Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (615)

JAn 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy měl možnost vytvořit působivý gotický horor, ale jeho Sestra ve výsledku skutečně je jen pouhou jeptiškou na pružině. Veškeré strašení je veskrze primitivní, opírající se o mnohokrát viděné a poměrně laciné lekačky, které navíc trpí špatným načasováním. A ty, co by fungovat mohly, už bohužel známe z trailerů a všemožných promo videí. Nedočkáme se ani žádné důmyslné práce s prostorem a působivé kulisy nakonec nejsou ničím jiným než smutnou a nevyužitou ozdobou. Vyměnit historický klášter za jakýkoli dům někde na předměstí, Sestra by snadno zapadla mezi průměrnou americkou produkcí. Velká škoda je, že tvůrci nepokusili opřít ani o duchařské historky opředené kolem skutečného opatství Cârța a ve výsledku k nim odkázali jen v jedné zapadnuvší větě. Navíc pronesené podivnou postavou Francouze, která má sice poměrně důležitou úlohu, ale jinak si s ní scénárista očividně nevěděl rady a tak jí přiřadil tu nejotravnější možnou roli. Ale abych jenom nehanil, oproti Leonettiho Annabelle je Sestra minimálně o řadu a půl výš. Vzhledem ke krátké stopáži rozhodně nenudí a obsahuje minimálně půl tuctu opravdu působivých momentů. Navíc má Taissu Farmigu, která skutečně je mladší verzí své sestry (v tom nejlepším smyslu slova), a přímo dokonalou finální scénu, co film mrazivě spojí s počátkem celé série. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrý a strašidelný horor s výbornou atmosférou. No minimálně mohu s jistotou říci, že to byla nejlepší jeptiška tento rok :D. (ty odpad hodnocení si film fakt nezaslouží) Bylo zde jen málo věcí které bych filmu vytknul, ale mám rád tenhle styl. O něco slabší než Conjuringy, ale stále dost dobré 75% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak předně horor jako takový pokládám za pokleslý žánr, vyjma Hitche, vynikajícího Kruhu a klasického Vymítače ďábla. Od Záhady v listnatém lese tento žánr nevyhledávám. Já se prostě u hororu, pokud je dobrý, bojím. A jít na to do kina, tak to už vůbec ne. Ale dneska zvítězila zvědavost. A jo, dobré to bylo. Děsivé, temné, lekavé a s hnusnou atmosférou. Těšilo mě plné kino, několik rozsvícených smartfonů a přítomnost osmdesáti dalších lidí, kteří vyrušovali, šustili a komentovali snímek nahlas. Jsem převelice ráda, že se mi zrovna dneska nesplnil můj velký sen, být v kinosále na něčem dobrém úplně sama. Co říci závěrem: Marlin Manson vystrčil růžky a nechal si otevřená vrátka i pro dvojku. Tak fandy si to jistě najde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z tria hlavních hrdinů se dal snést jen Demián Bichir, zbytek byl úplně ubohý. S úvodem jsem neměl problém, ten byl rozhodně více než fajn a jakousi atmosférou oplýval. Velmi sympatické mi bylo i to, že tvůrci vykreslili rok 1952 v Rumunsku jako těžký temný středověk a Rumuny jako zaostalé opice. V rámci hororu V zajetí démonů sestra vzbuzovala strach právě svojí tajemností. Tím pádem v momentu, kdy se zde poprvé objevila v plné své "kráse", tak všechno odešlo spolehlivě do kytek a veškerá atmosféra byla ta tam. Když si ten mladý retard přibral na záchranu brokovnici, tak jsem se nadobro ujistil, že tohle není úplně typ hororu, který by mě dokázal zaujmout. Atmosféra nějakým způsobem funguje pouze díky výběru vhodné lokace. Samotný klášter je děsivý sám o sobě. Bohužel tvůrci nepřidali nic navíc, ba dokonce jejich záměr s odkloněním se na nesmyslnou akční vlnu, kdy se rumunský pasáček prasat rozhodl místo křesťanských prupovídek a symbolů řešit situaci s démony brokovnicí, byl krajně ubohý. [50 %] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Film se odehrává v roce 1952. (ČSFD)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)
  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama