Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (195)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková typický "Troškovina"-hodně barev, hodně čertů, hodně radosti nad pořádnou kládou, efekty jak ze 70.tých let, spousta převleků, kouzel, milostných troj až petiúhelníků, ale- dá se na to dívat a celkem to i pobaví..Takže jedna z lepších pohádek poslední dekády, kdy je to fakt žalostné...škoda jen, že se to snažilo okopírovat S čerty nejsou žerty, tudíž byl konec znám předem...50% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tradiční "Troška", který v tomto případě neurazí. Na škodu je však hlavně fakt, že komplex "pekla Čertovina" využívá jen minimálně, což je u tak výborné lokace po čertech velká škoda. To stejné platí i pro další čertovské hrátky, kterých je tady poskrovnu. Ale zachraňuje to Jan s Haničkou, kteří tvoří příjemný pár, díky čemuž nemáte problém jejich lásce uvěřit. Navrátil pak představuje typického "statkáře otrapu", což je však role, která mu dlouhodobě sedí, takže diváka určitě pobaví. Asi nebudu tuhle pohádku vyhledávat nějak pravidelněji, ale na jedno zhlédnutí mi nevadila. ()

Reklama

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Čertoviny je česká pohádka, která vypadá hezky. Kouká se na ní dobře. Herci se na dobrou zhostili svých rolí.. Výborná hudba dodává některým scénám dramatičnost. Ale na Čertoviny se znova v nejbližší době nepodívám. V některých částech jsem se nudil. Dávám za příjemný zážitek 70% a nechci abyste šli na zemi hledat hříšné duše!! ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Čerti mě hodně bavili (to je tedy co říct) a jejich kouzla mi přišla neotřelá a zábavná (nojo, možná jsem neviděla všechny pohádky, které to podle někoho má vykrádat). Písničky jsem tak nějak vcelku poklidně odignorovala a celý příběh mi přišel celkem pěkně poskládaný. Exteriéry prostě vymazlené, radost pohledět. Jediné wtf jsem maličko měla z podivného konečného zmizení vládce pekla (takové nevýrazné "pšouk, mizím, ale nenechte se rušit"), ale budiž. Po letech ignorace Trošky jsem se pustila odvážně do zkoumání jeho pohádek a musím říci, není to vůbec tak hrozné, jak jsem čekala. No a jelikož mi přijde pohádka dost podhodnocená, měním silnější tři hvězdy rovnou na čtyři. Ať nežeru:))) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Po posledných Troškových útrápách , či už v ,,komédiách,, alebo v rozprávkach, som si pred zhliadnutím filmu myslel, že táto čertovina bude zasa nejaká jeho .íčovina. A konečne ( a som rád), že som sa zmýlil. Film má dôvtip, baví a hlavne ( ač síce trochu vykráda ,,S čerty nejsou žerty,, ) , je klasickou rozprávkou bez nejakých zbytočných nevkusných vsuviek. Film, ktorému dám príležitosť zasa raz sa naň pozrieť. ..... Treba napríklad o čase najtypickejším pre rozprávky. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)
  • Za pekelnou lokaci si filmaři vybrali Peklo Čertovina u Hlinska, dále se točilo ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a tradičně v malebných vesničkách jižních Čech. Natáčení začalo 23. května 2017. (Dejff_2004)

Reklama

Reklama