Tvůrci:
David ShoreHudba:
Dan RomerHrají:
Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)VOD (4)
Série(7) / Epizody(126)
Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)
Banda prkenných neherců se rozhodla účastnit v projektu který má zjevně anbici svézt se na Housově vlně. No nepovedlo se. Po několika dílech jsem zjistil, že hlavní postava je trapně nezáživná a že by neutáhla ani kačera na provázku, natož děj aspoň jedné epizody. Smutné je, že mu nikdo nepomáhá. Vsichni se tam chovaj jak s tužkou v prdeli a choděj od jednoho plitkého dialogu ke druhému. Na doktora House nejen, že to nemá, ale nemá to ani na klystýr od dr. Grünsteina. Doporučuju přejmenovat třeba na "Nudný nádor", nebo tak něco. ()
Nejdříve jsem si říkal, další americkej trhák z nemocnice. Pak jsem se zkrátka jednou nudil a zapnul jsem si "Dobrého doktora". No a chytlo mě to. Za víkend první řada a půlka druhý. Hlavní postava je mimoň, vypadá jak mimoň a chová se jak mimoň. Ostatní taky nejsou zrovna v cajku, ale baví mě. Obsazení sympatické, vztahy mezi postavami se řeší zábavně a nenudí. Takže podle mě, nejzábavnější seriál z lékařského prostředí. Teda po Ordinaci z růžové zahrady (to byl vtip proboha). ()
Příběh se točí kolem mladého chirurga, který trpí autismem a zároveň má dokonalou paměť. Tento seriál provází spekulace na herecký výkon Freddieho Highmorea a musím říci, že oprávněné. Nemám s autisty osobní zkušenost, ale Shaun Murphy je pro mě napsaný a zahraný nanejvýš uvěřitelně; všechna ta gesta, vyhýbání se očnímu i fyzickému kontaktu, potřeba řádu a stereotypu, neschopnost lhát a rozeznat ironii nebo neorientování se v sociálních vztazích a s tím související brutální upřímnost, dělají ze Shauna dost netypickou hlavní postavu, na kterou se velice dobře dívá. Shaun se tedy snaží chápat mezilidskou komunikaci a jeho kolegové se zase snaží chápat jeho myšlení a pohled na svět. Mně osobně tento seriál dává pohled do světa autistů, který jsem doposud neměla, a taky do obtížných rozhodnutí, kterým čelí doktoři. "Whenever people want you to do something they think is wrong, they say it's reality." ()
Divak si zvykne...tak akosi dokolečka sa toci dej na chirurgii v San Jose. Hlavny hrdina sa dostava do vsemoznych situacii na operacnom sale, vsetko, alebo takmer vsetko vyriesi jeho genialna schopnost spajat MR, CT a roentgen vo svojm mozgu. Popri tom sa zalubi, trpi a zije svoj rutinny zivot. Ak nemate radi Nemocnice na okraji mesta, nepozerajte. Zaujimave na hlavnej postave je jeho autizmus. Dozviete sa niečo nove. ()
Tento seriál je naprostý nesmysl a totální fiasko. Představa, že by autista se závažnými záchvaty mohl nejen vystudovat medicínu, ale být i zaměstnán v nemocnici, kde jeho zdravotní stav ohrožuje životy pacientů a majetek nemocnice, je absurdní. Taková osoba by v reálném světě nikdy nemohla fungovat jako doktor. Neustálé záchvaty hlavní postavy jsou neuvěřitelně otravné a nereálné, a ve skutečnosti by byl okamžitě poslán na psychiatrické oddělení, kde by mu lobotomie možná konečně přinesla klid. Postavy jsou ploché, nezajímavé a iritující, a hlavní hrdina působí spíše jako dítě, než jako dospělý doktor. Jeho herecký výkon je naprosto nevěrohodný, a představa, že by někdo bral jeho postavu jako seriózního doktora, je směšná. Scénář je předvídatelný, opakující se a schématický, takže už po pár epizodách víte přesně, co přijde. Tento seriál je neuvěřitelně přeceňovaný a působí jako urážka pro každého, kdo od televizní tvorby očekává alespoň minimální dávku realismu nebo kvalitní vyprávění. ()
Galerie (3 693)
- Freddie Highmore sa vyjadril, že na začiatku bol odmietnutý pre rolu Shauna Murphyho, pretože vyzeral veľmi mlado. Producenti mu povedali, že chcú niekoho, kto bude mať aspoň 25 rokov. Freddie odpovedal: "Ale ja mám 25." (Game90)
- Pre Richarda Schiffa (Dr. Glassman) je Good Doctor prvá lekárska dráma, v ktorej si zahral. Iróniou je, že v skutočnosti nenávidí nemocnice. (Weezy22)
- V této epizodě zazní skladba „Name on a Matchbook“ od Springtime Carnivore. (danielsaf2)