávno ho vymyslel spolu se Speijblem pan Skupa. Přeskočím hodně let. Vznikly dva skvělé večerníčky v šedesátých, sedmesátých letech. Divadlo, filmy přeskakuji. \v devadesátých letech vznikl ještě jeden výborný seriál o vzducholetci. Pak se snažilo modernizovat a Hurvínek dostal moderní vybavení, vtip se vív vytratil - mluvím o Hurvínkovém roku. No a jak vidno, tvůrci se nepoučili a šli dál. Hurvínek má co nabídnout. Navíc ho znají nejen u nás, ale i v zahraničí. Jen je třeba někoho, kdo má Hurvínka v krvi a má nápady a umí skloubit moderní animační postupy s Hurvínkovou poetikou, vtipem a pocitu loutek. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Loutková klasika je trochu zabitá 3D animací, ale musí se tomu nechat, že i tak to loutky oslavuje. Příběh je ke konci trochu hloupoučký a moc pozitivní, ale funguje a to spojení moderního s klasickým je docela dobré. A ano, ty postavičky mají potenciál i pro současného diváka, dětského i dospělého. ()

sans.sourire odpad!

všechny recenze uživatele

Animace a kresba mi vůbec nesedla, obzvláště k Hurvínkovi se naprosto nehodila. Ale hlavní otázka zní: Koho tohle napadlo? Viděl jsem snad jen pět minut a musel jsem to vypnout. Tohle byl pro mě opravdový propadák. Takhle zkazit něco legendárního... Co to z Hurvínka udělali? Bláznivého a arogantního spratka. Ani nekomentuji ty počítačové hry a podobně. Rozhodně to nechci dokoukat. Příšerné. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem staromilec.Už hlas Hurvínka mi neskutečně vadí, Miloše Kirschnera mám v uchu a tohle je něco jiného.A Navíc Hurvínek je klasika loutkového divadla, v tom je to jeho kouzlo, jak může být loutka mistrnně ovládána.Tohle je paskvil.Lepší by bylo udělat něco zbrusu nového, než totálně zkurvit to staré a kvalitní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Snímek vznikal za přispění 250 scenáristů, animátorů a trikařů z pěti evropských zemí (Česko, Německo, Dánsko, Belgie, Rusko). (Detektiv-2)
  • Ze začátku tvůrci přemýšleli, že by scénář vycházel z nějaké konkrétní divadelní hry Divadla S+H, a to z „Jak pan Spejbl prášil“, nicméně „prášilovské téma“ v Německu není atraktivní, a tak od tohoto nápadu upustili. (JT19)
  • Film nebyl finančně úspěšný. Z rozpočtu 167 milionů korun si film vydělal „jenom“ 48 milionů korun. (petr.koca)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama