Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (112)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi mile mě překvapila výtvarná stránka. To jsem koukala s vyvalenýma očima. Je, pravda, že do té provařené americké animace má ještě trošku daleko, ale klobouk dolů před tím, co se podařilo vytvořit. Na Hurvínkovi jsem vyrostla a byla jsem taky z divadla zvyklá na něco jiného. Divadlo a film jsou dva odlišné světy. Oba mají samozřejmě své nezaměnitelné kouzlo. Na začátku jsem měla pocit, že sleduju něco jiného, ale ten zmizel během pár vteřin jako ta pověstná pára nad hrncem. Moderní pojetí mu rozhodně neuškodilo. Zápletka je velmi jednoduchá a jde si přímočaře za svým, jaké pak obezličky. Ty nikdo nepotřebuje a nikomu neprospějí. Vše jelo jako po másle a nikde neskřípalo. Do kina jsem šla už s tím, že tenhle Hurvínek bude jiný, taky by a já jsem si ho s mou maminkou užila. Jsem ráda, že Helena Štáchová stihla dabing. ()

IvonaK odpad!

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla pouhé ukázky které mě odradily, ale jelikož jsem fanoušek Hurvínka tak jsem film shlédla protože jsem si myslela že na něm najdu něco zajímavého, ale bohužel po klasických výborných hláškách Spejbla a Hurvínka ani stopy a obsahově počítačová slátatina. Chudák Josef Skupa se musí obracet v hrobě. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Já považuji loutkového večerníčka s Hurvínkem za pětihvězdičkovou záležitost, takže pokud budu srovnávat s tímto digitálním animákem, tak se dostanu na slabé dvě. Není to moc zábavné, scénář podprůměrný a dabing s hudbou ( která je nepochopitelně sotva slyšet ) jsou vyloženě tragické. Ani se nedivím, že jsem vznik tohoto díla nepostřehl. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že kdybych tu teď byl sprostý nebo napsal, že jsem Hurvínka neviděl, můj komentář jako kouzlem zmizí. Na POMOtiny je totiž příliš brzy. Vyvaruji se tedy veškerých peprnějších výrazů a fakt, že jsem v kině polovinu stopáže spal, popírám. Ratolestem se údajně líbil, ale vzhledem k tomu, že zrovna došel popkorn, tak jejich tvrzení příliš nepřikládám váhu. Hlad či obava, že ani po projekci nedostanou najíst, neprojeví-li dostatečné nadšení, jim možná trošku zkreslovaly úsudek. Za sebe musím Hurvínka skutečně pochválit, myslím, že v dnešní uspěchané době je taková pohádka vcelku výjimečná, při žádné jiné se tak dobře nevyspíte. To ticho v sále působilo jako balzám na duši. Dvě hvězdy za animaci a jedna dolů za zkurvení (a komentář v hajzlu) legendy. ()

Svrdlin 

všechny recenze uživatele

Klidně to přiznám - do kina jsem šel s velkým obavami. Předsudek, že bude "Hurvínek" stejně špatně napsaný jako "Kozí příběh", má očekávání táhnul do bodu mrazu. Realita je však jiná. Opačná? To je asi silné slovo, ale každopádně stěží budu moci "Hurvínak" mít jako výukový materiál, jak nepokazit scénář. Těch chyb tam není zase tolik, spíše jde o místa, která očividně nikdo moc neřešil, neb jde o detaily. Je jich škoda, ale na stranu druhou neuráží diváka. Film není ani nevkusný jako "Kozí příběh". Co mě však překvapilo, s čím jsem nepočítal, že bude film tak nudný. Možná za to může ta jedna jediná lokalita, ve které se zápletka odehrává. Možná za to může zápletka sama o sobě, protože by vystačila ne jednu epizodu Večerníčku (krásně), na celovečerní film sotva. Autor v nějakém rozhovoru mluví o psychologii postav a originalitě. Nevím, kde jsem obé měl hledat. Jestli tedy psychologií nemyslí fakt, že otec moc nevěří svému synkovi, aby později poznal, že vlastně klučina umí být i docela odvážný. A oba, i když se běžně docela "hádají" (tak jde o puberťáka a tátu, co byste chtěli asi jiného), tak se mají rádi. Tím psychologie končí. No a originalita je velmi ošemetné slůvko. Dokážu si představit, že někde na Západě (bude-li se tam někdy tenhle film hrát), budou asi koukat na to, jak podivně ten táta vypadá, dost možná zaujme svět prostředí oživlých loutek (ty se mi vlastně docela líbily i výtvarně). Jinak můžete všechny krůčky předvídat. A určitý nezájem jsem cítil i v kině. Když opomenu ty děti, co s rodiči odešly během projekce, snad jen na dvou místech jsem zaznamenal nějaké emoce. Mám z toho opravdu zvláštní pocit. A to jsem se vyhýbal hodnocení výtvarného řešení figur. To je velmi citlivá záležitost pro někoho, kdo s Hurvínekm vyrůstal. Můžu však říct, že Hurvínek (i s dabingem) dopadl vlastně dost dobře. Taťulda je takový hodně nemastný a neslaný a vlastně i nesympatický. Věkový a vizuální "upgrade" u Máničky se však minul účinkem, budeme-li se na ni dívat jako na Máničku, kterou známe. Její hlas se k figuře vůbec nehodí. A i když bude mít v zahraničí jiný dabing, jeji chování, herecká akce a vůbec nějaké místo v dramaturgii je prakticky nezajímavé. O paní Kateřině raději ani nemluvím... Animace jako taková však funguje dobře, může za to jistě i mezinárodní tým, je to dobře odvedená práce. Jen mě to celé nebavilo. A nevím, jestli je to lepší, než kdyby mě film podráždil nějakou větší odvahou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Pro film bylo vytvořeno až 120 nových charakterů. (Zdroj: hurvinek3d.cz)
  • Námět se vymýšlel přes půl roku a na scénáři se pracovalo další 2 roky.  Potom se ještě několikrát předělával během storyboardu. Tipuje se, že bylo 11 až 15 verzí scénáře. (mar48)
  • V době uvedení filmu šlo o největší animovaný film realizovaný ve střední a východní Evropě. (Zdroj: hurvinek3d.cz)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama