Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaměstnanci nábytkářského podniku MARS uvítají vzácnou návštěvu najatou hudbou. Jejich vychloubání, jaký by oni sestavili orchestr, je bráno vážně, proto dostanou malý dárek - hudební nástroje pro třicet muzikantů. (oficiální text distributora)

Recenze (126)

MM11 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Marvan se až překvapivě často nechával naverbovat do pochybných komedií temných padesátých let. Ne, že by se snad Hudba z Marsu přiblížila kvalitě pecek pánů Vlčka či Sequense (ve své době byl tento film dokonce těžce kritizován), nicméně mnohé scény zákonitě musejí vyhlížet směšně. K tomu režie není silnou stránkou a satira je až půvabně drobná. Hold úderné duo Kadár a Klos mělo to lepší teprve před sebou a tuhle epizodku nechali zapomenout ve víru dějin. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Oldřicha Nového a taky tak trochu za komentář Oskara - ano přesně to samé si myslím a jsem jedině rád, že to pro Oldřicha Nového (který byl na rozdíl od většiny ostatních herců charakterní člověk) nebyla konečná, ale potěšil nás svým obvyklým způsobem alespoň ještě o řadu let později ve Světácích nebo televizní a nesmrtelné Normální rodince... ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"To je strašné pomyšlení, vdávat se zásluhou ROH!" Predseda ROH nábytkárskeho závodu Marvan sa počas papalášskej vizitácie prsí mimopracovným vyžitím a muzikálnou zdatnosťou pracujúcich pred námestníkom neidentifikovaného ministra Krejčom, zjavom a dobrotivým úsmevom evokujúceho idealizovanú podobu samotného Josifa Vissarionoviča, síce už dva roky zosnulého, ale ešte stále oficiálne velebeného. "Na člověka najíždíme příští čtvrtletí!" Ten ho samozrejme prekukne a lišiacky mu v najbližšom termíne zašle zásielku hudobných nástrojov, takže aby stolári v hanbe nezostali musia založiť bigband, k čomu si prizvú dobou zomletého muzikusa čias minulých Nového a permanentné skúšanie ohrozuje výrobné aj osobné vzťahy. "Nedovolím rozleptávat morálku tělesa!" Prvé vystúpenie a následná falošná prestíž prebehnú omylom, kapela nájde azyl v idylickej rajskej záhrade a pilným skúšaním sa pokúša zachovať si tvár. "Já bych to klidně zahrál, ale to dřevo mi vadí v hubě!" Dobová optimistická veselohra o tom, že keď sa chce všetko ide, prvorepublikové hviezdy aj nová herecká generácia slúžia aktuálnej ideológii, ale pod taktovkami režisérskej dvojky Kadár a Klos sa to deje hodne vtipne a nápadite. "Poženeme to přes Dikobraz!" Pobavilo za štyroch členov  dudáckého kvintetu sušických sirkáren. ()

FOCKE_WULF odpad!

všechny recenze uživatele

V té době bych nechtěl žít ani za zlatou prdel, socialismus kam se podíváš a v biografech takovéhle sračky. Jinak jsem v hodnocení filmů ze socialistického Československa tolerantní, mám pro tu dobu pochopení a v záplavě soudruhování dokážu rozpoznat dobré příběhy a filmařský kumšt, ale povězme si to na rovinu - Klos a Kádár to museli mít v hlavě dobře vymletý, když natočili tohle. Nejodporněji na mě působil Krejča, který se, jak už tu někdo zmínil, nápadně podobal Stalinovi a na toho jeho slizounského übersoudruha se prostě nedalo koukat. Mírným záporákem je zde níže postavený soudruh Marvan, který svojí zbrklostí a komickou vychloubačností brzdí rozvoj socialismu. Dále je tu soudruh foukací harmonikář Antonín 'Strejček' Jedlička, svazačka Vránová zamilovaná do svazáka Pepíčka Beka, soudruh bývalý první milovník Oldřich Nový, soudruh pobavený divák Werich, pak také zlý soudruh Lumír Lipský (byrokrat, fuj!), prostě Hudba z Marsu je pro mne něco jako freak show. Ovšem pokud se někomu Huba z Marsu líbila, pak bych mu ještě doporučil zhlédnout film Zítra se bude tančit všude, to je podobný sranec a také je to se zpěvánkami. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Komářina jak má být!!! Tolik známých starých dobrých českých herců co muselo točit tuhle bolševickou imbecílni stupiditu tak to tu ještě nebylo. A těch mladých nadějných komáro-herců co to teprve rozjíždělo (Josef Bek) . Nádherné ale drsně reálné spojení což bohužel vytvořilo tuhle tu sračkovou záležitost říkající se film. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (10)

  • Film se během let 1955 až 1958 objevila na plátnech kin jedenadvacet zemí světa, mj. také v USA, Belgii, Rumunsku, Maďarsku, SSSR, Egyptě, Sýrii, NDR, Polsku, Mongolsku, Kypru nebo Jugoslávii. [Zdroj: Zavřete oči, přichází…] (MahYa)
  • Hlavní masové natáčení probíhalo ve dnech 25.-27. června 1955. (hippyman)
  • První část se natáčela v Karlových Varech, druhá v Telči, konkrétně na telčském náměstí, v zámeckém parku a na Štěpnickém ostrově. Natáčelo se také v Mariánských lázních nebo ve Velkých Žernosekách. V polovině filmu tak můžeme obdivovat hotel Kolonáda nebo kolonádu Rudolfova pramene. Vinice pak byla natáčena v obci Kamýk u Litoměřic. (Cucina_Rc)

Související novinky

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama