Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (101)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je asi ovlivněno trochu tím, že mi tento způsob zpracování vůbec nevadí, a čas od času jsem ochoten jej zkousnout. Pračlověk nefunguje v jediné věci a tou je příběh. Je velmi jednoduchý a věřím, že děti dokáže zaujmout a budou s otevřenými ústy hltat každičký moment, ale pro nás odrostlejší je to pochopitelně velmi jednoduché a předvídatelné. Co nejvíc funguje, tak je humor. Místy je logicky až moc vyhrocený a padá do trapnosti, ale obecně jsem se dobře zasmál a líbilo se mi to. Skvělá myšlenka, legrační momenty. Krásná oddychovka... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Parka infikoval nějaký zombie z Disney. Pračlověk se scénářem totiž tak podobá disneyovkám (pokud nepočítáte za změnu to, že jako klasický roztomilý zvířecí sidekick je tu pro pro tentokrát roztomilé prase), že si člověk říká, že ten obrkačer je asi předek Donalda. Pár solidních fórků se najde, ale jinak průměr ve všech ohledech. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol absolútne zbytočný film. Otrepaná zápletka zápasu profíkov proti outsiderom bola zrecyklovaná už x-krát, tento film ju ozvláštnil len tým, že sa udial medzi praľuďmi. Význam toho, že sa film odohráva akože v praveku je ale nulový, lebo nikto sa podľa toho nechová. Jediný zábavný element bolo to prasa, čo sa chovalo ako pes a chcelo sa dostať do tímu, inak len veľmi slabý odvar Parkových prechádzajúcich animákov. 5-/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Záměrná "ulítlost" celého námětu (fotbal jako zábava pračlověků a prostředek zápasu doby kamenné s bronzovou) znamenala rozsypání do tu více, tu méně vtipných scének, což bylo patrné nejvíce v krkolomném představení bizarního světa, s jehož pochopitelným rozčleněním či logikou si nikdo hlavu nelámal. Trochu se vyjasnilo až při tréninku a závěrečném mači, kdy si to svérázné postavičky rozdávaly na trávníku již s nějakými pravidly. Jednoznačně však musím pochválit úchvatnou animaci a vizuální stránku. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Dobrú polovicu som sa pýtal sám seba jediné: wtf? Potom som si však animák začal užívať a prišiel som na kĺb štýlu, spracovaniu, grafike a hlavne humoru. Vtipné hlášky sú tak neskutočne bizarné, že sa v jednu chvíľu sám seba pýtam vetu "čo to vlastne sledujem?", v druhú však sám seba pristihnem pri tom, ako sa smejem. Oceniť musím aj nápad: nepamätám si na animák, ktorý by bol založený na športovej, špeciálne futbalovej myšlienke. A animák z doby praveku? Opäť: WTF? :) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Každý člen týmu navrhl ve městě dům, který se ve filmu objeví. (ČSFD)
  • Režisér Nick Park také sám propůjčil svůj hlas jedné z postav - Hognobovi. (ČSFD)
  • Dva dinosaury z úvodnej scény sa volajú Ray a Harry. Sú pomenované po Rayovi Harryhausenovi - jednému z najväčších a najslávnejších amerických filmových animátorov techniky stop-motion. (Eeve)

Reklama

Reklama