Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel (Ondřej Vetchý) podle svého zvyku tráví i tuhle zimu v lese a v opuštěných chatových osadách. Nekrade, neničí, má vypracovaný systém, jak vyžít s minimem a nezanechávat stopy. Teď je ale něco jinak. I když se Karel umí lidem vyhýbat, má čím dál víc pocit, že ho někdo sleduje. Z pronásledovatele se nakonec vyklube kluk (Václav Švarc) na útěku před zákonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se všichni zas asi zbláznili. Patetický příběh s mnoha nepravděpodobnými momenty, nevěrohodným Švarcem a na konci trapně dojímajícím se Vetchým (který celkově taky nic moc), navíc stokrát viděné klišé typu "jsem sám a chci bejt sám, ale ejhle, nechám si do života celkem bez řečí vetřít jednoho dementa, jednu afektovanou krávu s děckem, a hned si k nim vytvořím citové pouto, přestože se (hlavně první jmenovaný) chovaj opakovaně jak hovada, jé, já jsem vlastně strašně hodnej a cituplnej člověk". Tady prostě lidi viděj Vetchýho a nešetřej chválou a vysokým hodnocením. Předchozí povídka je mnohem realističtější a zábavnější, přesto je modrá. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně dobrý díl. Sice jsem už ve čtvrtině tušil, že tam nějak tu ženskou namontují, ale že i s děckem, to mne překvapilo. Střed příběhu je dost nudný, ale zato to vyrovnají na konci, kde je spousta překvápek. Je škoda, že do té role Patrika nedali skutečného cikána. U mne za šedesát, jako jediný díl ze všech čtyř. ()

Reklama

czprava 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už asi popáté, ale zase mě to přikovalo až do samého konce. Karlova věta "!lidem se vyhýbám" je už pár let moje životní motto, lidi jsou fakt humus, kterýmu se nedá věřit. Nemám rád lidi. Nesnáším je, zrušil jsem všechna přátelství a kamarádství. Nevěřím nikomu a ničemu. Lidi mě neskutečně s***u. Nádherný film plný pravdy a lidech a jejich mnohdy maskované zrůdnosti. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Program Febiofestu tuto záležitost prezentoval jako televizní film s Ondřejem Vetchým, až na místě jsem zjistila, že se jedná o jednu ze čtyř epizod nového seriálu ČT. To bylo trochu nemilé překvapení, na druhou stranu by měly jednotlivé díly fungovat samostatně, takže tohle byla taková sympatická návnada na případné zhlédnutí celého cyklu (jehož premiéra se plánuje na podzim). A k samotnému zpracování? Zajímavý námět, skvělý Vetchý (který by si vystačil i úplně sám), místy hutná atmosféra, ale měla bych výhrady ohledně psychologie postav - nejvíce ze všeho mě zajímaly příčiny proměny hlavního hrdiny, tedy proč se rozhodl tak radikálně změnit způsob života... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech čtyř povídek je mně tématem tahle rozhodně nejbližší, navíc drží dobrou atmošku po celou dobu a i když je nám všem jasný, kam to směřuje, odehraje se finále aspoň rychle a bez zbytečnejch keců, což je za mě tím pádem akorát další plus. Ondru Vetchýho by mohla nasadit i Viktoria Plzeň v Lize mistrů, protože ten má v současný době takovou formu, že by přehrál i celou Barcelonu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Přestože je Ondřej Vetchý známý svou fyzickou kondicí, režisér při pádu z lávky do ledové vody raději zvolil kaskadéra. (sator)
  • Při prvním setkání s policií Karel (Miroslav Krobot) tvrdí, že nemá mobilní telefon, protože ho nepotřebuje. O chvíli později při odchodu podává policista Karlovi vizitku, že má zavolat, pokud si na něco vzpomene. Jeho odpověď zní, že „zavolá“, ale to asi těžko, protože jak sám řekl, mobil nevlastní. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama