Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Temné, depresivní, komorní. Není to úplně zábavný film, co by rychle odsýpal, ale nic takového nebylo autorským záměrem. Na strunu atmosféry a paranoie každopádně brnká prvotřídně. Všechny části tady slouží celku, od kamery, přes hudbu, po civilní herectví. Skvělá hra světel a stínů. Opravdu mrazivý film, který jsem docenil až napodruhé. Horror movie of the year ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, která verze "Zlodějů těl" je lépe zpracovaná. Myslím, že z jistých důvodů se mi přeci jen více líbila původní verze z roku 1958. Snad už jen proto, že byla černobílá, že patřila k tomu "boomu" sci-fi filmů z 50. let či snad proto, že byla první. Každopádně i tento remake si rozhodně zaslouží uznání. Brooke Adams je půvabná a sympatická, Jeff Goldblum zase fešný a mladý, Donald Sutherland bojuje, jak se dá a "Spock" Nimoy se zase snaží držet "logiky.":) Hudba je docela decentní, ale když už přijde na věc, dokáže vytvořit i nějaký ten "faktor" strachu. Nejděsivější mi asi přišlo, když "oni" začali vyluzovat ten svůj křik, nebo co to bylo:) Závěr filmu je vskutku dokonalou tečkou. Pohled na Donalda s otevřenou pusou a ukazující rukou, to stálo za to. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné prenesenie paranoje, beznádeje z nevýchodiskovej situácie na plátno. Predovšetkým ide o kvalitný, ničím nerušený, zápletkou bezchýbný a chybami neznehodnotený thriller. Tie situácie existencionalistickej úzkosti a zatlačenia do kúta ho robia výnimočným až k horrorovému nádychu. Myšlienka nemala chybu a len ťažko by som si vedel predstaviť, že sa niečo tak béčkové dokáže premeniť v plnohodnotný film. A mladý Sutherland bol kvalita. Dkonca aj to zobraznie premeny sa podarilo na výbornú. Trošku skrátiť a bolo by to na plné. 80%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že asi o něco víc preferuji verzi z roku 1956, která se mi zdá lépe natočená (hlavne vizuálně). Zato tahle verze se může pochlubit větší syrovostí a tíživější atmosférou. Donald Sutherland tam vypadá jako úplnej blbec, ale zvyknete si a jeho herecký výkon je nezpochybnitelný. Určitě doporučuji. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tristní kamerová onanie s hrubě přepálenou stopáží, kterou nezachrání ani pekelně svůdný smích Brooke Adamsové, vyjukaný kukuč upoceného Jeffa Goldbluma a solidní práce s ruchy. Původní verze má větší drajv, lepší režii a hlavně netrpí tolika retardačními momenty (těch je plná prakticky celá druhá půle). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení scény utíkajících Matthewa a Elizabeth srazil herce Donalda Sutherlanda Volkswagen Beetle. (D3VIL)
  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama