Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Trapný romantický film s ještě trapnějším Tomášem Holým, který nic nepředvedl než jenom zbaběle utíkal od Kolářové dokud se s Kaisrem nedají dohromady a pořád se opakoval. Myslela jsem si že třeba jim do toho začne zasahovat jejich matka aby to bylo zajímavější. Ale to né. A ten konec? Nesmyslný. Ani nevím proč vlastně dávám tři hvězdičky. Asi za ten krásný slunečný červenec. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci sděluje civilním a zároveň snad až příliš bezstarostně letním způsobem, že žena hledá ve svém protějšku především otce svých dětí, otce milujícího, přirozeného a trochu bezstarostného. S takovou může i propadlík s mlékem na bradě přehrát v milostných hrách bohatého, seriózního, etablovaného a uznávaného muže v ideálním věku. Vševidoucí divák tak může na rozdíl od společnosti pochopit odchylku od nepsaných, ale všem známých představách o tom, co je správné a co ne. Přesněji řečeno, on vidí příběh milostného vzplanutí mezi učitelkou a žákem tak, že je v oněch nepsaných společenských konvencích právě tento vztah tím správným a úspěšným Edou ten špatný. Nikdy se tak neocitne v nebezpečí, že by se stal špatným soudcem a byl nucen něco přehodnocovat. Film vychází vstříc divákovi, aby si mohl dál vězet v té letní bezstarostnosti. Film tam zůstává s ním a činí se tím i mnohým jiným nevýrazným - pozornost na sebe strhává jen Tomáš Holý, jehož dětské herectví je velmi dobré. Či spíše sympaticky předvádivé - což trošku zlehčuje Kaiserově postavě i divákovi si jej zamilovat. Další krok vstříc... Ten film s námi chce až příliš dobře vycházet. Ale s takovou vlezlou hudbou? To přehnal... Well, you prefer love, but I prefer other movies of Kachyňa. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nikoho komu nemůžu říkat vole!!! Vlastně dost podceňovaný film Karla Kachyni se skvělými herci ovšem s geniálním scénářem. Oldřich Kaiser spolu s Danielou Kolářovou a s raketovým pohonem Tomáše Holého dělá z tohoto vlastně až nezajímavého filmu, naprostou pecku...Jakkoliv mám tendence to vždycky zazdít, tak v momentě, kdy uvidím pár minut už se nemůžu odtrhnout a vždycky!!! se musím dodívat až do konce...Neuvěřitelné!!! Za mě 90% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je pro mě poměrně záhadou. Jak mohli komunističtí pohlaváři kvitovat film, který podle mě i dnes může zvedat nejedno obočí. V ději se ocitáme na prázdninovém jazykovém kurzu, kde se shodou náhod setkává učitelka (Daniela Kolářová) a její student ze střední školy (Oldřich Kaiser), kterého nechala během školního roku propadnout. Co čert nechtěl. Díky malému synu učitelky (Tomáš Holý) se oba velice zblíží a nakonec i zamilují. Svižná letní romance, kde vůbec nefunguje chemie na trase Kolářová - Kaiser. Perličkou je pak angličtina Daniely Kolářové jako angličtinářky. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama