Reklama

Reklama

Donekonečna

Trailer 1

Když bratři Justin (Justin Benson) a Aaron (Aaron Moorhead), bývalí členové kultu, obdrží záhadnou videonahrávku, najdou v ní děsivou pozvánku z jejich minulosti na akci zvanou “Nanebevstoupení.” I přes Justinovy počáteční obavy nakonec oba souhlasí s tím, že se tam na jeden den vrátí. Nejdříve se jejich staří přátelé z kultu jeví přívětivě a srdečně, ale brzy se začnou dít zvláštní věci... Oba bratři jsou vtaženi do víru bizarních rituálů, podivných zpráv, neviditelných sil a nadpřirozených tajemství, které se zcela vymykají realitě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kratšej odmlke siaham po nejakom snímku, aby som opätovne trošku pripomenul svoju holú existenciu (keby sa náhodou niekto tešil z toho, že som otrčil "kopytá"), a hneď stúpačka na "mínu". Plagátik parádny, titulok parádny, nuž ale čo s tým - "akože" - premakane vynaliezavým obsahom, vhodným pre mimoriadne citlivých, vnímavých, inteligentných (To "naznačil" POMO, nie JA)? Čo bude tento snímok pre "opačných", ktorí budú v "The Endless" vidieť skurvene nudnú, na smrť urozprávanú, iritujúcu sračku, ktorá sa hrá na jednu z kapitol z Biblie, zanechávajúc nejasné posolstvo, ktorému aj tak nik nerozumie? Nuž, hudba, pár zaujímavých pasáží v doprovode vábivých záberov, zaobalených do podivnej atmosféry, koniec koncov aj vďaka príbehu, s dostatočne mysterióznym nádychom, ešte nerobí z tohto filmu - horor. Omnoho viac, ako s "Inception" (i keď aj toto čiastočne sedí), by som samotný snímok prirovnal k akejsi odrode "Enter Nowhere", akurát menej výrazné, údajne viac "duchaplné". ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Tahej lano z nicoty, my jsme happy... a co ty?" Otázka nezní KDO na nás kouká seshora, CO vlastně si TO rochnilo na dně jezera nebo KOLIK měsíců v úplňku již přináší zkázu (duše), ani PROČ se to všechno děje znovu a znovu a znovu... Otázka kardinální je jiná, PŘIJMOUT TO? Sáhnout po nabídce věčného štěstí, obklopen stále mladými (!) kamarády, nabídce harmonie, odvíjené v nekonečné Kumbaya smyčce? To be, or not tu be? Když se člověk honí a dře a přesto tře bídu s nouzí, jednou nohou již v bezdomoveckých gatích a odpověď na zoufalou otázku "Kdy bude líp?" je to nemilosrdné "Už bylo." Když k touze po teplé stravě a teplém lidském slovu se přidá monstrum nejděsivější, čili existenciální úzkost, pak z hloubi duše nešťastný Aaron nemá důvod, proč sektářskou nabídku okamžitého nanebevstoupení nepřijmout. Drsný film. Sice se tu nezapalují medvědi ani tu není vysoká skála s obeliskovým doskočištěm pro zdravé důchodce, ale svým způsobem je to ještě hnusnější a zákeřnější podpásovka než Slunovrat. Délka zuřivé smyčky ve stanu? Pět vteřin. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Pro mě jednoznačně to nejlepší, co dvojce Benson feat Moorhead vytvořila. Překvapila mě návaznost na jejich Resolution a jsem rád za camea obou hlavních hrdinů z toho filmu. Velkým mínusem jest, že Moorhead s Bensonem jsou velký neherci, takže se docela museli dostat do svých rolí, ale ke konci už působili přesvědčivě. Závěr potěší solidníma efektama, dostatečně vysvětlenou pointou a je strhující a emocionální. Audiovizuálně rozhodně jejich dosavadní strop. Nechybí ani několik skvostných twistů z Resolution. Rozhodně se stávám velkým fanouškem této dvojce a budu nadšeně očekávat jejich další nadšenou pecku. O Endless oba tvrdí, že je to jejich nejosobnější film a děkuju moc za jejich lásku k filmu, kreativitu a upřímnost. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

V podstatě pokračování Resolution který ale ironicky nenabízí žádný rozuzlení. Je to šikovně natočená časovosmyčková indie podívaná a Benson/Moorhead rozhodně umí pracovat s obrazem, ale ten děj mi přišel hodně nerozpracovanej. Přitom například Spring mi sedlo hodně a i ten apokalyptickej konec tam měl smysl. Tohle je doslova motání se v kruzích. Má to ale kouzlo indie hororů kolem roku 2010 který neumim líp vysvětlit, je to ale něco co mi v hodně filmech dnes chybí. I přes nejasnost příběhu si tenhle film budu snadno pamatovat. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Endless má zajímavou nosnou myšlenku, která se opírá o teorii časových smyček, přičemž je celá zabalena do originálního sci-fi příběhu s lehkým nádechem hororu. Tímto však výčet pozitiv snímku bohužel končí, jelikož dále je to jenom natažená a katastrofálně nezvládnutá nuda, jejíž celkové ambice dalece přesahují možnosti a schopnosti tvůrců. Škoda. „The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the Unknown.“ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Na doručeném balíku v úvodu filmu je možné si všimnout mimo jiné i českého nápisu „Letecká pošta“. (DJMaroko)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Randalyn Benson. (Rominator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. dubna 2017 na Tribeca FF (New York, USA). (Varan)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama