Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (83)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Mám ráda mysteriózní detektivky z prostředí lesa a tenhle je jeden z těch top. Navzdory jazykové bariéře mě bavil a líbila se mi především komplexnost hlavních postav a to, jak se děj v každém díle svižně posouval a pořád tak udržoval diváka v očekávání a napětí. Opravdu tam nebylo moc hluchých míst, až jsem si říkala, že to s tím přísunem mrtvol a záhad v městečku trochu přehánějí. Hodně mě zaujala přítomnost jakési good/evil "entity" v lese, která nebyla ale zatím zcela vysvětlena. Škoda, že to na pokračování už nevypadá, příběh ještě nepůsobí úplně uzavřeně. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vítejte v tomto pochmurném francouzském zapadlém městečku, které si žije tak nějak svým životem stranou od ostatních. Není tu mobilní signál, nefunguje GPS a mají tu nadmíru velký počet neobjasněných vražd. Události odstartuje smrt jedné dívky s pochybnou minulostí. Do města náhodou zavítá policejní inspektor a díky poruše auta se tu zdrží. Místní podivné jevy ho zaujmou a on se rozhodne pomoci s vyšetřováním. Divné věci se tu dějí dál a mrtvých přibývá. Dost se tu tlačí na environmentální stránku, protože se místnímu hnutí nelíbí ukládat toxický odpad v místním lomu a bojuje proti tomu. Časem přibývá nadpřirozena a divných událostí. Něco se vysvětlí pomocí flashbacků. Je to dost drsné a končí to otevřeně. Snad dostaneme ještě další sérii. "Jak jste přišla o prsty?" ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Mysteriózní atmosféra. Zajímavé postavy (vč. jednoho roztomilého gaye). Šokující a odvážné odhalení na závěr 1. série. Zajímavé případy. Reálná vysvětlení jevů, které se jevily (no teda!) nadpřirozeně. Mínusy: Pochopitelná, ale chvílemi dost nesympatická neschopnost komisařky se věcně postavit i k vlastnímu traumatu. Rychlé a nevěrohodné vyřešení gay minidramatu (i když v tomto případě bylo jinak sympatické). Slabší 2. série. Dosud nevysvětlené některé tajemné jevy. Hodnocení po 2 sériích: 76%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zone Blanche sa chvíľami až tak úporne snaží byť ďalšou variáciou na severské kriminálky, že obzvlášť v epizodických zápletkách to seriálovému hitu Mathieua Missoffa občas až prekvapivo nevychádza. O to lepšie však funguje v mysterióznejších, až hororovejších pásážach a keď sa začne o niečo viac riešiť hlavný príbeh, ktorý silne tiahne výborná Suliane Brahim. Kvalita, aj potenciál do budúcna tu rozhodne je, ale žánrová všehochuť občas prináša až zbytočne veľa hluchých miest. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama