Nathan JuranKamera:
Maury GertsmanHrají:
Rock Hudson, Piper Laurie, Gene Evans, George Macready, Kathleen Hughes, Steven Geray, Edgar Barrier, Alice Kelley, Anita Ekberg, Mel Welles, Dennis Weaver (více)Obsahy(1)
Romantickou pohádku pro dospělé natočil režisér Nathan Juran, kde hlavním hrdinou je mladík Harum (Rock Hudson), který díky magickému meči ke štěstí a lásce krásné princezny Khairuzany (Piper Laurie) přišel. (contrastic)
THIS, TORN FROM MY MURDER.. SHALL ONE DAY LEAD YOU TO VENGEANCE!!! Pohádka s muskulatůrou Rock Hudnosa a magickým mečem, který slouží jen jednomu pánu. Moc hezky se na to dívalo a i princezna mi tam nepřišla úplně vymaštěná. Škoda, že mocného meče se víc nevyužilo. Uměl bych si představit, jak ním Rock půlí meče nepřátel jako děcka v sirotčinci poslední čtvrtku chleba. Stopáž přívětivá a jediné slabší místečko bych viděl v tripové scéně zdrogovaného Haruma. ()
"Orientálna" dobrodružná rozprávka so slušným osadenstvom, rýchlym dejom a krásnymi farbami Technicoloru. Netreba očakávať nejakú výsostnú kvalitu príbehu či spracovania, ide však o slušnú nenáročnú zábavu. Štvrtá recenzia. ()
V podstatě taková ta televizní pohádka, jaké o dvacet, pětadvacet let později bude točit ČsT Brno, i ty kulisy jsou často papundeklové. Stopáž klidně mohla být poloviční, neb i na těch 80 minut je tu dost vaty. Ale Hudson i Laurie hraj s chutí, a co na tom, že jde o takový mix Obušku, z pytle ven, Pyšné princezny a Princezny se zlatou hvězdou šmrncnutý legendou o Excaliburu? Na jedno podívání pohodová věc, nic víc, nic míň. ()
Mix rozprávky od Šeherezády s Excaliburom. Jediné pozitívum je, že je to príjemne odľahčené a neberie sa to vážne, ale vyzerá to tak hrozne lacne, od kulís po "akčné scény", že to nedosahuje ani priemernú úroveň. A v Bagdade boli určite princezny blonďato-ryšavé :-) ()
Nenáročná dobrodružná polorozprávka z Orientu s trochou fantasy, veľmi svižná a s priamočiarym dejom. Charizmatický Hudson v roli hrdinu z ľudu, k tomu slizkí záporáci a pekná dcéra bagdatského chalífa. Kujú sa tu pikle, Orient napriek štúdiovosti dýcha z každej strany, nechýba humor a trochu tej romantiky a ani šermiarske súboje nie sú zlé. Aj vďaka príjemnej stopáži je o zábavu postarané. ()
Photo © Universal Pictures
- Piper Laurie pro roli princezny velmi tvrdě nacvičovala tanec, nakonec však její taneční scény zahrála dublerka. (Mol)