Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (112)

mira007 

všechny recenze uživatele

Já považuji loutkového večerníčka s Hurvínkem za pětihvězdičkovou záležitost, takže pokud budu srovnávat s tímto digitálním animákem, tak se dostanu na slabé dvě. Není to moc zábavné, scénář podprůměrný a dabing s hudbou ( která je nepochopitelně sotva slyšet ) jsou vyloženě tragické. Ani se nedivím, že jsem vznik tohoto díla nepostřehl. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadila animace, posun postav, zasazení děje do dnešní doby, dabing, nic... ale "klasický" Hurvínkem mě dokáže pobavit i v dospělosti, kdežto toto až asi na dva tři momenty nebavilo, ani mi to nepřišlo dějově moc dobře promyšlený. Věřím, že ale pro děti to musí být super, i když si myslím, že ani pro ně by neuškodilo trochu víc invence. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak pařit hry ve skutečnosti a přitom se neopařit. Hurvajz se chce dostat do síně slávy a čí loutkou jste vy? Heleďte česká 3d animace, která vám nevipichuje oči ohavným vzhledem popřípadě prezentuje pochopitelný příběh s jednoduchou strukturou je velmi výjmečná. Tohle je asi nejlepší český cgi film. Jen kdyby se tolik nepitvořil a mytologie filmu by dávala alespoň trochu smyslu. Samotný příběh a animace však nejsou špatné. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může natočit v roce 2017 něco tak hrůzného. Pane bože jsme v roce 2017 jako vím, že u nás animace nebude na tak dobré úrovni jako Pixar nebo Dreamworks, ale aspoň si na tom mohly dát záležet. O logice, scénáři a postavách ani nemluvě. V týdnu jsem koukal na Příšerákovi https://www.csfd.cz/film/507518-priserakovi/komentare/ z toho samého roku a proti tomuhle je tam animace na oskara. Několik chyb co člověk může postřehnout a neřeší se V půlce filmu dává Hurvínek ovladač kamsi na strop jde a padá pod ním trám, aby v následující scéně ten trám byl netknutý (to se jako sám opravil?) Postavy padají z velkých výšek a absolutně se jim nic nestane dejme tomu, že u těch loutek se to dá akceptovat i když pokud byly živé tak by se ji mělo něco stát, ale u ostatních ani omylem. Opravdu by si dal hlavní padouch někde vystavit svou slabinu, aby ji někdo našel a dokázal ho pak zlikvidovat Postavy brečí a vůbec jim netečou slzy to samé, když se smějou nejde to ani poznat Pokud k oživení loutek potřeboval ten ovladač a aby ho někde nainstaloval proč ho má na konci vystavený a ty loutky se hýbají, když v předchozím ději pokud nebyl zavedený se hýbat nemohly. Po městě tam létá drak a levituje budova a absolutně to nikoho nezajímá Proč jacýsi netopýři říkají něco o jestřábech vždyť je to úplně jiný tvor A na závěr nejtupější scény Spejbl příjde do muzea kde se pohádá s Hurvínkem, který mu říká, že loutky jsou živé (samozřejmě má pravdu) pak se před Spejblem objeví živý drak a on se stále hádá a draka ignoruje (opravdu kdyby někdo viděl živého draka tak by to neřešil?) a na konci Mánička kope do hlavního záporáka a on ji ignoruje a bojuje dál proč mu rovnou nesebrala ten ovladač, když u něho byla blíže než Hurvínek a narozdíl od něho ji ignoroval. 5 procent za zhruba 3 vtipy co mě pobavily ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Musím moc pochválit animaci, která byla pěkná, líbivá, nápaditá a propracována (věci v pozadí) Ano. Takhle má skutečně vypadat kvalitní animace. Tománek by se měl a svůj Kozí příběh v porovnání s Hurvínkem stydět. Byl dobrý nápad ji nedělat v Česku a nechat si pomoct od Rusů v zahraničním studiu. Docela se kritizoval dabing, ten se mi ale taky moc líbil. Sice občas nebylo doladěné otvírání úst postaviček, ale všichni dabéři dokázali předvést dobrou práci s hlasem. Obdivuji to nejvíc u Martina Kláska, který dokáže výborně rozeznat Hurvínka se Spejblem. Velmi slabým článkem filmu je ale příběh a scénář celkově, který je prostě hrozně nehurvínkovský a postrádá jakékoliv prvky Hurvínkovského humoru. Ono se ani není čemu divit, když ho dělali lidi, co nikdy neměli s divadlem Spejbla a Hurvínka nic společného. Ve výsledku je tedy jediný typ humoru ve filmu ten, ve kterém něco na někoho padá apod. Ale ani se s ním vůbec nepracuje. Je tak zde podán tak suše a monotónně, že nepobaví i samotné malé děti. Příběh na tom taky není o nic líp, protože je neoriginální a špatně vyprávěný. Nedrží pohromadě, chybí mu lepší dramaturgie. Něco se vlastně pořádně začne dít až dvacet minut před koncem. Zápletka se nedrží žádnými pravidly, má viditelné logické chyby. Každá další scéna, jako by popírala tu předchozí. Tohle všechno jsou obrovské chyby, které moc zamrzí. Protože animace se společně s dabingem moc povedla. Bylo by mi líto, kdybych musel jít kvůli těmto kladům pod 3 hvězdy. Takže tak neučiním a film trochu nadhodnotím. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o první animovaný film o Hurvínkovi. (ČSFD)
  • Ze začátku tvůrci přemýšleli, že by scénář vycházel z nějaké konkrétní divadelní hry Divadla S+H, a to z „Jak pan Spejbl prášil“, nicméně „prášilovské téma“ v Německu není atraktivní, a tak od tohoto nápadu upustili. (JT19)
  • Ve filmu je přes 1 000 triků ve více než 400 záběrech. Nejdražší bylo pukání a propadání země kolem kouzelného muzea. To zabralo několik měsíců práce trikařům ve dvou zemích. (Zdroj: hurvinek3d.cz)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama