Reklama

Reklama

Donekonečna

Trailer 1

Když bratři Justin (Justin Benson) a Aaron (Aaron Moorhead), bývalí členové kultu, obdrží záhadnou videonahrávku, najdou v ní děsivou pozvánku z jejich minulosti na akci zvanou “Nanebevstoupení.” I přes Justinovy počáteční obavy nakonec oba souhlasí s tím, že se tam na jeden den vrátí. Nejdříve se jejich staří přátelé z kultu jeví přívětivě a srdečně, ale brzy se začnou dít zvláštní věci... Oba bratři jsou vtaženi do víru bizarních rituálů, podivných zpráv, neviditelných sil a nadpřirozených tajemství, které se zcela vymykají realitě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Tahej lano z nicoty, my jsme happy... a co ty?" Otázka nezní KDO na nás kouká seshora, CO vlastně si TO rochnilo na dně jezera nebo KOLIK měsíců v úplňku již přináší zkázu (duše), ani PROČ se to všechno děje znovu a znovu a znovu... Otázka kardinální je jiná, PŘIJMOUT TO? Sáhnout po nabídce věčného štěstí, obklopen stále mladými (!) kamarády, nabídce harmonie, odvíjené v nekonečné Kumbaya smyčce? To be, or not tu be? Když se člověk honí a dře a přesto tře bídu s nouzí, jednou nohou již v bezdomoveckých gatích a odpověď na zoufalou otázku "Kdy bude líp?" je to nemilosrdné "Už bylo." Když k touze po teplé stravě a teplém lidském slovu se přidá monstrum nejděsivější, čili existenciální úzkost, pak z hloubi duše nešťastný Aaron nemá důvod, proč sektářskou nabídku okamžitého nanebevstoupení nepřijmout. Drsný film. Sice se tu nezapalují medvědi ani tu není vysoká skála s obeliskovým doskočištěm pro zdravé důchodce, ale svým způsobem je to ještě hnusnější a zákeřnější podpásovka než Slunovrat. Délka zuřivé smyčky ve stanu? Pět vteřin. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, ale promrhaný potenciál. Tady se mělo pořádně stříhat a za peníze co by se ušetřily na materiále, měla režisérská dvojice najmout herce do hlavních rolí. Film se neskutečně táhne a protože scénář s vysvětlováním nespěchá a ani jeden z bratrů není ničím zajímavý, občas jsem se dost nudil. Příběh se rozběhl až v poslední půlhodině. Vyplatilo se na ni počkat, protože je patřičně atmosférická a zvlášť scéna u stanu je parádně mrazivá. Takový měl být celý film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo stále na to všetci frflú. Je pravda, že úvod má tendenciu skôr odrádzať - dvaja týpkovia, bratské problémy, tajomná sebevražda, tajomná páska, sektári... No postupom času sa z toho vykľul zaujímavý scifi thriller na báze časových slučiek, čo ja veľmi môžem. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Pro mě jednoznačně to nejlepší, co dvojce Benson feat Moorhead vytvořila. Překvapila mě návaznost na jejich Resolution a jsem rád za camea obou hlavních hrdinů z toho filmu. Velkým mínusem jest, že Moorhead s Bensonem jsou velký neherci, takže se docela museli dostat do svých rolí, ale ke konci už působili přesvědčivě. Závěr potěší solidníma efektama, dostatečně vysvětlenou pointou a je strhující a emocionální. Audiovizuálně rozhodně jejich dosavadní strop. Nechybí ani několik skvostných twistů z Resolution. Rozhodně se stávám velkým fanouškem této dvojce a budu nadšeně očekávat jejich další nadšenou pecku. O Endless oba tvrdí, že je to jejich nejosobnější film a děkuju moc za jejich lásku k filmu, kreativitu a upřímnost. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Sekty, podivná místa a časové smyčky. To vše mne tak zajímá, že měl film do začátku skoro až hmatatelný handicap. Člověk však v průběhu sledování  poznává čím dál tím víc, jak moc vlastně tvůrci vaří z vody. Ze zvoleného tématu se dalo vyždímat mnohem více a děj bylo potřeba alespoň trochu zašmodrchat. Tady se však nikdo příliš nenamáhal a tak se zdá, že vše plyne zcela bezúčelně a odehrává se nahodile podle momentální scénáristovi potřeby. To potvrdil i konec jenž odhalil, že vše co se okolo sekty odehrálo nemělo žádný zásadní význam a hlavní postavy byly pro vývoj filmu zcela irelevantní. Co hůř, když se nad tím teď zamýšlím, je to až po okraj plné filmových chyb. No viděl jsem to na tři hvězdy, ale závěr mne spíše zklamal. 48% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Randalyn Benson. (Rominator)
  • Na doručeném balíku v úvodu filmu je možné si všimnout mimo jiné i českého nápisu „Letecká pošta“. (DJMaroko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. dubna 2017 na Tribeca FF (New York, USA). (Varan)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama