Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomalu a nebyla ničím zajímavá, ale postupně dostávala sílu. Poslední díly byli velmi dobré, škoda jen toho horšího rozjezdu. Druhá série je o stupeň horší než první, ale rozhodně potěší. Škoda těch flashbacků, zbytečně podrážely nohy první sérii, která byla vyšperkovaná. 8/10 = 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řada byla a je pro mě jedním ze seriálů loňského roku.Nebyl ak důvod se netěšit na druhou řadu.Bohužel zhruba do osmého dílu jsem si říkal,že tohle prostě vzniknout nemuselo.Naštěstí posledních cca 5 dílu už se slušně rozjede a daří se jí reflektovat hodně aktuální témata.en to zakončení mohlo být lepší...70% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý příběh má víc verzí. Nikoliv další sebevražda a 13 důvodů, ale soudní proces rodičů Hannah vs. selhání střední školy, při němž si vyslechneme 13 výpovědí – pohledů, doplnění, vyvrácení i prachsprostých lží – převážně od jejích spolužáků. Clay samozřejmě vyšiluje, všichni všechno strašně řeší a scénáristé přímočaře vychovávají, nicméně 2. sezóna dává naprostý smysl – i proto, že cíleně relativizuje čin, který nic nevyřešil, akorát způsobil nevýslovnou újmu lidem, jež milovala. Kapitola o Hannah se tímto definitivně uzavřela. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. Kombinovali, až překombinovali. Z napínavě budované první série zbylo typické pubertální dráma, kde se musí probrat všechno od ubližování si, homosexuálních vztahů, šikany, (zne)užívání střelných zbraní, drogové závislosti, psychiatrické léčebny, vyhrožování, vandalismu, četných znásilnění, násilného napadení, až po femináckovské sekvence, bez kterých už se dneska neobejde jediné audiovizuální dílo z USA. Za vymývání mozků nové generaci bych nejradši dala odpad: "You know, I don't know a single woman who hasn't faced sexual assault, abuse or worse. Not one." Nový level victimhood, k zblití. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned po zhlédnutí jsem sem hodil nadšený komentář a pětihvězdičkovou pálku pro druhou sérii. V řádu několika dní jsem však ale vystřízlivěl. Jednotlivé epizody fungují skvěle jako celek a průměr všech hodnocení by na těch 5 hvězd vyšel, jenomže jako celek má série strašně velké množství plot holes, na které si časem vzpomenete, a na které se v následující epizodě prostě zapomnělo. Druhá série ale zvládá skvěle pracovat s originálními postavami a dost tak cílí na fanoušky první série, kterým dokázaly přirůst k srdci, hlavně poslední díl je de facto kromě závěru jenom pro ně. A protože mně přijdou skvěle napsané a dosti reálné (pominu, že v obsazení není nikdo pod 21), tady chybu nevidím. Jenže ve snaze být místy strašně mysteriózní a napínavá, druhá série dělá hrozné logické přešlapy, ať už v občasném jednání jednotlivých postav nebo samotných situacích, které se v seriálu objeví. Clay je navíc hrozně mizerná hlavní postava, logicky se pozornost decentralizuje z Hanny na něj a ačkoliv je Minnette fajn, postrádá dostatečné charisma, aby zvládl utáhnout takhle fádní charakter. Tvůrci jako by zapomněli, v čem první řada fungovala nejlépe - když byla "jen" silným a emotivním teen dramatem. Přesto dojde na pár skvělých a možná i jednu nejlepší epizodu seriálu, jenomže jako celek to už nevyznívá tak silně jako první série. Ale mohlo to být horší, navázat mohlo dopadnout mnohem křečovitěji. Jít do třetí série bude ale hodně těžké, hodně štěstí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama