Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (216)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Kouč Hrouzek Langošovi neskutečně sedl. Jedna hláška střídá druhou. První série neskutečný nářez, který občas doplní nějaká ta slabší a nudnější epizoda. Vesměs však velmi vtipné epizody. U druhé série již šla kvalita mírně dolů. Ne, že by snad otec a syn Hrouzkovi nebyli vtipní, to ne, hlášky a vtipné scény jim jdou. Kámen úrazu jsou u druhé série trapnější a nudnější epizody, a místy až opakující se scény a situace. 7/10. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Langmajer si to užíva, no a my prvotriedne s ním. Prvá séria je naozaj skvelá, nasmial som sa kvalitne, frky mi sadli na výbornú a má to dokonca aj poriadny dej.Piata časť s Guhom je zlato. Druhá citeľne slabšia ale nič hrozného, opäť sa nasmejte len v menšej miere a občas to bude nudiť. Má však aj vyložene dobré časti takže u mňa stále nadšenie a na Luboša sa teším aj do tretice. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V Havířově jsem trávil část svého dětství u babičky. Do Labužníka jsem chodil na ovocný koktejl, do Budoucnosti na jezdící schody, na plac, kde teď mají "něco jako orloj" pod Lenina. Možná i proto mě první série bavila více, než by bylo objektivní. Langoš je bez debat, prostě když sedne role, tak je to tam, hodně mě bavila Vágnerová, ta holka je prostě skvělá. Problém trochu je, že podle mě se námět a potenciál vystřílel v první sérii a ta druhá, kromě pár světlých okamžiků (Vágnerová, manažerka Slávie, kadeřník, poslední díl) nemá moc co nabídnout a čím zaujmout. Druhá série je sotva průměrná. První lajna: (****), druhá lajna: (2,5*). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je proste one man show Langmajera, jedna z jeho nejlepsich roli. Hokej nesleduju, ale sledovat Hrouzkovo pocinani je skvela zabava. Sem tam je to sice trochu slabsi, obzvlast druha serie uz takova pecka fakt neni, ale Langmajer to proste suverene za pomoci miliardy nadavek tahne kupredu. Lepsi 4*. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Vyšehrad byl fajn a navždy z něho bude mnoho hlášek, Lajna je někde úplně jinde. Langmajer valí jednu hlášku za druhou, seriál má spád, navíc je natočen takovým stylem, že se opravdu nelze nudit. Oceňuji i natáhnutí na formát kolem dvaceti minut - minulý Vyšehrad měl některé díly třeba i kolem pouhých šesti, což už se stopáží rovná trošku delšímu videoklipu mainstreamové písně. Do Lajny se mi dlouho nechtělo, protože hokej moc nemusím, nicméně to byla chyba. Doporučuji všem, od tohodle se opravdu nedalo odtrhnout. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Incident, o kterém vypráví Michal Suchánek, se skutečně stal. Ve finále Federální hokejové ligy si Vítkovice z Prahy odvezli těžké žaludeční potíže ze stravy, se kterými pak nastupovali k odvetným zápasům, které oba prohráli výsledkem 4:5. Vítkovice nakonec skončili druhé. (Duoscop)
  • Ve finále s Ruskem nemají ruští hráči vesměs na helmách plexi, čímž ale porušují pravidlo číslo 31 odstavec IV. pravidel Mezinárodní hokejové federace, kterými se Mistrovství světa řídí. (mkali)
  • V epizodě Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) říká Luptákovi (Štěpán Kozub): „Tvý jediný štěstí je, že mi Cassidy zakázal otevřít jednočlennou farmu!“ Je to narážka na roli Jiřího Langmajera v seriálu Zdivočelá země (od r. 1997), kde přezdívka jeho postavy byla právě Cassidy. (Vlasak900)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama