Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (112)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Loutková klasika je trochu zabitá 3D animací, ale musí se tomu nechat, že i tak to loutky oslavuje. Příběh je ke konci trochu hloupoučký a moc pozitivní, ale funguje a to spojení moderního s klasickým je docela dobré. A ano, ty postavičky mají potenciál i pro současného diváka, dětského i dospělého. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Hurvínek udělán animačně ve stylu loutky (jako tomu bylo u Strings) asi bych přihmouřil svoje oči a udělil nějaké body za kreativní zpracování LOUTKOVÉHO světa. Jenže tady působí postavy prostě nepatřičně, protože všichni véme že jsou to dřevěné loutky a ne "živé" postavy. Že je příběh hloupý a dělaný pro děti je asi v pořádku - ale stejně si musím pořád připomínat že jsem už mimo tuhle hranici a nehodnotit podle toho - ale není v pořádku demence scénáře, dělající z postav imbecily žvatlající a neustále haleksjící a nebo padající a nešikovné, hloupé, negramotné .................... Děti nejsou tupé stádo debilů aby je tohle mohlo bavit déle jak 8 minut které tak akorát stačí večerníčkovému formátu. 2 děti se kterými jsem tohle nadělení viděl, to přestalo bavit asi po 20 minutách a starší z nich (12 let) se vyjádřil ve smyslu že mu vlastně vadí hlavně to že je to animované, protože Hurvínek je přece dřevěná loutka na provázkách a ne nějaký kreslený maňásek (tedy to co jsem psal na začátku) Docela dlouho jsem zvažoval odpad, protože pokud tohle nebavilo ani děti, tak je něco špatně. Vlastně nevím jak bych to měl přesně hodnotit - jsem už dospělý a není to pro mě, ale zase na druhou stranu jsem to viděl, takže ............... 1 hvězda. Asi je za odvahu to zkusit prodat jako animák. Loutky už asi nemají to kouzlo jako dřív. Škoda. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Spejbla s Hurvínkem jsem vždycky řadil až do "druhé ligy" večerníčků. Proto jsem i k filmu přistupoval opatrně a bez očekávání. A byl jsem příjemně překvapen. Vizuálně nadstandardní a graficky nápadité prostředí i postavy jsou rozhodně nečekané. Horší je to s příběhem, který je řekněme "nekomplikovaný" a jen se tak snaží držet to tak nějak pohromadě, což se ne vždy daří. Každopádně děti to baví a mě to neurazilo. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu bolestivé a jak zmínili mnozí, animace byla paradoxně tou nejlepší věcí. Film ale jinak neskutečně trpí. Je vidět, že zde bylo jakési povědomí o tom, jak se ty animáky v zahraničí dělají. Bohužel, tady to pořád neumíme. Dialogy jsou často na hranici trapnosti, ale mnohdy i na hranici nutnosti. Spousta řečí padne jen proto, aby se mluvilo. Scény a záběry jsou mnohdy neúnosně dlouhé, jako by si střihač nebyl jistý, kdy scéna graduje, a tempo filmu je tak v troskách. Některé situace nemají důvod být tak dramatické, jiným to naopak chybí. Za tohle prostě nemůže ani scénář (který sám o sobě sice za mnoho nestojí, ale průměrný film by utáhl), tady selhala výroba. Nehledě na snahu o mezinárodní humor, která filmu bere jakýkoliv ksicht. Což je u Hurvínka vyloženě tragické. A hudba... Ach můj bože. ()

Comida odpad!

všechny recenze uživatele

No tak to bylo o hodně horší než si pamatuji z kina. Z neschopné snahy o to aby film byl za každou cenu epický jako hollywoodské bijáky, společně s hloupým chováním postav dělají z tohohle paskvilu naprostý důkaz že česká kinematografie nebude jedna z věcí za kterou bych měl být hrdý. Nejhorší je že někdo vůbec dopustil aby někdo spatlal tuto magořinu, jenž uráží legendární postavičky které mám rád, nýbrž jako dítě jsem často poslouchal různé Hurvínkovské příběhy. Hurvínek jako debil kdyby mu někdo řekl ať si usekne ruku a usmaží si ji, on to udělá, Spejbl utekl z mentálního ústavu a z neznámého důvodu rozbíjí vitríny, Mánička tu je jen aby se neřeklo a paní Kateřina nabízí sušenky. Vše vizuálně občas vypadá vcelku obstojně, ale pak si vzpomenu na šikuly z Pixaru, takže tohle působí jako když člověk vyblije bramborový salát, který před požitím vypadá hezky, a tak vypadají i ty blitky, ale už to jsou blitky. Postavy se pohybují nereálně a pokaždé když promluví, vypadá to jako kdyby film nepocházel s tuzemska. Navíc všichni nepochopitelně tančí a zpívají otravné písničky. Nic se zde nedá až na nějakou tu maličkost pochválit, nicméně za tu jednu hvězdu tu nic nestojí a vše ostatní co je špatně dosahuje v špatnosti naprostého extrému. 0/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Film nebyl finančně úspěšný. Z rozpočtu 167 milionů korun si film vydělal „jenom“ 48 milionů korun. (petr.koca)
  • Ze začátku tvůrci přemýšleli, že by scénář vycházel z nějaké konkrétní divadelní hry Divadla S+H, a to z „Jak pan Spejbl prášil“, nicméně „prášilovské téma“ v Německu není atraktivní, a tak od tohoto nápadu upustili. (JT19)
  • Ide o najdrahší český animovaný film v rokoch 1993-2021 a zároveň tretí najdrahší český film v tomto období. Film bol veľkým prepadákom v kinách o čom svedčí fakt, že ide o tretí najstratovejší film v dejinách českej kinematografie. (Raccoon.city)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno