Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (112)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Hurvínkovi jsem vyrůstal, stále mám doma kazety a CD s příběhy. Takže mě nový film zajímal. Předchozí film byl docela tragédie a nijak nepomohlo ani 3D, které v té době strašně frčelo. Nový film bohužel poupravuje chování postav o proti zažitýmu, které funguje desítky let. Samozřejmě proběhla i modernizace, asi aby měli děti k Hurvínkovi blíže. Příběh mě vůbec nezaujal, nějaká zábavnost úplně chybí. Nedalo mi to a pustil jsem si staré cd s příběhem a to pobavilo, tak je vidět, že sem z toho nevyrostl, jen ve filmu to je blbě podáno. Animace je docela slušná, 3D efekty zbytečné a nijak extra povedené. Škoda, snad se Hurvajs taky někdy dočká slušného filmu, určitě by si to zasloužil. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Mnoho zemí má své národní postavičky - v Americe třeba Mickey Mouse, ve Francii Asterix atd... Každé znovuzrození, nové postupy, nová forma, vzhled poté bolí, protože funguje nostalgie a člověk má vžité to původní. Mi nevadí, že nový Hurvínek je digitální, mě vadí, že se nezachoval duch Hurvínka. Tj. když už se rozhodlo jít digitální cestou, tak měl Hurvínek zůstat loutka jen s animovanými vylepšením pomrkáváním apd., prostě třeba něco jako Pinokio, ač je živý, tak není živý. Co ještě víc mi osobně bije do očí je to, že Hurvínek , Spejibl,... nosí dřeváky a tady Hurvajs má tenisky, proto se Hurvínek nehodí modernizovat, a pokud ho chtěli udělat, měli ho dát do starší doby nebo to hold vymyslet jinak. O vykradení příběhu ani nemluvím. Ještě k těm dřevákům. Je to stejně do očí bijící jako seriýlový kreslený Ferda a jeho tenisky. To že loutka nemá prvázky mi nevadí. Apropos i sá skupa při spolupráci s Trnkou udělalí Hurvínka v cirkusu bez provázků. Když sleduju tento film, mozek uvažuje, dívám se na Noc v muzeu, Barta Simpsona, Hurvínka.... No nevím. Chce to jiný restart, jak se dnes moderně říká. Nebo se hold vrátit k původnímu. Ještě jednou k evoluci Hurvínka. Kdysi velice dávno ho vymyslel spolu se Speijblem pan Skupa. Přeskočím hodně let. Vznikly dva skvělé večerníčky v šedesátých, sedmesátých letech. Divadlo, filmy přeskakuji. \v devadesátých letech vznikl ještě jeden výborný seriál o vzducholetci. Pak se snažilo modernizovat a Hurvínek dostal moderní vybavení, vtip se vív vytratil - mluvím o Hurvínkovém roku. No a jak vidno, tvůrci se nepoučili a šli dál. Hurvínek má co nabídnout. Navíc ho znají nejen u nás, ale i v zahraničí. Jen je třeba někoho, kdo má Hurvínka v krvi a má nápady a umí skloubit moderní animační postupy s Hurvínkovou poetikou, vtipem a pocitu loutek. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Animace jak z hollywoodu! To jsem čuměl snad první půl hodinu jak puk. Takže náhrada za loutky neměla chybu. Dalším stěžejním faktorem je u Hurvínka dabing, protože léty prověření dabéři jsou hodně zažití. No a Rychlý, Dejdar, Jirák, Lábus, to jsou všechno hodně těžké kalibry, takže i po zvukové stránce se film moc povedl. Samotný příběh se mi hodnotí hůř, protože nebyl na film takový klid, ale o ten by mi u Hurvajze nešlo. Potřebný je zde vtip mezi Hurvínkem a Spejblem a ten se také povedl. Snad jen zezačátku filmu byl Hurvajz až moc na pěst jako zmodernizované děcko. Ale ono to asi ani dřív nebylo moc jiné. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice slušná animace, nápaditá a zdařilá. S ní jsem neměla nejmenší problém. Povedlo se i pár vtípků. Je dobře, že film okořenili o vedlejší postavy, které sem tam humorně zapadly do celého děje. Jako další plus vnímám i hudební stránku. Naštěstí pro mě zde nebylo přehršel písniček, ale pokud by byly ve stylu, v jakém zazněly ty zbývající, neměla bych s nimi výraznější problém. Každopádně je tady jedno velké, veliké, strašně strašně obrovské, giganticky gigantické mínus a tím je příběh sám. Bez přitažlivého námětu, suchý, žalostně nudný, nepropracovaný s otřesným dabingem všech postav, unylý. Je škoda tak slabého scénáře, fakt škoda. Ze sálu se mezi malými dětmi smích ozval, sice jen zřídkakdy, ale ozval. Navštívila jsem ovšem i animované filmy, kdy se sál bavil mnohem častěji. Konkrétně mně se ještě nestalo, že bych se přistihla, jak uprostřed projekce spím ... 2,5* se zavřenýma očima! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Musím moc pochválit animaci, která byla pěkná, líbivá, nápaditá a propracována (věci v pozadí) Ano. Takhle má skutečně vypadat kvalitní animace. Tománek by se měl a svůj Kozí příběh v porovnání s Hurvínkem stydět. Byl dobrý nápad ji nedělat v Česku a nechat si pomoct od Rusů v zahraničním studiu. Docela se kritizoval dabing, ten se mi ale taky moc líbil. Sice občas nebylo doladěné otvírání úst postaviček, ale všichni dabéři dokázali předvést dobrou práci s hlasem. Obdivuji to nejvíc u Martina Kláska, který dokáže výborně rozeznat Hurvínka se Spejblem. Velmi slabým článkem filmu je ale příběh a scénář celkově, který je prostě hrozně nehurvínkovský a postrádá jakékoliv prvky Hurvínkovského humoru. Ono se ani není čemu divit, když ho dělali lidi, co nikdy neměli s divadlem Spejbla a Hurvínka nic společného. Ve výsledku je tedy jediný typ humoru ve filmu ten, ve kterém něco na někoho padá apod. Ale ani se s ním vůbec nepracuje. Je tak zde podán tak suše a monotónně, že nepobaví i samotné malé děti. Příběh na tom taky není o nic líp, protože je neoriginální a špatně vyprávěný. Nedrží pohromadě, chybí mu lepší dramaturgie. Něco se vlastně pořádně začne dít až dvacet minut před koncem. Zápletka se nedrží žádnými pravidly, má viditelné logické chyby. Každá další scéna, jako by popírala tu předchozí. Tohle všechno jsou obrovské chyby, které moc zamrzí. Protože animace se společně s dabingem moc povedla. Bylo by mi líto, kdybych musel jít kvůli těmto kladům pod 3 hvězdy. Takže tak neučiním a film trochu nadhodnotím. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Hurvínek vznikl jako stereoskopický test loutek pro filmové plátno. (ČSFD)
  • V době uvedení filmu šlo o největší animovaný film realizovaný ve střední a východní Evropě. (Zdroj: hurvinek3d.cz)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama