Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na jednu stranu mě tento film z mrazivého prostředí docela zaujal, na tu druhou však ve mně zanechal spoustu otazníků a tak nějak jistou formu zklamání. Přece jenom jsem očekával něco trošku jiného. Samotný příběh se mi špatný nezdál, jen tu zůstala hromada nezodpovězených otázek – PROČ…Co sakra ty dva magory (jak tohle můžou být rodiče) vedlo k tomu, co udělali…Dost mi bylo líto toho poldy, co se vydal s hlavním hrdinou po jejich stopách i toho děcka. Jinak to bylo místy docela surové, několik krvavých pasáží bylo solidních, místy až mysteriózní atmosféra taky nebyla špatná – no místy se to trošku táhlo jak sopel, Alexander Skarsgård předvedl velmi solidní výkon a jeho postava byla asi tím nejzajímavějším (kromě samotné nádherné přírody) na tomto filmu. Riley Keough sice velkou krásu po své babičce, ani svůdnost po matce zas až tolik nezdědila, ale nelze jí upřít herecký talent ani odvaha natáčet nahá před kamerou (což už udělala několikrát) a úplně škaredá taky není. Škoda no, mohlo to být ještě brutálnější a rád bych znal pár odpovědí…50% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Drsná a silně nedivácká výprava do srdce Aljašky, ze který vás bude mrazit i v těch nejrozpálenějších letních dnech (i když u místních jelimánů, kteří jsou už bezvýchodně pohlceni Marvelem, to asi nehrozí). Hold the Dark je teprve třetí dílo od Netflixu s plně funkční dramaturgií a scénářem, přičemž je na filmech od tohohle giganta hodně vidět, že k jejich natočení je třeba primárně talent a vize! Saulnierova prezentace násilí a temntoty je přesně to, co chybí jak na plátnech kin, tak i na televizních obrazovkách. PS: Srovnávat Hold the Dark s Wind River jenom proto, že se oboje odehrává na sněhu, je stejná pičovina jako srovnávat Lawrence of Arabia s The Mummy jenom proto, že se oboje odehrává na písku! Krom prostředí to nic společnýho nemá a vy se v touze srovnávat nesrovnatelný připravujete o zážitek. Naučte se přistupovat ke každýmu filmu zvlášť. "When I encountered the wolves, they were in the act of devouring one of their own. A pup. It is not uncommon at all. When resources are scarce or there are unnatural stresses, some of the young may be killed to preserve the group." ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Cítim sa oklamaný, takéto niečo sa veru Netflixu často nestáva. Celý čas som sedel ako nažhavený a hladný po nejakých odpovediach celého toho krimi mysteriózneho príbehu, ktorý bol veľmi dobre naštartovaný, užíval som si perfektnú mrazivú atmosféru kde hrala prvé husle monštruózna hudba, krásny vizuál, nádherné exteriéry, aby som potom v závere nedostal odpoveď vlastne na nič. Čo to bolo? Fakt neviem. Škoda, že sa nešlo do väčšej hĺbky čo sa týka tej vlčej legendy a hlavne s nejakým cieleným významom. Ale na lepší priemer to stačí, technická stránka je šmakózna. 65/100 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Tento film dokážu srovnat s o parník lepším Wind River jenom v jednom.. Ta neskutečná mrazivá krajina, která je tady zachycena opravdu ukázkově.. Pomalé záběry na bizony, nebo zubry..? To můžu sledovat celý den.. Ostatní náplň filmu mě vůbec nechytla a vyvrcholení mi přišlo dost ubohé a odfláklé. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Zákon přírod neopravňuje k odplatě... Jó to byly ještě časy kdy Netflix neprodukoval sračky(až na výjimky) jako dnes. Hold the Dark(je za mě) hodně zajímavým filmovým počinem. Skvěle zahráno. Perfektně natočeno. Kameraman věděl co dělá. Nádherné záběry zasněžené krajiny a vlků. O napětí a atmosféru není nouze za což může nepředvídatelný děj. Tímhle u mě Jeremy Saulnier zabodoval a film Hold the Dark si u mě vysloužil silný 4hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama