Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 1

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (107)

majsha 

všechny recenze uživatele

"A person is most happy when they are submissive to a loving authority. It is essential that a person sub to an autority willingly that it is their idea and that submission is pleasurable. Young boys must learn this most of all if they are to grow up respecting powerful women. Wonder Woman... shall be the start of a powerful feminist movement." Dominance/submise, podněcování, vyhovění, polyamorie, bondage a láska... Tohle vše tento profesor psychologie a otec detektoru lži zkoumal v jeho pracovním i osobním životě a dále to pak zakomponoval do svého komiksu Wonder Women. Není to pro každého, ale jak řekla E.W. "I've kind of become slightly fascinated by kink culture because they are the best communicators ever, they know all about consent,"  and I couldn't agree more.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně odvážné, takové čisté, jednoduché, ale přitom neskutečně plné plno "vzkazů" pro další generace :) Měla jsem tam 3 obrovské chvíle s husí kůží - 1) když se sešli v hale, kde se hraje divadlo a poprvé se tam k sobě všichni 3 přiblíží nejblíže, 2) když Olive oblékne do toho kostýmu, 3) když jdou společně jako jedna za Marstonem do nemocnice - to je tak krásně symbolické. Film si nebere vůbec servítky, sexualita je propíraná horem dolem, jen si myslím, že jejich postavy byli tedy hodně neopatrné a vášeň, kterou prostě nemohli skrýt - tak byla jejich kamenem úrazu. Trojice, která je excelentní a jejich "jiskření" a sexuální touha - tak to se dalo krájet a maximálně jsem si to užila :) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený filmek o tvůrci Wonder Woman. Profesor Marston je vzdělaný člověk a vyučuje psychologii na Harvardu. Což je unikát, protože takovýto vzdělaný člověk většinou komiksy nepíše. Ale osud tomu chce, že se z profesora stane spisovatel. Zajímavější ale je důvod, jak se tomu stane. A tak nám snímek sklouzává k pornografii. Tedy ve filmu se nemusíte bát tvrdých erotických scén, ale přeci jen tam lehké erotické scény jsou. Profesor totiž žije se svou manželkou a jejich milenkou. Je to takový bisexuální vztah švédské trojky. A to vše promítne do komiksu Wonder Woman. A tak už víme, jak Wonder Woman vznikla. Mně se film tuze líbil, ten příběh je velice zajímavý a i ty erotičné scény, např. s BDSM tomu dodávají náboj. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Formálna a herecká stránka neboli zlé, no príbeh samotný ma nebavil. Pár zaujímavých momentov by sa tu síce našlo, no celkovo som bol na konci aj tak rád, že príbeh profesora Marstona a jeho dvoch žien už skončil. Všetky udalosti okolo neho a jeho práce sú tu podané na môj vkus až príliš nezáživným spôsobom. Pritom hlavné body sú celkom zaujímavé - psychológia, vynález detektora lži, polygamia, Wonder woman, rajcovné kostýmčeky.... Problém je asi v horšej réžii. Slabší priemer. 55/100 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se chtěl dozvědět, jak to bylo vlastně s komiksem Wonder Woman a zjistil jsem, že je to založený na feminismu, lesbičkách, švédské trojce a bondage. Dost zajímavý film a hlavně pan profesor to měl doma docela peprné. Neměli to ani moc jednoduché ale musím říct, že zrod Wonder Woman je dost jiný a pokud někdo má rád filmy podle skutečné události a nebo co se komiksu týče tak si tady těch 108 pusťte je to dobrý. 75% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)

Reklama

Reklama