Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh samorostlého muže, který má prožít zbytek života v nemocniční izolaci. Děj se odehrává v roce 1960 na infekčním oddělení jedné nemocnice, kde je jako bacilonosič izolován starý Prepsl, světoběžník a tulák bez rodiny, člověk s osobitým pojetím svobody. Zpočátku odmítá přizpůsobit se tvrdým podmínkám izolace a několikrát se pokusí o útěk, ale časem naváže přátelství s dezinfektorem Kafkou, uklízečkou Katkou, mladičkou pacientkou Mankou a se svým spolubydlícím, stejně postiženým dědou Bartůňkem. Vztah k těmto lidem způsobí jeho proměnu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (203)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z našich výborných filmov, tentokrát z nemocničného prostredia s Rudolfom Hrušínským. Jeho vôľa nikdy sa nevzdať, žiť stále naplno, povzbudzovať druhých a nakoniec jeho neopakovateľný humor musel upútať každého náročného diváka. Neviem či sa mi film páčil vďaka skvelým hereckým výkonom, alebo že mi to nepríjemné nemocničné prostredie nieje cudzie. Najviac zažiaril skvelý slovenský herec Ľudovít Greššo. Čo viac dodať. Ak máte radi naše staré filmy, nenechajte si tento snímok ujsť. Jediné čo mi tak veľmi vadilo, bolo ako česi vyslovovali "otecko" s tvrdým "t". To pílilo uši. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý svojou zamatovou hebkosťou dokáže pohladiť dušu diváka ako máloktorý iný film. Jednoducho a prirodzene. Tematicky sa jedná neskutočne hodnotný film s krásne vypovedateľnou hodnotou ľudskej ľudskosti, založený na úplne jednoduchom princípe, ktorý však zaručene funguje. Krásny film, hrejivý. A dokonalý Hrušínský. 95%. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Karel Kachyňa opět dokazuje, jak stačí málo ke štěští a dá se natočit dokonalý a lidský snímek. Tahle hořká a v podstatě dost smutná komedie je hereckým koncertem Rudolfa Hrušínského a Ludovíta Grešša (výtečně nadabovaný Otou Sklenčkou). Kamera Jana Čuříka přímo vtahuje do děje a občasný překrásný hudební motiv na foukací harmoniku od Luboše Fišera je jako by po srdci hladil samet. Jedinečný film, který nepostrádá touhu po svobodě, životě a lásce. Pane Kachyňa - smekám před Vámi! ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Z Kachyňových filmů je mi Vizita zatím jednoznačně nejbližší. Krásnej, ale nijak kýčovitej film o stárnutí, o lásce k životu, o lásce k lidem kolem sebe... A o tom, jak je důležitý držet si v sobě radost a kousek tý dětský duše po celej život. Ta poslední scéna filmu tohle všechno vystihuje nádherně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mělo jmenovat spíše Sólo pro Rudolfa Hrušínského. Předvedl tu prostě excelentní výkon psaný mu přímo na tělo. Branald měl skvělé knihy a Karel Kachyňa to skvěle převedl na plátno. Ale Hrušínský, to byl PAN HEREC, tučněji to nejde napsat. Je až s podivem jak občas dokonalé záležitosti vznikly během těch sračkoidních normalizačních časů. Vůbec celé to obsazení filmu... Skvělý Navrátil v roli primáře, vrchní sestra Švormová a jako vždy skvělý pan Somr ... Kořínkovou jsem nikdy nemusel, ale tohle je ejdiný film, kde mi naprosto nevadí, naopak! Naprosto skvostná a úžasná záležitost, která se dá vidět opakovaně. Dávám za 5 cigaret podaných přes plůtek balkonu. * * * * * ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Rudolf Hrušínský (Prepsl) rozpráva, že bol na bále v Mangali tancovať štvorylku a bola mu predstavená kráľovná Rumunská, ktorej robil partnera. Mangália je prístavné mesto v Rumunsku, na pobreží Čierneho mora. Dotyčná kráľovná bola Marie Edinburská, ktorá bola kráľovná Rumunska v rokoch 1914 až 1927, mala nespočetne veľa milencov a mimomanželských vzťahov. A jej muž ako ho pán Prepsl nazval "prdítko vousatý", bol Ferdinand I. Rumunský. (Raccoon.city)
  • Rudolf Hrušínský (Prepsl) rozpráva v podnapitom stave chlapom v krčme ako zachránil a potom sa miloval z princeznou Štepánkou. Princezná sa volala Štefánia Belgická, bola belgická princezná, saská vojvodkyňa a rakúska korunná princezná. Od roku 1889 bola vdovou po korunnom princovi Rudolfovi Habsburskom. (Raccoon.city)

Související novinky

Bořivoj Navrátil: 1933 - 2011

Bořivoj Navrátil: 1933 - 2011

01.11.2011

Po dlouhé, těžké nemoci zemřel dlouholetý člen činohry Národního divadla herec Bořivoj Navrátil. Kroměřížský rodák studoval na ekonomické škole v Jihlavě, následně na brněnské JAMU, kde absolvoval v… (více)

Reklama

Reklama